Αποχωρεί πριν τις φρεγάτες ο Γενικός Διευθυντής εξοπλισμών που έφερε τα Rafale

Αποχωρεί πριν τις φρεγάτες ο Γενικός Διευθυντής εξοπλισμών που έφερε τα Rafale

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το πόστο του.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στην προσωπική επιστολή του κυρίου Λάγιου προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ, αναφέρεται:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.


Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).


Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

Ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ χειρίστηκε επιτυχώς πολλά εξοπλιστικά προγράμματα, ανάμεσα στα οποία δεσπόζουν η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale ή η σύμβαση με το Ισραήλ για το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε φημολογία περί απομάκρυνσης ή και παραίτησης τις οποίες ωστόσο ο ίδιος διέψευδε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *