Νέες προσλήψεις την εβδομάδα που έρχεται | Ποιες ειδικότητες αφορούν | Σε τρεις δόσεις προσλήψεις περίπου 4.700 αναπληρωτών

Προσλήψεις εκπαιδευτικών | Σε τρεις δόσεις προσλήψεις περίπου 4.700 αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: Νέες προσλήψεις την εβδομάδα που έρχεται-Ποιες ειδικότητες αφορούν

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έγιναν 12.779 προσλήψεις αναπληρωτών (Β΄ Φάση) σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή.

Στις προσλήψεις αυτές οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση ήταν Φιλόλογοι ΠΕ02, Μαθηματικοί ΠΕ03, Φυσικών Επιστημών ΠΕ04, Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06 και Πληροφορικής ΠΕ86.

Σύμφωνα με ενημέρωση του alfavita.gr από το Γραφείο της υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου την εβδομάδα που μας έρχεται θα ανακοινωθεί η πρόσληψη 1.460 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση. Οι προσλήψεις αυτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα θα αφορούν τις ειδικότητες αναπληρωτών που δεν συμπεριελήφθησαν στις προηγούμενες προσλήψεις.

Παράλληλα αμέσως μετά την εβδομάδα της 28η Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν ακόμη περίπου 500 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση.

Τέλος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου , θα ανακοινωθεί η πρόσληψη επιπλέον 2.700 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Επίκειται Ειδική Πρόσκληση

Στα πλαίσια της Β Φάσης δεν βρέθηκαν για πρόσληψη στους Πίνακες ΑΣΕΠ περίπου 150 Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25, οπότε επείγει η έκδοση Ειδικής Πρόσκλησης για την κάλυψη των αναγκών. Τι είναι η Ειδική Πρόσκληση Σύμφωνα με το άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 111 του ν. 4842/2021 (Α’ 190) και ισχύει: Μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών σε σχολικές μονάδες, καθώς και σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. ή μη επάρκειας του αριθμού των υποψηφίων στους αξιολογικούς πίνακες που έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Οι κενές θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ειδική πρόσκληση δηλώνονται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της παρ. 3 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης για πρόσληψη, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13) ή από το εάν οι περιοχές, στις οποίες βρίσκονται οι εν λόγω σχολικές μονάδες και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, συμπίπτουν με τις περιοχές και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., για τα οποία έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης στην πρόσκληση του πρώτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *