Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Πενσυλβάνια |Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια

usa 1
epa08397834 A flyover is conducted by US Navy Blue Angels and US Air Force Thunderbirds as seen behind US national flags at the base of the Washington Monument in Washington, DC, USA, 02 May 2020. US President Donald J. Trump ordered US Navy Blue Angels and US Air Force Thunderbirds to conduct flyovers ‘to salute frontline COVID-19 responders’, according to a US Navy statement. The flyovers are being performed in Baltimore, Washington, DC, and Atlanta, 02 May. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή των εκλογών αναδεικνύεται η Πενσυλβάνια. Πρόκειται για μία πολιτεία στην οποία αναφέρθηκαν ονομαστικά και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι στις ομιλίες τους, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εκεί και τον Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι την έχει ήδη κερδίσει.

Στην πραγματικότητα θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ώρες αν όχι ημέρες για να μάθουμε το οριστικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη πολιτεία, όπως εξηγούν πολιτικοί αναλυτές, καθώς ήταν πολύ υψηλή η συμμετοχή των πολιτών μέσω επιστολικής ψήφου. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Screenshot 2020 11 04 2020 us election results Αναζήτηση Google

Σύμφωνα με την καταμέτρηση έως αυτή τη στιγμή (13:50 ώρα Ελλάδος) ο Τραμπ έχει προβάδισμα περίπου 650.000 ψήφων στην Πενσυλβάνια και αυτό, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, είναι αδύνατο να καλυφθεί από τον αντίπαλό του. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων, που δεν έχουν καταμετρηθεί έως τώρα προέρχονται από κομητείες, που ακόμη και το 2016 στήριξαν την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, και επομένως το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό.

Συγκεκριμένα από τις περισσότερες από 2,5 εκατομμμύρια επιστολικές ψήφους, μόνο το 1,1 εκατομμύριο έχει καταμετρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι 1,44 εκατομμύρια ψήφοι ή το 56% των επιστολικών ψήφων δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί ή δεν έχουν περαστεί ακόμη στο σύστημα των αποτελεσμάτων. Οι περισσότερες είναι από τις κομητείες Μπακς, Τσέστερ, Ντέλαγουεαρ, Μοντγκόμερι και Άλεγκενι. Περίπου 800.000 ψήφοι από αυτές τις κομητείες δεν έχουν προστεθεί ακόμη στο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για περιοχές που κλίνουν περισσότερο προς τον Μπάιντεν.   

Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Πενσυλβάνια |Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια
Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Πενσυλβάνια |Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια

Όπως εν τω μεταξύ σχολιάζει το CNN η Πενσυλβάνια δεν πρωταγωνιστεί μόνο στις πολιτικές αναλύσεις, αλλά και στην… παραπληροφόρηση στα social media. Αναρτήσεις στο Twitter για τη συγκεκριμένη πολιτεία που χαρακτηρίστηκαν σκοπίμως παραπλανητικές από τον εισαγγελέα της Φιλαδέλφειας, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 retweets. 

O κυβερνήτης της πολιτείας, Τομ Γουλφ, συνιστά πάντως υπομονή. Αποτέλεσμα δεν υπάρχει ακόμη, ξεκαθαρίζει και διαβεβαιώνει ότι κάθε ψήφος θα καταμετρηθεί κανονικά. 

One thought on “Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Πενσυλβάνια |Τι συμβαίνει με την Πενσυλβάνια

  1. Παράθεμα: Αμερικανικές Εκλογές 2020 | Μπάιντεν | Στο Μίσιγκαν η μεγάλη αντεπίθεσή του - De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.