Θράκη | Ο ρόλος του ΚΙΕΦ στον Yβριδικό Ελληνοτουρκικό πόλεμο

Θράκη | Ο ρόλος του ΚΙΕΦ στον Yβριδικό Ελληνοτουρκικό πόλεμο

Ο προσεκτικός παρατηρητης αντιλαμβάνεται τις τουρκικές μεθοδεύσεις του Ερντογάν για σταδιακό περιορισμό της ελληνικής κυριαρχίας στο Αν. Αιγαίο και τα νησιά μας καθώς και την ικανοποίηση στόχων της αναθεωρημένης «νεοθωμανικής ατζέντας» στην Θράκη στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού υβριδικού πολέμου.

Στην Θράκη  παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα των τοπικών δρώντων που υπαγορεύεται τόσο από την προοπτική διεξαγωγής προώρων εκλογών όσο και από την «βιασύνη» του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής ν’ανανεώσει τα πιόνια του στην τοπική και ίσως στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ως όχημα χρησιμοποιείται το εθνικιστικό κόμμα ΚΙΕΦ και πάντα στο πλαίσιο του εν εξελίξει υβριδικού πολέμου.

Τελικός και βασικός στόχος είναι  το «γκριζάρισμα» της Θράκης και η δημιουργία ζωνών επιρροής που (θα) καθιστούν ατελέσφορη την παρέμβαση της Ελληνικής Διοίκησης δημιουργώντας συνθήκες ΣΥΝ-διοίκησης μέσα από ένα σύστημα ιδιότυπου power-sharing υπό την κηδεμονία του βαθέος τουρκικού κράτους και την επίβλεψη του τουρκικού παρακράτους που συντονίζεται από τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή ενώ προωθείται και η χρηματοδότησή του από ένα παράλληλο μοντέλο μειονοτικής οικονομίας.

Οι μηχανισμοί του μειονοτικού παραϊερατείου είναι εμφανείς μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων:

Ιδιαίτερο ρόλο στο παραπάνω σχέδιο παίζει το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ/DEB που στην παρούσα φάση έχει αναλάβει τον ρόλο του ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ στην μειονότητα .

Το ΚΙΕΦ φαίνεται ότι έχει αποκτήσει και μία οικονομική αυτοτέλεια πυραμιδικού χαρακτήρα τόσο με την μορφή μιας αλληλοτροφοδοτούμενης ροής εσόδων όσο και με την είσπραξη ποσών είτε με την μορφή χορηγιών είτε μέσω εισφορών που στηρίζουν το μειονοτικό παραϊερατείο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι καταγγελίες για την στήριξη που λαμβάνει από τα ταμεία “μαύρων επιχειρήσεων”.

Τέλος, το ΚΙΕΦ/DEB μέσω των μελών του (φανερών και κρυφών) σε διάφορες δομές της τοπικής διοίκησης βρίσκεται σε σχέσεις συναλλαγής και συνδιαλλαγής με το τοπικό σύστημα ενώ συμμετέχει ενεργά και στην ανατροπή διαφόρων πολιτικών συσχετισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *