Επανέρχεται ο εφιάλτης των πυρηνικών | Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών

Επανέρχεται ο εφιάλτης των πυρηνικών | Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών

Η σούπερ τορπίλη Ποσειδών, χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης»

Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών με τις οποίες θα εξοπλιστεί το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αμυντική πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Τα πρώτα πυρομαχικά Ποσειδών κατασκευάστηκαν και το υποβρύχιο Belgorod θα τα παραλάβει στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το TASS.

Οι τορπίλες Ποσειδών

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει για πρώτη φορά το 2018 για το όπλο που θα γινόταν γνωστό με την ονομασία Ποσειδών, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα θεμελιωδώς νέου τύπου στρατηγικό πυρηνικό όπλο με τη δική του πηγή πυρηνικής ενέργειας.

Στην ομιλία του το 2018, ο Πούτιν δήλωσε πως το βεληνεκές της τορπίλης θα είναι απεριόριστο και ότι θα μπορεί να λειτουργεί σε ακραία βάθη και με ταχύτητα πολλαπλάσια αυτών οποιουδήποτε υποβρυχίου ή άλλων τορπιλών.

«Κάνουν πολύ χαμηλό θόρυβο, έχουν μεγάλες δυνατότητες ελιγμών και είναι πρακτικά αδύνατο να καταστραφούν από τον εχθρό. Δεν υπάρχει κανένα όπλο σήμερα στον κόσμο που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει», είχε δηλώσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πούτιν.

Το Belgorod

Η τορπίλη, έχει χαρακτηριστεί ως το «Οπλο της Αποκάλυψης» και η Ρωσία καυχιέται ότι θα ήταν ικανή να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις προκαλώντας τσουνάμι.

Υπενθυμίζεται ότι, το Belgorod, το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, μπορεί να μεταφέρει έξι πυρηνικές τορπίλες «Poseidon».
Το Belgorod, 30.000 τόνων, χρησιμεύει επίσης ως μητρικό πλοίο για μικρότερα υποβρύχια που οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει για επιχειρήσεις βαθέων υδάτων.

Οι τορπίλες παρομοιάζονται με drones επειδή μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως για να παρακάμψουν τις άμυνες. Έχουν επίσης μια θεωρητικά απεριόριστη εμβέλεια, χάρη στον κινητήρα του πυρηνικού αντιδραστήρα.

submarin belgorod

Το γιγάντιο υποβρύχιο έχει επίσης ένα μίνι υποβρύχιο 180 ποδιών αγκυροβολημένο κάτω από αυτό. Το σκάφος 25 ατόμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα, διάσωση και ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι κυβερνήτες του υποβρυχίου, αναφέρονται απευθείας στον Πούτιν και όχι στο ναυτικό της χώρας, καθιστώντας το Belgorod περισσότερο σαν μια υπηρεσία πληροφοριών βαθέων υδάτων παρά σαν ένα συμβατικό υποβρύχιο.

Akula class submarine 1140x570 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *