Πλησιάζουν οι εκλογές, μετρούν αντίστροφα οι βουλευτές | Το δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης και οι οδηγίες που έδωσε

Πλησιάζουν οι εκλογές, μετρούν αντίστροφα οι βουλευτές | Το δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης και οι οδηγίες που έδωσε

Μέρα τη μέρα μετρούν οι βουλευτές αλλά και τα «γαλάζια» στελέχη που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού, τις ημέρες που μένουν ως τις εκλογές.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

κείμενο Ευαγγελία Τσικρικά

Μένουν 230 ημέρες για τις εκλογές, είπε σε εύθυμο τόνο ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι χαμογέλασαν.

Διότι όλοι κινούνται στους ίδιους… «αγωνιστικούς» ρυθμούς και οι «επιδόσεις» τους στην πρώτη κάλπη θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον τους, δεδομένου ότι οι δεύτερες θα γίνουν με λίστα.

Μήνυμα εγρήγορσης

Η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της ΚΟ – που συνέπεσε με τα 48α γενέθλια της Ν.Δ. – ουσιαστικά έδωσε σήμα εγρήγορσης και κινητοποίησης, ώστε η «γαλάζια» παράταξη να πετύχει δυναμική πρωτιά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

«Ναι, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά… Η 48χρονη Νέα Δημοκρατία εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» δήλωσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

mitsotakis 1
Πλησιάζουν οι εκλογές, μετρούν αντίστροφα οι βουλευτές | Το δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης και οι οδηγίες που έδωσε

«Σεμνοί με τους πολίτες»

Από το βήμα της αίθουσας Γερουσίας της Βουλής ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά επικέντρωσε σε δύο σημεία:

Πρώτον, επεσήμανε ότι τι κυβερνητικό έργο «δεν περνά στους πολίτες» και κάλεσε υπουργούς και βουλευτές καταρχήν να επικοινωνήσουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης παντού, και όχι μόνο στις περιφέρειες τους. Παράλληλα ζήτησε να προσεγγίσουν τους πολίτες με… «την απαραίτητη σεμνότητα», όπως είπε. «Πλήρως εναρμονισμένοι στον πολιτικό λόγο με τα συναισθήματα των πολιτών και μετρημένοι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες».

Με άλλα λόγια να αποφεύγουν τυχόν αλαζονικές συμπεριφορές και να επιλέξουν την «ισορροπία», σε μια στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα.

«Στόχος η αυτοδυναμία»

Δεύτερον, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η ψήφος στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής δεν πρέπει να είναι χαλαρή ή… “μια ευκαιρία να στείλουν μηνύματα”.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο, αρκεί η Ν.Δ. να πετύχει ισχυρή πρωτιά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

mitsotakis 8
Πλησιάζουν οι εκλογές, μετρούν αντίστροφα οι βουλευτές | Το δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης και οι οδηγίες που έδωσε

Το δίλημμα της κάλπης

Ο Κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τη σταθερότητα της χώρας, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

«Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Δεν το λέω με καμία δόση αλαζονείας, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν, επιτέλους, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι σε αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία» τόνισε, κάνοντας σαφές το δίλημμα στο δρόμο προς τις κάλπες: σταθερότητα ή πισωγύρισμα και περιπέτειες.

Προεκλογικό ήταν το κλίμα και στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, χθες το βράδυ, στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, όπου το παρόν έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης, στελέχη και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *