Προνόμια εμβολιασμένων | Ανακοινώνεται το πλαίσιο της εστίασης για εμβολιασμένους και μη

Προνόμια εμβολιασμένων | Ανακοινώνεται το πλαίσιο της εστίασης για εμβολιασμένους και μη
Προνόμια εμβολιασμένων | Ανακοινώνεται το πλαίσιο της εστίασης για εμβολιασμένους και μη

Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι χώροι της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού και τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων και τους κλειστούς χώρους, ανακοινώνει αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις γίνονται από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Την συνέντευξη συντονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι υπουργοί ανακοινώνουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι χώροι της ψυχαγωγίας και τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης για εμβολιασμένους και μη.

Δείτε live

Για την σημασία του εμβολιασμού ο οποίος αποτελεί την ασπίδα της χώρας απέναντι στην πανδημία έκανε λόγο ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση υιοθέτηση πλήρως το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής η οποία είχε μιλήσει για τρεις πυλώνες στρατηγικής. Ο πρώτος είναι η πειθώ. Ο δεύτερος είναι οι διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί. Ο τρίτος πυλώνας είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε μονάδες υγείας κ.α.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ).

Οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%.

Οι  ανοιχτοί χώροι θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου, ενώ οι κλειστοί,  όπως κινηματογράφοι από την 1η Ιουλίου.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι μόλις θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξουν και οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδαση, εστιατόρια και καφέ. 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με self test και υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. 

metra
%CE%9A%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7 %CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1 28062021 %CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF Page 2
Κλιμακουμενη_Πρωτοβουλια_-_28062021_-Τελικο_Page_3


Κλιμακουμενη_Πρωτοβουλια_-_28062021_-Τελικο_Page_4


Κλιμακουμενη_Πρωτοβουλια_-_28062021_-Τελικο_Page_5

One thought on “Προνόμια εμβολιασμένων | Ανακοινώνεται το πλαίσιο της εστίασης για εμβολιασμένους και μη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *