REDS – Μαρίνα Αλίμου | Όλες οι εξελίξεις και η δραστηριότητα στη Ρουμανία

REDS - Μαρίνα Αλίμου | Όλες οι εξελίξεις και η δραστηριότητα στη Ρουμανία
REDS – Μαρίνα Αλίμου | Όλες οι εξελίξεις και η δραστηριότητα στη Ρουμανία

Σε επανεκκίνηση της δραστηριότητας στη Ρουμανία με την αξιοποίηση των οικοπέδων που διαθέτει στη χώρα έχει ξεκινήσει η REDS. 

Της Ελένης Μπότα

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όπως ανέφερε χτες κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Παναγιωτόπουλος, “βρισκόμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τοπικούς επενδυτές για την πώληση ή την αξιοποίηση των οικοπεδικών εκτάσεων στην χώρα”. 

Αναφορικά με το οικόπεδο στην Ρουμανία όπως είχε γράψει το Capital.gr, το νέο δ.σ ανακάλεσε την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι, στην τιμή των 11,4 εκατ ευρώ, τίμημα το οποίο θεωρήθηκε χαμηλό. 

Όπως ανέφερε o κ. Παναγιωτόπουλος “ήδη από την στιγμή που προχωρήσαμε σε πάγωμα την εν λόγω πώλησης, έχουμε προτάσεις εξαγοράς του με υψηλότερο τίμημα από αυτό που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη διοίκηση, ενώ υπάρχει πρόταση από τον επενδυτή του παρακείμενου οικοπέδου για την από κοινού αξιοποίηση της έκτασης. 

“Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες υπάρχει συνάντηση με τον εν λόγω επενδυτή προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης του, είτε από κοινού, είτε μόνοι μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στο οικόπεδο – οικιστικό συγκρότηµα στην περιοχή Straoulesti-Baneasa του Βουκουρεστίου, το 2009 ξεκίνησαν να κατασκευάζονται 72 κατοικίες εντός του οικοπέδου, ενώ για κάποιους λόγους η κατασκευή τους σταμάτησε το 2011, με αποτέλεσμα το project να μείνει “στα μπετά”.

“Ήδη έχουμε προβεί σε κινήσεις για την ανανέωση της οικοδομικής άδειας και συζητάμε από ισχυρό παίκτη της αγοράς την από κοινού αξιοποίηση του”, ανέφερε ο πρόεδρος της Reds. 

REDS – Μαρίνα Αλίμου | Όλες οι εξελίξεις και η δραστηριότητα στη Ρουμανία

Smart Park: Στο 100% οι μισθώσεις μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 

Αναφορικά με το εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα, ήδη οι μισθώσεις για το σύνολο της επέκτασης είναι στο 78% και μέχρι το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου θα φτάσουν το 100%. 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2020 είχε μειωμένα έσοδα κατά 1,3 εκατ. ευρώ από το εμπορικό κέντρο Smart Park, τα οποία όμως αντισταθμίστηκαν από την επέκταση του εμπορικού πάρκου και την αύξηση των εμπορικών μισθώσεων.

Ειδικότερα η λειτουργία των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου ανεστάλη από την 13.03.2020 μέχρι και την 04.05.2020, οπότε το Smart Park επανεκκίνησε σταδιακά τη λειτουργία του με περιορισμένο αριθμό καταστημάτων, ενώ την 11.05.2020 το σύνολο των καταστημάτων άρχισε να επαναλειτουργεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δόθηκε απαλλαγή στους μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020. 

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση δόθηκε απαλλαγή με παράταση της απόφασης και για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο στα καταστήματα επιχειρήσεων εστίασης, προβολής κινηματογραφικών ταινιών και πολιτισμού. 

Ακολούθησαν οι υποχρεωτικές απαλλαγές μισθωμάτων κατά 40% για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τα έσοδα του σταθερού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο έως και Δεκέμβριο του 2020 μειώθηκαν κατά 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ η επίπτωση στα συνολικά έσοδα για το τετράμηνο του 2021 ανέρχεται στο ποσό των 0,9 εκατ. περίπου. 

Ο Όμιλος έχει βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητά του εξαιτίας της μετατροπής βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες, καθώς για τις ανάγκες χρηματοδότησης της νέας επέκτασης του “Smart Park”, η θυγατρική εταιρεία ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, υπέγραψε σύμβαση κοινού ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 41,5 εκατ ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού ποσού 15,3 εκατ. ευρώ.

Cambas Park: Τον Οκτώβριο η επικαιροποίηση του master plan 

Όσον αφορά στην υλοποίηση του Cambas Park, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά project, μετά την έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, έχει ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του.

Η επικαιροποίηση του master plan αναμένεται τον Οκτώβριο, περί το ένα χρόνο θα διαρκέσει η αδειοδότηση του, ενώ η κατασκευή του θα διαρκέσει 4 χρόνια. Αναφορικά με τις χρήσεις που θα αναπτυχθούν εντός της έκτασης, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξετάζονται όλες οι λύσεις. 

Για την Βίλλα Καμπά και το οικιστικό συγκρότημα των 17 κατοικιών στην Κάντζα, η εταιρία έχει εκδώσει τις άδειες ανακατασκευής του διατηρητέου κτίσματος και δόμησης του οικιστικού συγκροτήματος 17 κατοικιών και βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή για την διάθεση των κατοικιών σε επόμενη φάση.

Η Βίλλα Κάμπα, βάσει υπογεγραµμμένου µνηµονίου µε το ∆ήµο Παλλήνης, θα ανακατασκευαστεί και αποδοθεί σε αυτόν μετά από 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας του “Cambas Park”.

Για το οικόπεδο – κτήριο γραφείων στην Ακαδημία Πλάτωνος, η RΕDS εξαιτίας της µακρόχρονης δέσµευσης του ακινήτου της έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού ∆ηµοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική αποζημίωσή της και στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά των αρµοδίων αρχών για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου. 

REDS – Μαρίνα Αλίμου | Όλες οι εξελίξεις και η δραστηριότητα στη Ρουμανία

Μαρίνα Αλίμου: Κατατέθηκε το master plan

Όσον αφορά στη μαρίνα Αλίμου, χτες κατατέθηκε το master plan της επένδυσης προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μέσα στους επόμενους μήνες.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις, οι ασφαλτοστρώσεις, τα έργα ηλεκτροδότησης και οι υδραυλικές εργασίες εντός της μαρίνας, ενώ έχουν δημιουργηθεί χώροι πάρκινγκ.

Όλες οι παραπάνω εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωραϊσμού και των ελάχιστων βελτιώσεων της επένδυσης, ενώ οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *