Πολιτική κίνηση ιδρύει ο Μπογδάνος | Με ποιους θα συνεργαστεί | Τι θέλει η Νέα Δημοκρατία

Πολιτική κίνηση ιδρύει ο Μπογδάνος | Με ποιους θα συνεργαστεί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ και οι πληροφορίες φέρνουν τον διαγραφέντα -προ εξαμήνου- από τη ΝΔ βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο να είναι πλέον έτοιμος να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικής κίνησης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Εθνική Συμφωνία»

Οι πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία για τις επίσημες ανακοινώσεις την 5η Απριλίου και το όνομα της πολιτικής κίνησης θα είναι «Εθνική Συμφωνία».

Στόχος του πρώην γαλάζιου βουλευτή που διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ για το αντικομμουνιστικό και εμφυλιοπολεμικό του παραλλήρημα στη Βουλή είναι να απευθυνθεί στους εκ δεξιών και εκτός ΝΔ.

Ερωτηματικό αποτελεί αν η κίνηση αυτή του κ. Μπογδάνου θα είναι το πρόπλασμα ενός νέου κόμματος ή αν θα είναι το όχημα για τη δημιουργία ενός ευρύτερου κομματικού σχηματισμού που θα προκύψει από τη συνένωση των εκτός ΝΔ δεξιών στελεχών, ομάδων, πολιτικών κινήσεων και κομμάτων. Η «ενιαία κάθοδος» αυτού του χώρου στις εκλογές πάντως φαίνεται να είναι ο κύριος στόχος των σχεδιασμών του κ. Μπογδάνου

Φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση

Το προσκλητήριο Μπογδάνου πάντως απευθύνεται στον «φιλελεύθερο-συντηρητικό χώρο» και θα έχει «ευρωατλαντική κατεύθυνση», ενώ οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας πολιτικής κίνησης «Εθνική Συμφωνία» θα είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, (Νέα Δεξιά), ο Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά), ο Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών.

Στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ

Δεν θα λείψουν πάντως και άλλα στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ επιμένουν οι πληροφορίες και μάλιστα μεταξύ αυτών θα είναι και ο Νίκος Καραχάλιος. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά τη διαγραφή του στις αρχές Οκτωβρίου φαίνεται να έλπιζε στην επιστροφή του στη ΝΔ, ενώ το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει προ καιρού ανοιχτό και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Είναι σαφές πια ότι το ενδεχόμενο αυτό με βάση τα έως τώρα δεδομένα δεν υφίσταται ενώ και στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ο κ. Μπογδάνος είχε ψηφίσει παρών και στις διαμαρτυρίες των νεοδημοκρατών υπενθύμιζε ότι τον είχαν διαγράψει.

Τεχνογνωσία από τους ευρωπαίους συντηρητικούς

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιχειρεί να βρει ευρωπαϊκά ερείσματα στα νέα πολιτικά του σχέδια. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως ομιλητής σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συντηρητικό Κόμμα (ECR) και το αμερικανικό think tank Edmund Burke Foundation.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Μπογδάνος είδε και τον Ουκρανό πρέσβη στην Ε.Ε., ενώ έκανε και επαφές με στελέχη του ευρύτερου συντηρητικού χώρου ενώ αναμένει ότι μπορεί να υπάρξει βοήθεια σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας από την ευρωομάδα των συντηρητικών.

Σκέψεις και Κατακλείδα

Φαίνεται πως το νέο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν προκαλεί ανυπέρβλητη δυσαρέσκεια στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος καλύπτει ένα κενό που υπάρχει καθώς η στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο έχει αφήσει δυσαρεστημένο μέρος των δεξιών ψηφοφόρων του κόμματος. Αρκετοί από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους θα πήγαιναν στον Κυριάκο Βελόπουλο ή τον Ηλία Κασιδιάρη. Στην Πειραιώς πιστεύον πως καλύτερα να πάνε σε ένα αστικό, συντηρητικό κόμμα με το οποίο θα μπορεί να συνεργαστεί η ΝΔ παρά σε κάποια από τις εναλλακτικές.

Είναι σημαντικό για τη Νέα Δημοκρατία ότι το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου θα έχει καθαρά Ευρωατλαντικό προσανατολισμό, καθώς συγκυβέρνηση της ΝΔ με φιλορωσικό κόμμα (Ελληνική Λύση) λόγω του πολέμου στην Ουκρανία καθίσταται μάλλον δύσκολη.

Φυσικά όλα αυτά στη βάση των εκλογών την Άνοιξη του 2023 όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, κάτι που σημαίνει βέβαια πως ο χρόνος μέχρι τις κάλπες μπορεί να φέρει ανατροπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *