Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε

Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε
Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε

Η ΔΕΠ, η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα με τις ευλογίες του Δυτικού άξονα, τη Νατοϊκή προτροπή αλλά και τη σφραγίδα τυποποίησης των καλύτερων μαχητών, με τα περισσότερα σύγχρονα μέσα και με τεράστια πολεμική εμπειρία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται από το Επιτελείο, ότι στην απέναντι πλευρά του Αρχιπελάγους η συγκέντρωση SOF για μια ακόμη άσκηση, περιορίζεται και πάλι σ’ ένα μουσουλμανικό τόξο που έχει συνδεθεί στενά με την Τουρκία.

210701220210 %CE%94%CE%95%CE%A0
Λέμβος με στοιχείο Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την έξοδό τους προς την βραχονησίδα, ενώ σε χαμηλό ύψος ίπταται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού Aegean Hawk S-70 Πηγή: ΓΕΕΘΑ | Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε

Απέναντι από τον πολυεθνικό Ελληνικό «ΩΡΙΩΝΑ» (σ.σ. Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία), στον οποίο έλαβαν μέρος η αφρόκρεμα στις Ειδικές Επιχειρήσεις, όπως οι Αμερικανοί Navy Seals και οι Ισραηλινοί Sayeret Matkal, η Τουρκική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «ANADOLU-21», συγκεντρώνει δυνάμεις από την Αλβανία, το Κατάρ, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

Μόνο και μόνο από αυτές τις συμμετοχές μπορεί να παρατηρηθεί πως οι «μεγάλοι παίκτες» και οι ισχυρές χώρες που έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συντάσσονται ξεκάθαρα με το «νέο αίμα» στις Ειδικές Επιχειρήσεις: της Ελληνικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία παραμένει προσηλωμένη στο Δυτικό άρμα.

Ακόμη και η άσκηση-επίδειξη που έγινε πριν λίγα 24ωρα στην περιοχή των Μεγάρων, η οποία ήταν το «Βήμα Πρόσθες» της ΔΕΠ, έβριθε από εκτέλεση σεναρίων που συγκεντρώνουν όλη τη Νατοϊκή τυποποίηση κατά την εκτέλεση τους.

Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε

Μια επιπλέον πληροφορία, η οποία έχει τη δική της αξία, είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική άσκηση «ANADOLU-21», δεν είχε ανακοινωθεί καν στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ίσως αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα απαξίωσης από την Τουρκική πλευρά αυτών των προσπαθειών που γίνονται υπό την ομπρέλα της Συμμαχίας για «ήρεμα νερά» ανάμεσα στις δυο χώρες.

  • Στο επιχειρησιακό πλάνο της συγκεκριμένης άσκησης -όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές- εκτός της Αλβανίας, που είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ κι έχει λάβει εκπαιδεύσεις από τη Συμμαχία, η Τουρκία ουσιαστικά με την πρόσκληση των συγκεκριμένων Ειδικών Δυνάμεων, επιχειρεί να στεφτεί ο πάροχος της Νατοϊκής τυποποίησης σε κράτη που δεν είναι μέλη της μεγάλης Δυτικής οικογένειας.

Η Άγκυρα παρουσιάζει ασκήσεις οι οποίες όμως δεν έχουν τις συμμετοχές της Δύσης κι αυτό δείχνει κάτι, τόσο από την Τουρκική πλευρά αλλά κι από το άρμα της Συμμαχίας.

Έρχεται ως συνέπεια της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια η γείτων καθώς σκοπός της είναι να πατά σε δυο βάρκες οι οποίες μάλιστα δεν έχουν καν τις ίδιες δυνατότητες και δεν εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς.

Αν δει κανείς τις συμμαχίες και τις ασκήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Ελληνική επικράτεια θα παρατηρήσει ότι εδώ ασκήθηκαν από τους Navy Seals, τους Delta ή τους Ισραηλινούς Commandos, μέχρι και τα στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών και οι ΟΫΚ του Πολεμικού Ναυτικού που θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου απολαμβάνουν πέραν της πλήρους εμπιστοσύνης εντός της Συμμαχίας και όλα τα σύγχρονα μέσα, που με αυτά μπορούν να επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία ακόμη και πίσω από οποιαδήποτε εχθρική γραμμή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

One thought on “Η Ελλάδα με την παγκόσμια αφρόκρεμα των SOF | Η Τουρκία ζήλεψε μεν, δεν μπορεί δε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *