Real estate στην Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη | Ποιες είναι οι προοπτικές το 2023-2024

Real estate στην Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη | Πώς να βρείτε το κατάλληλο ακίνητο για εσάς

Η περιοχή της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς της Αττικής. Με την εκπληκτική ακτογραμμή, τα πλούσια πράσινα και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, αποτελεί έναν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. 

Συνδυάζει την πολυτέλεια, την ομορφιά και την προσβασιμότητα. Με την υψηλή ποιότητα ζωής, την κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια πολυτελή και άνετη κατοικία.

Real estate σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη: Ποιες είναι οι προοπτικές το 2023-2024

Σύμφωνα με τα δεδομένα που βρήκαμε στο διαδίκτυο123, η αγορά ακινήτων σε αυτήν την περιοχή δείχνει μια σχετική σταθερότητα και ανθεκτικότητα στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Η ζήτηση για μεγάλου μεγέθους και υψηλής ποιότητας κατοικίες με θέα στη θάλασσα, κήπο και πισίνα είναι υψηλή, και αυτό επηρεάζει θετικά τις τιμές και τις συναλλαγές. Από την άλλη, η ζήτηση για μικρότερου μεγέθους και χαμηλότερης ποιότητας κατοικίες, που χρησιμοποιούνται για επενδυτικό σκοπό ή για short-term rentals, είναι χαμηλή, και αυτό επηρεάζει αρνητικά τις τιμές και τις συναλλαγές.

Για το 2023-2024, οι προβλέψεις είναι ότι η αγορά ακινήτων σε αυτήν την περιοχή θα συνεχίσει να διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία και την ποιότητα των ακινήτων. Οι μεγάλες και πολυτελείς κατοικίες θα διατηρήσουν τη ζήτησή τους, και μπορεί να αυξήσουν και την αξία τους, λόγω του ότι είναι λίγες και περιζήτητες. 

Οι μικρές κατοικίες θα υποστούν μία μικρή μείωση στις τιμές τους.

  • Η ανάκαμψη του τουρισμού και η αύξηση της ζήτησης για short-term rentals: Ένας από τους παράγοντες που επηρέασε αρνητικά την αγορά ακινήτων σε αυτήν την περιοχή ήταν η μείωση του τουρισμού λόγω των περιορισμών και των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων και της απόδοσης για όσους είχαν επενδύσει σε ακίνητα για short-term rentals, όπως Airbnb.

Ωστόσο, με τη βελτίωση της κατάστασης και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, αναμένεται ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει και θα αυξήσει τη ζήτηση για short-term rentals σε αυτήν την περιοχή. Η περιοχή της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ελκυστικές για τους επισκέπτες, και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κατοικίες για short-term rentals, από μικρά διαμερίσματα μέχρι μεγάλες βίλες.

  • Η ανάπτυξη νέων έργων και υποδομών: Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την αγορά ακινήτων σε αυτήν την περιοχή είναι η ανάπτυξη νέων έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την αξία των ακινήτων. Μερικά από αυτά είναι:
    • Η δημιουργία νέων πάρκων και χώρων πρασίνου: Οι δήμοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει και υλοποιήσει διάφορα έργα για τη δημιουργία νέων πάρκων και χώρων πρασίνου, που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της αισθητικής της περιοχής. Για παράδειγμα, στη Βούλα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου πάρκου 10 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ στη Βουλιαγμένη, έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του πάρκου Δ. Δόξα.
    • Η βελτίωση των μεταφορών και της κυκλοφορίας: Η περιοχή της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης επωφελείται από τη βελτίωση των μεταφορών και της κυκλοφορίας, που διευκολύνει την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.
Real estate στην Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη | Ποιες είναι οι προοπτικές το 2023-2024

Καινοτόμα project στη Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Υπάρχουν κάποια καινοτόμα project που αφορούν real estate στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη. Μερικά από αυτά είναι:

Real estate στην Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη | Ποιες είναι οι προοπτικές το 2023-2024

Αλλά πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο ακίνητο για εσάς σε αυτήν την περιοχή; Ποιες είναι οι τάσεις και οι ευκαιρίες που πρέπει να γνωρίζετε; Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες εξειδικευμένων μεσιτών και γραφείων;

Θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

1. Κάντε μια λίστα με τα κριτήριά σας

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για ακίνητα, είναι σημαντικό να κάνετε μια λίστα με τα κριτήριά σας. Δηλώστε πόσο χρήμα είστε διατεθειμένο να δώσετε, πόσους τ.μ. χρειάζεστε, πόσων υ/δ χρειάζεστε, ποιον τύπο ακινήτου προτιμάτε (διαμέρισμα, μεζονέτα, μονοκατοικία), ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει (π.χ. κήπο, πισίνα, θέα, ασανσέρ, parking, αποθήκη κ.λπ.), ποια είναι η επιθυμητή περιοχή και γειτονιά.

Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στα ακίνητα που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, και να αποφύγετε να χάσετε χρόνο και ενέργεια σε ακίνητα που δεν σας ταιριάζουν.

2. Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βρείτε ακίνητα στην περιοχή της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Υπάρχουν πολλά sites και portals που δημοσιεύουν αγγελίες και φωτογραφίες από διάφορους μεσίτες και ιδιώτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για να βρείτε τα ακίνητα που συμφωνούν με τη λίστα των κριτηρίων σας, και να δείτε φωτογραφίες, βίντεο, χάρτες κλπ.

Μάθετε περισσότερα:

1. sarealestate.gr2. infocasa.gr3. linos-realestate.gr4. infocasa.gr5. linos-realestate.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *