Νίκη

Εκτεταμένη, πλην όμως διακριτική, επιχείρηση για να αναχαιτιστεί η “μαθηματικά” πολύ πιθανή είσοδος του ακροδεξιού κόμματος “Νίκη” στην επόμενη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Ν.Δ.

Την ώρα που ο στόχος της Πειραιώς είναι να διατηρηθεί το ποσοστό (40,7%) της 21ης Μαϊου ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πως ένας συνδυασμός παραγόντων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αυτοδυναμία ή, έστω, να την περιορίσει σημαντικά.

Τέτοιος παράγοντας θα μπορούσε να είναι μία μετακίνηση πασοκογενών ψηφοφόρων που προτίμησαν τη Ν.Δ στην πρώτη κάλπη προς την πολιτική τους “μήτρα”, το ΠΑΣΟΚ, επηρεασμένοι από τον ενθουσιασμό της θετικής καταγραφής (11,5%) και του ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Πρόσθετος παράγοντας θα ήταν η επόμενη Βουλή να είναι επτακομματική με την κατάκτηση του ορίου του 3% από το κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού και την “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εάν, λοιπόν, μειωθεί το ποσοστό της Ν.Δ και ισχύσει ο δεύτερος παράγοντας ο θρίαμβος της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης μπορεί να μην επιβεβαιωθεί σε μία πολύ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει ως αντίπαλο για να μην επιτρέψει την συσπείρωση της εκλογικής του βάσης και την επιστροφή ψηφοφόρων του, και εστιάζει στον Νίκο Ανδρουλάκη -επί της ουσίας προωθεί έμμεσα τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη και δείχνει ποιον θα προτιμούσε για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της “Νίκης” στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, Κυριακή και Δευτέρα. Θα διανυκτερεύσει στη Σιμωνόπετρα και θα επισκεφθεί τις Μονές Ιβήρων και Παντοκράτορος. Από τη ΝΔ τονίζεται η ιδιωτική φύση της επίσκεψης αλλά το γεγονός ότι τουλάχιστον τρεις Μονές -κυρίως η Φιλοθέου και Καρακάλου– έχουν βρεθεί ενεργά στο πλάι της “Νίκης” δημιουργεί προφανείς και εύλογους συνειρμούς.

Ο ηγούμενος της Φιλοθέου προσπάθησε να διασκεδάσει τις φήμες περί υποστήριξης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ένα εκτεταμένο δίκτυο μονών του Άθω, μετοχίων, άλλων μοναστηριών και (παρα)εκκλησιαστικών οργανώσεων και χριστιανικών αδελφοτήτων δρουν υπέρ του κ. Νατσιού και επηρεάζουν πιστούς να ψηφίσουν τη “Νίκη”.

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου επιβεβαίωσε τους κυβερνητικούς φόβους -λέγεται πως το μήνυμα της Πειραιώς έφτασε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας μέσω “ειδικού απεσταλμένου”-, κάτι που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες με παρεμβάσεις και μητροπολιτών που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αλεξανδρουπόλεως και Λαρίσης, οι οποίοι μίλησαν επίσης για την προσπάθεια “εργαλειοποίηση της πίστης”.

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κινήματος «Νίκη» στα γραφεία του κόμματος, διαβάζει τη δήλωσή του στα ΜΜΕ το βράδυ των εκλογών.

Το δίκτυο επιρροής του Δ. Νατσιού φαίνεται πως περιλαμβάνει αδελφότητες, όπως μία που βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ιερείς στην δυτική πλευρά της πόλης.

Το κόμμα “Νίκη” κατέγραψε υψηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, με δεδομένο ότι έφτασε στο 4,58% στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο 5,63% στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην Πιερία, ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του Δημήτρη Νατσιού, το ποσοστό άγγιξε το 7,46%, στην Κορινθία, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι Παλιοημερολογιτών έφτασε 3,58%, ενώ στο Κιλκίς, όπου υπήρξε εκπαιδευτικός ο ιδρυτής του κόμματος, έφτασε το 5,27%.

Βουλευτές της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη έχουν “ακτινογραφήσει” τα αποτελέσματα ανά συνοικία και έχουν εντοπίσει, σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, τις εστίες προπαγάνδας. Έχουν ενημερώσει σχετικά την Πειραιώς και την ομάδα κρούσης που έχει δημιουργηθεί και στην οποία συμμετέχουν και δύο πρόσωπα με επιρροή στο Άγιο Όρος (έχουν διατελέσει και διοικητές), τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και τον επιχειρηματία Κώστα Λούλη.

Έτσι, δράση υπέρ της “Νίκης” φέρεται να έχει αναλάβει εδώ και καιρό μοναστήρι-αδελφότητα στην Ασπροβάλτα (έξω από την Θεσσαλονίκη) που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν ακόμα και για ατασθαλίες, άλλα που βρίσκονται στα Λαϊνά και τον Άγιο Βασίλειο, ενώ παρόμοιες εστίες θεωρούνται και η μονή της Ορμύλιας στη Χαλκιδική που διατηρεί στενές σχέσεις με το Άγιο Όρος. Πηγές στην Πειραιώς αφήνουν μάλιστα υπαινιγμούς για την χρηματοδότηση του κόμματος που διαφημίζεται στο διαδίκτυο και πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Τα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη:

Στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ο στόχος της Ν.Δ δεν είναι μόνο η “Νϊκη” αλλά και η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου που ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά της και καταγράφηκε ως τρίτο κόμμα, πάνω από το ΠΑΣΟΚ, παρότι το τελυταίο αύξησε τα ποσοστά του σε σύγκριση με το 2019.

Στην η “Νίκη” Πιερία έλαβε 7,46%Στην Πέλλα 6,23%Στη Β’ Θεσσαλονίκης 5,62%Στη Χαλκιδική 5,38%Στη Δράμα 5,33%Στο Κιλκίς 5,27%

Τι πρεσβεύει η “Νίκη”

Το κόμμα ΝΙΚΗ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη την 17η Ιουνίου 2019 και διακηρυγμένο σκοπό όπως αναφέρει «να ενώσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι εμφορούνται από πατριωτικό και Ορθόδοξο φρόνημα για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του συνόλου του έθνους και των αξιών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστης.

Βασικές προγραμματικές θέσεις είναι:

  • Κατάργηση της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Νέα συγγράμματα Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών – Κατάργηση της «δήθεν» σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
  • Νέο καθεστώς Μετοίκων αντί της απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας από μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Διαχωρισμός Κράτους – Κομμάτων («Τα κόμματα βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα»)
    Οικονομική και Ηθική Επιβράβευση της Πολυτεκνίας (η ΝΙΚΗ αποδοκιμάζει τις εκτρώσεις, τις επεμβάσεις αλλαγή φύλου και την «διατάραξη» των παραδοσιακών ρόλων στην οικογένεια).

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και αρθρογραφία».

Ο κ. Νατσιός είναι ιδιαίτερα γνωστός στον λεγόμενο πατριωτικό και εκκλησιαστικό χώρο λόγω της «μάχιμης» αρθρογραφίας του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του το 2006, τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση, στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Είναι συγγραφέας πολλών σχετικών βιβλίων, ενώ επί σχεδόν 12 χρόνια παρουσιάζει την εκπομπή «Γράμματα Σπουδάματα» στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, τον μεγαλύτερο εκκλησιαστικό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα, και στο περιφερειακό δίκτυο DΙΟΝ ΤV.

H τηλεοπτική του παρουσία έχει βοηθήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητά του στη Μακεδονία και στη Θράκη, αν και ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «δεν αισθάνομαι τηλεαστέρας» και ότι μοναδικός στόχος της τηλεοπτικής του… καριέρας είναι η αποκάλυψη των «βαθιών τραυμάτων» της Παιδείας. «Δεν με ενδιαφέρουν αναγνωρισιμότητες και λοιπές ‘τενεκεδοκρόταλες’ δόξες και λόξες», λέει με νόημα συμπληρώνοντας πως ναι μεν η αναγνωρισιμότητα λόγω εκπομπής έχει βοηθήσει τη Νίκη, «αλλά αυτό δεν αρκεί για να φέρει αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ήδη εκπονηθεί έως τις 25 Ιουνίου περιλαμβάνει σχεδόν… όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, όπου ειδικά στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. έλαβε 40%, ποσοστό τριών μονάδων κάτω από το 2019. Θα ακολουθήσουν έως τις εκλογές η Καβάλα, η Δράμα, όπου έπεσε κάτω από το 40 (39,4%), η Ημαθία, τα Γρεβενά, ο Εβρος, η Πέλλα (41,05%) και η Πιερία, όπου είχε πτώση σε σχέση με το 2019 6,4%, καθώς έλαβε 41,1% από 47,5%.

Εκλογές 2023 – Ν.Δ.: Προτεραιότητα η Βόρεια Ελλάδα-2

Τέλος, έως τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ανέβασε τα ποσοστά της και πλαγιοκόπησε το δεξιό κοινό. Επίσκεψη θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης φυσικά και στη Ροδόπη, τον μοναδικό νομό που βάφτηκε ροζ με τις ψήφους της μειονότητας.

Το πλάνο που έχει καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει και επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγιον Ορος. Ο στόχος του είναι σε αυτές τις περιοχές να μιλήσει ακόμη πιο καθαρά για όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία αυτά τα τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση για την πατρίδα και την ενίσχυση της ασφάλειάς της.

Οι αριθμοί

40% στη Β΄ Θεσσαλονίκης έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 43%.   

39,4% στη Δράμα. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 43,9%.  

 41,1% στην Πιερία. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 47,4%.  

 41,05% στην Πέλλα. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 42,3%.

Βελόπουλος VS Νίκη | Άγιον Όρος – Ορθοδοξία – Μακεδονία | Πώς εξηγείται ο ακροδεξιός “εμφύλιος”

Ήταν η “έκπληξη” των εκλογών, ή μάλλον μία από τις εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας, μαζί με τη διαφορά των 20 μονάδων ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα κόμματα.

Το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα “Νίκη” ήρθε για να διεκδικήσει και εκείνο τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής, τους “μακεδονομάχους” και τους αντιεμβολιαστές, ενώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο ιδρύθηκε για να “ψαλιδίσει” το δικό του κόμμα που έχει αντίστοιχες θέσεις.

Η “Νίκη” έφτασε μάλιστα στο 4,58% στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο 5,63% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Αντιστοίχως η Ελληνική Λύση έφτασε στο 8,35% στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και 7,93% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική ο Κ. Βελόπουλος είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στο 6,79%, ενώ η Νίκη έφτασε στο 5,39%. Στη δε Πιερία είχαμε “ντέρμπι”, με την Ελ. Λύση να βρίσκεται στο 7,56% και τη Νίκη στο 7,46%. Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Πέλλα, το Κιλκίς και τη Δράμα. Το 7,46% της Πιερίας, είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που έπιασε η Νίκη την 21η Μαίου.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Λύση αύξησε το συνολικό ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% σε αυτές τις εκλογές, παρότι “είδε” ένα 11% των ψηφοφόρων της να “φεύγουν” προς τη ΝΔ. Αντιστοίχως η Νίκη έπιασε ακριβώς το ίδιο ποσοστό που είχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, όταν και έμεινε εκτός Βουλής.

Το 2019 η Χ.Α. είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Χαλκιδική και Κιλκίς, νομούς όπου και η Νίκη τα πήγε πολύ καλά. Στους ίδιους νομούς ανέβηκε και η Ελληνική Λύση, όπως επίσης και στις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης όπως και στην Ημαθία. Είναι λοιπόν σαφές πως τα δύο αυτά κόμματα έλκουν τους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. με κοινή επιχειρηματολογία, κάτι που εξηγεί και τη μεταξύ τους κόντρα που έχει αναδυθεί τις τελευταίες ώρες. Θυμίζουμε πως το 2012 η Χ.Α. είχε φτάσει στο 7,02% και στις δεύτερες του 2015, 6,99%.

Στις 21 Μαίου, Ελληνική Λύση και Νίκη έφτασαν μαζί στο 7,4%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll, η ΝΔ πήρε από τη Χ.Α. ένα 18% των ψηφοφόρων της, ενώ μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Βελόπουλος με 24,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας πήρε ένα 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8% και τέλος το ΠΑΣΟΚ 4,5%.

νίκη

Τι είναι το κόμμα Νίκη

Τα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος “Νίκη” είναι εμφανή από το όνομά του, καθώς παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το ίδιο όνομα εμφανίζεται και το τουρκικό κόμμα Zafer, ή αλλιώς Victory Party του Ümit Özdağ. Σε σχέση με την πρότερη Χρυσή Αυγή, τους ψηφοφόρους της οποίας και φιλοδοξεί να “γοητεύσει”, η Νίκη εμφανίζεται με πιο έντονο το δήθεν χριστιανικό πρόσημο στις θέσεις της.

Δείτε την εύστοχη αντιπαραβολή μέχρι και των εμβλημάτων, όπως την έθεσε χρήστης του Twitter:

#εκλογες
Στην Γερμανία το Νεό-Ναζιστικό κόμμα θα κατέβαινε με το όνομα SIEG (Γερμανικά = Νίκη) .
Στην Τουρκία το αντίστοιχο κόμμα είναι το ZAFER (Τούρκικα = Νίκη). Με σύμβολο αναμμένο πυρσό.
Στην Ελλάδα εμφανίσθηκε το ΝΙΚΗ. Το σύμβολο του περιστραμένο θυμίζει πυρσό.
Τυχαίο;;; pic.twitter.com/4bSsK362no

— Spartalis SL (@Spartalis_SL) May 23, 2023

Μετά το 2,94% που “έπιασε” στις 21 Μαίου, ο πρόεδρός της (θεολόγος) Δημήτρης Νατσιός, ξεκίνησε μάλιστά τη “πανηγυρική” του δήλωση, ως εξής: “Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από την σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι”.

Ξενοφοβία με δήθεν αντισυστημικότητα και θρησκευτικές θέσεις στη φαρέτρα. Η καταληκτική φράση του κ. Νάτσιου, ήταν η εξής: “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”.

Δείτε πώς ξεκινάει μια… προεκλογική “σύναξις” του κόμματος στο παρακάτω βίντεο, που έγινε viral στο TikTok.

Το περίεργο με το κόμμα “Νίκη” είναι πως δεν υπήρχε πουθενά στον “χάρτη”, εμφανίστηκε ξαφνικά και τον τελευταίο μήνα είχε έντονη παρουσία στα social media, πραγματοποιώντας ένα τρελό “ράλι”. Η καταγραφή της δυναμικής του έγινε αμέσως μετά τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, ο οποίος βέβαια επιδιώκει να κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος. Ευνοήθηκε επίσης από τον αποκλεισμό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου – Λατινοπούλου.

Στο site του κόμματος φιλοξενούνται δε άρθρα και αρθρογραφία “φίλων”, όπως αναφέρεται. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει κανείς αντιμεταναστευτικά πονήματα, άρθρα εναντίον του εμβολιασμού και των αμβλώσεων, εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, φιλορωσικές δημοσιεύσεις και άλλα κείμενα που συντάσσονται πλήρως με την “παραδοσιακή” ακροδεξιά ατζέντα, με μπόλικες δόσεις ψευδοχριστιανικής απήχησης (που προσβάλλουν και την ίδια την Εκκλησία).

Για τα σχολεία μάλιστα προτείνει τον θεσμό του “Συνηγόρου του Μαθητή”, αναφέροντας στο καταστατικό: “Τέλος, στο πάρτι για τους ιδεολήπτες ινστρούχτορες και τον πνευματικό εκφοβισμό που ασκούν ανενόχλητοι μέσα στις σχολικές τάξεις. Για κάθε περιστατικό εντός σχολικού περιβάλλοντος που θίγει το έννομο συμφέρον μαθητή και γονέα, με άσεμνα θεάματα, εθνομηδενιστική προπαγάνδα ή αντιχριστιανικά κηρύγματα, θα παρέχονται δωρεάν πρακτικές ή και νομικές συμβουλές από ειδικούς της ΝΙΚΗΣ”.

Στα αντιεπιστημονικά επιχειρήματα του κόμματος εντάσσεται δε και η “θεραπευτική δράση” της Θρησκείας, καθώς αναφέρεται σχετικά στις θέσεις:

“Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους.

Περαιτέρω, θα μας ήταν αδιανόητο ως Κυβέρνηση να στοχεύουμε στον ψυχαναγκασμό των συμπολιτών και των παιδιών μας σε ιατρικές πράξεις, στερώντας τους από τον βιοπορισμό ή την πρόσβαση σε πνευματικά ή υλικά αγαθά, με πρόσχημα το «καλό των άλλων» – παρανοϊκή ιδεοληψία απέναντι σε νόμιμους, φορολογούμενους, υγιείς πολίτες”.

Ιδεολογικά Ελληνική Λύση και Νίκη σχεδόν ταυτίζονται, ενώ αντίστοιχες θέσεις με τη Νίκη περί εμβολιασμού, είχε διατυπώσει ο Βελόπουλος στη Βουλή, την ώρα που ο ίδιος πουλούσε ματζούνια και “θεραπευτικές κρέμες” που θα μας προστάτευαν από τον Covid-19:

Βέβαια στην αρχή ήταν υπέρ των σκληρότερων μέτρων lockdown (το 2020) – Χαρακτηριστικά ζητούσε να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τις 18:00 . Αυτό 21-03-2020 στο 06,30 το χαρακτηριστικό απόσπασμα Εδώ στο 09,50

Τα ίδια βέβαια έλεγε κι ο κος Νατσιός

image 11

Στα “θρησκευτικά επιχειρήματα” τα δύο κόμματα ταυτίζονται αν και στο παρελθόν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει το συλλεκτικό πλέον βιβλίο, Ιησούς και Δίας, που είχε θεωρηθεί μέχρι και… αντιχριστιανικό εξαιτίας της απόπειρας του συγγραφέα του να καταδείξει τις ομοιότητες μεταξύ χριστιανικών τελετουργιών και αρχαίων λατρευτικών πρακτικών.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2003, επανακυκλοφόρησε με “διορθώσεις” στις οποίος ο συγγραφέας επιχειρεί να αποδείξει την… πίστη του στην “Ορθοδοξία” αλλά και στην “Πατρίδα”, ενώ διαρκώς ο Βελόπουλος προσπαθούσε και προσπαθεί να προσεταιριστεί το υπερορθόδοξο κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά του πάνελ.

image 3

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου μάλιστα, ο Νίκος Ευαγγελάτος φιλοξένησε τον κο Νατσιό στην εκπομπή του Live News. “Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης” είπε ο ίδιος για το κόμμα του που εμφανίζει στα ψηφοδέλτιά του και την… ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, φυσικά για λόγους ψηφοθηρίας.

Η διασύνδεση άλλωστε εθνικισμού και αντιεμβολιασμού με τον Χριστιανισμό και τις “διδαχές”, μόνο ως αίολη μπορεί να θεωρηθεί.

Η “σφαγή” με το συγγενικό κόμμα του Βελόπουλου

Τις τελευταίες ώρες το κόμμα Νίκη εξέδωσε και ανακοίνωση εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία -μεταξύ άλλων- επιτίθεται στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις “επιστολές του Ιησού”.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που αποτελεί αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων και δη των QAnon οπαδών του Τραμπ, στις ΗΠΑ. Τοποθετούνται ακόμη για το ζήτημα της Βορείου Μακεδονίας, καθώς εμφανίζονται ως προασπιστές του “Μακεδονικού”, ενώ ισχυρίζεται πως η Ελληνική Λύση είναι αυτή που έχει σχέσεις με τη ΝΔ και όχι το αντίστροφο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση της Νίκης, αναλυτικά:

“Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου σήμερα 23/5, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ την οποία αποκάλεσε «υποκομματίδιο», φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση και μάλιστα επικαλέστηκε ότι «έχει και στοιχεία».

Κάκιστη η επιλογή του κ. Βελόπουλου να υποβαθμίσει την δημοκρατική γνώμη 172.000 Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις μας, ότι η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί της. Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος.

Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα «στοιχεία» του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό «Φραγκούλης», με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος.

ujaa

Ας αναρωτηθεί το εκλογικό σώμα, πώς γίνεται ο κ. Βελόπουλος να μας κατηγορεί ως «δεκανίκι της ΝΔ» και ταυτόχρονα να προσπαθεί για πεντακομματική Βουλή, δηλαδή αυτά ακριβώς που επιδιώκει και η ΝΔ ώστε να αλλάξει ανενόχλητη το Σύνταγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος τη δική του θητεία στη Νέα Δημοκρατία όταν διαλύθηκε το ΛΑΟΣ με το οποίο ψήφισε και ο ίδιος το πρώτο μνημόνιο.

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος ότι δεν θεωρεί προδοσία την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Άραγε οι ψηφοφόροι του γνωρίζουν ότι η ιστοσελίδα «pro news» που συστηματικά στηρίζει την Ελληνική Λύση πετώντας λάσπη και συκοφαντίες για τη ΝΙΚΗ, ανήκει επίσημα στην DNM Group, της οποίας ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ο κ. Αναστάσιος Γκουριώτης, συνεργασθείς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Κυβερνήσεων ΝΔ; Γνωρίζουν ότι ο όμιλος που μας αποκαλεί «μαξιλάρι» της ΝΔ, είναι εκείνος που δίνει έντυπά του για διανομή στον Ελεύθερο Τύπο;

Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. «Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου»; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του «Ιησούς και Δίας», μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται «ορθόδοξος».

Προτείνουμε στον κ.Βελόπουλο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών του θέσεων, αφήνοντας κατά μέρος την υπηρεσία του στα εκλογικά συμφέροντα της ΝΔ, που είναι να φιμώσει και να διαστρεβλώσει τη φωνή της Νίκης. Πόσο δύσκολο του είναι να κάνει έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα;

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει ο Λαός μας. Στις 25 Ιουνίου ο χρόνος αυτός τελειώνει. Στις 25 Ιουνίου έρχεται η Νίκη του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή και οι αλήθειες θα ακούγονται πεντακάθαρα”.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος είχε δηλώσει για τη Νίκη, μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM:

“Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ, γιατί την βόλευε. Ένα υποκομματίδιο. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά του (του προέδρου του κόμματος) για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμμα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία. Φάκελο ολόκληρο έχω ετοιμάσει με sms, μηνύματα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που είναι στο κόμμα ΝΙΚΗ, είπε: “Εγώ τον έχω συναντήσει τον Παϊσιο στο Άγιο Όρος. θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αφήστε το καλύτερα. Η ουσία είναι πώς το έφτιαξαν το μαγαζί αυτό. Είναι παράρτημα. Τα ξέρω. Και ονόματα Μητροπολιτών έχω που λειτούργησαν ως δεξιά δεκανίκια και sms έχω και όλα τα έχω”.

“Δεν μπορείς να προμοτάρεις κάποιον από το πουθενά τόσο πολύ. Η προβολή που έχουμε, είναι υποδεέστερη αυτών. Προσπάθησαν να βγάλουν εμάς από τη μέση μήπως βάλουν τους δικούς τους”.

Βελόπουλος για Νίκη: Δεν θέλω να αναφέρομαι σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά από αναφορά του Δημήτρη Καμπουράκη στο κόμμα Νίκη (συνέντευξη που δόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open στις 25/05/2023) , τόνισε πως δε θέλει να αναφέρεται σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως πηγαίνει στο Άγιο Όρος 25 χρόνια. Μάλιστα, τόνισε πως το Άγιο Όρος δεν το έχει ως μηχανισμό εργαλειοποίησης.

Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές καθώς στο παρελθόν ο κος Βελόπουλος έχει προκρίνει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Άγιον Όρος. Μία σχέση προσωπική μεν , δημοσιοποιείται δε. Η σχέση του κάθε προσώπου με το Θείο, τη θρησκεία γενικότερα είναι μία προσωπική επιλογή. Σίγουρα όμως θα παρατηρήσετε ομοίοτητες ανάμεσα στον χειρισμό της σχέσης αυτής ανάμεσα στη Νίκη και την Ελληνική Λύση.

Τα παραδείγματα πολλά:

image 7

Kαι η τότε ανακοίνωση του κόμματος της Ελληνικής Λύσης :

image 10

Το ορθόδοξο ταξίδι του κλιμακίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Άγιο Όρος ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 το κλιμάκιο και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος θα αναχωρήσουν από το Άγιο Όρος.

Σήμερα το κλιμάκιο και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ιβήρων η οποία αποτελεί και την τελευταία Μονή που θα επισκεφθούν. Τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο συνοδεύουν οι Ευάγγελος Φανίδης Γενικός Διευθυντής, Βασίλειος Γραμμένος Διευθυντής ΚΟ και Αντώνης Μυλωνάκης Βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής .

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκε τις Καρυές. την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

735948 0d3f3cf64c 9158e2117d0213de
Από αριστερά προς δεξιά οι πολιτικοί που βλέπετε είναι οι εξής : Βασίλειος Γραμμένος (βουλευτής Α Αθηνών στις εκλογές του Μαίου του 2023, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Αντώνης Μυλωνάκης διαγραφείς βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τότε εν ενεργεία βουλευτής κι ο Βαγγέλης Φανίδης υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στη Β Αθηνών Δυτικό Τομέα και διευθυντής του κόμματος Ελληνική Λύση.
735948 43995c5624 814c1c9fc7ca1adf
735948 84f4f2c4bd 92b6d211e0e9ca48

Επίσης το 2021

image 8

Το 2016

image 9

Το 2019

Στο βίντεο αναφέρει πως συγγενής του Αγίου Πορφυρίου θα είναι (το βίντεο είναι πριν τις εκλογές του 2019) υποψήφιος με την Ελληνική Λύση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours