Su-57 | Ποιες χώρες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Ρώσο stealth «κακοποιό»

Su-57 | Ποιες χώρες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Ρώσο stealth «κακοποιό»
Sukhoi Su-57 fighter jets perform at the MAKS 2019 air show in Zhukovsky, outside Moscow, Russia, August 27, 2019. Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, που απέκτησε από το NATO τον χαρακτηρισμό «Felon» ή αλλιώς ο «κακοποιός» έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών και πιο συγκεκριμένα κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πωλήσεων και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, μίλησε στο κρατικό πρακτορείο TASS, για τις νέες πληροφορίες αναφορικά με το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, τονίζοντας ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, ώστε να αποκτήσουν το «καμάρι» της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας αλλά και πολεμικής Αεροπορίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο ίδις είπε χαρακτηριστικά ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με αρκετές χώρες, με τη Ρωσία να εξετάσει και νααναλύει τα αιτήματα και τις απαιτήσεις τους, ενώ από τη Νοτιοανατολική Ασία, τέσσερις ή πέντε χώρες έχουν εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για το μαχητικό πέμπτης γενιάς. Στο σημείο αυτό, ο Ρώσος αξιωματούχος μπορεί να μην κατανομάζει τις χώρες, που ανήκουν στο συγκεκριμένο περιφερειακό σύστημα και που θέλουν να εντάξουν το stealth μαχητικό στην αεροπορία τους, όμως αν λάβουμε υπόψη ποιες από αυτές έχουν είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε έχουν χρησιμοποιούν ήδη ελικόπτερα ή αεροσκάφη ρωσικής προέλευσης τότε οι πιθανές υποψήφιες χώρες είναι:

  • Η Μιανμάρ που χρησιμοποιεί MiG-29 και Su-30
  • H Ινδονησία που χρησιμοποιεί Su-27 και Su-30
  • Η Μαλαισία που χρησιμοποιεί MiG-29 και έχει εκφράσει ενδιαφέρον για Su-35 και MiG-35
  • Το Βιετνάμ που χρησιμοποιεί Su-30

Η τρομερή αναβάθμιση για αεροπορική κυριαρχία

Πριν λίγες μέρες, έγινε επίσης γνωστό ότι το Su-57 θα μπορεί να «εξοπλίζεται» με έως και τέσσερα βαρέως τύπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, καθώς επίσης έγινε γνωστό ότι το stealth μαχητικό θα μπορεί να ενσωματώνει και να χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους.

Όπως ανέφερε πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 θα μπορούν να συντονίζουν και να εποπτεύουν τις επιχειρήσεις έως και τεσσάρων προηγμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου Okhotnik ταυτόχρονα, μια εξέλιξη που θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των Ρώσων να πετυχαίνουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία στους αιθέρες.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίο το πιλοτήριο του μαχητικού θα ελέγχει την λειτουργία αυτών των drones, ενώ νωρίτερα, το γραφείο τύπου της κατασκευάστριας εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καθίσταται σαφές ότι τα drones τύπου Okhotnik θα αλληλεπιδρούν με τα Su-57 για να χτυπούν αποτελεσματικά εναέριους και χερσαίους εχθρικούς στόχους.

Με πληροφορίες από: TASS / Defence Blog | Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *