Εσωκομματική σύγκρουση Καραμανλή και Σαμαρά με Μητσοτάκη

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:52 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Εσωκομματική σύγκρουση Καραμανλή και Σαμαρά με Μητσοτάκη
Εσωκομματική σύγκρουση Καραμανλή και Σαμαρά με Μητσοτάκη

Βράζει το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα Ελληνοτουρκικά και η προώθηση της Αννας Διαμαντοπούλου, έχουν δημιουργήσει εσωτερική μουρμούρα και δεν είναι λίγα τα στελέχη που μιλούν για πλήρη ΠΑΣΟΚοποίηση του κόμματος.

Μάλιστα εμφανίζονται οι κλασικές φράξιες της Νέας Δημοκρατίας. Οι καραμανλικοί και σαμαρικοί βουλευτές είναι δυσαρεστημένοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα σε μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούν ακόμα και σκληρούς χαρακτηρισμούς. Το συγκρουσιακό κλίμα, εντός της ΝΔ αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews.

Το εξώφυλλο της Κυριακάτικης Kontranews που μιλά για την εσωκομματική σύγκρουση στη ΝΔ

Στη δυσαρέσκεια που προϋπήρχε, δύο πρόσφατα γεγονότα έριξαν λάδι στη φωτιά. Το πρώτο είναι η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για επικεφαλής του ΟΟΣΑ και το δεύτερο οι δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη για την “κόκκινη”  γραμμή την οποία τοποθέτησε στα 6 ναυτικά μίλια.

Η πρώτη ερμηνεύτηκε σαν προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της σημιτικής πτέρυγας που δημιουργείται εντός της κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή εξόργισε τόσο τους καραμανλικούς όσο και τους σαμαρικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θυμωμένοι καραμανλικοί βουλευτές επισκέφθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του και του ζήτησαν να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Ο Κώστας Καραμανλής, λένε οι πληροφορίες, τους συνέστησε να αφήσουν προς το παρόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει.

Σφοδρή είναι η αντίδραση και για τη στάση του Μαξίμου στα Ελληνοτουρκικά καθότι εκτιμούν ότι η στάση του απέναντι στην Τουρκία είναι πολύ υποχωρητική. Μάλιστα κορυφαίοι του καραμανλικού στρατοπέδου αρνούνται προσκλήσεις για δηλώσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, γιατί δεν θέλουν να δώσουν στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στιγμή που θα τους τεθεί ερώτημα για τα Ελληνοτουρκικά.

Μάλιστα ένας από τους κορυφαίους όταν κλήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό για συνέντευξη, αφού αρνήθηκε ευγενικά είπε σε δημοσιογράφο: Ασε μην ανοίξω το στόμα μου…

Οι σαμαρικοί που είναι θυμωμένοι για την κυβίστηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών, οργίστηκαν ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες κινήσεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως η απόφαση να καθίσει η χώρα μας στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με την Τουρκία (δεν συζητάμε με πειρατές, είχε δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς) και οι δηλώσεις Γεραπετρίτη για τα 6 ναυτικά μίλια.

Το σκηνικό της οργής των σαμαρικών συμπληρώθηκε με την Αννα Διαμαντοπούλου και την ενίσχυση των σημιτικών εντός της κυβέρνησης.

Σε άρθρο του το antinews αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, αφήνοντας αιχμές… ότι είναι στημένες.  Μάλιστα το antinews σηκώνει το γάντι… και προκαλεί την κυβέρνηση να κάνει εκλογές για να δει ο κόσμος  την πραγματική απήχηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, «Αυτό που φέρνουν πρώτο οι γνωστές βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις δεν είναι η αυθεντική Νέα Δημοκρατία αλλά το κόμμα … Σημίτη – Μητσοτάκη! Αν είστε τόσο σίγουροι για τα έργα και τις ημέρες σας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στήστε κάλπες τώρα για να δούμε την πραγματική απήχηση του Σημιτομητσοτακισμού στην κοινωνία. Να ξέρετε πάντως πως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας και ο κάθε Έλληνας σας έχουν πάρει χαμπάρι και θα σας μαυρίσουν. Όσες βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις και να εμφανίσετε, αυτή τη φορά θα μπείτε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Να θυμίσουμε πως το antinews είναι φίλα προσκείμενο στον Αντώνη Σαμαρά κι εκφράζει το δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. 

Η οργή και των δύο κορυφώνεται ύστερα από τις εισηγήσεις που υπάρχουν στο Μαξίμου για αποκλεισμό των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Φοβούνται ότι αποκλεισμένοι θα είναι και πάρα πολλοί σημερινοί βουλευτές και θα αντικατασταθούν από σημιτικούς.

Η κατάσταση είναι τόσο οξυμένη που ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμα και για σύγκρουση Καραμανλή και Σαμαρά με Μητσοτάκη σε περίπτωση που συνεχιστεί η υποχωρητική στάση στα Ελληνοτουρκικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *