Κλειδί για την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία οι σχέσεις Κίνας – Ρωσίας | Τι λέει το Πεκίνο

Κλειδί για την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία οι σχέσεις Κίνας - Ρωσίας | Τι λέει το Πεκίνο

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τις σχέσεις Κίνας – Ρωσίας εξαίρει ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ, καθώς όπως υποστήριξε, Μόσχα και Πεκίνο συνεργάζονται για να προωθήσουν την πολυπολικότητα και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων.

Οι ρωσοκινεζικές σχέσεις αποτελούν εγγύηση της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας και σταθερότητας, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου [Κοινοβούλιο] την Τρίτη.

«Η Κίνα και η Ρωσία προωθούν από κοινού την πολυπολικότητα και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και διασφαλίζουν την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία και σταθερότητα», δήλωσε.

Υπό την ηγεσία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν σε νέα ύψη, πρόσθεσε ο Κιν Γκανγκ.

«Οι ηγέτες των χωρών μας βρίσκονται σε στενή επαφή, η επικοινωνία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών λειτουργεί ως πυξίδα για τις σχέσεις Ρωσίας-Κίνας. Υπό τη στρατηγική τους καθοδήγηση, οι σχέσεις μας της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας, που εισέρχονται σε μια νέα εποχή, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν σε νέα ύψη», επισήμανε.

Οι σχέσεις Πεκίνου-Μόσχας θα πρέπει να ενισχυθούν στο πλαίσιο της αυξανόμενης αστάθειας στον κόσμο, δήλωσε ο Κιν Γκανγκ. «Όσο περισσότερη αστάθεια και ανησυχία υπάρχει στον κόσμο, τόσο πιο σταθερές θα πρέπει να αναπτυχθούν οι σινορωσικές σχέσεις», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *