Εκλογές 2023 | Πασχαλινή «μάχη» στις περιφέρειες για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ

Εκλογές 2023 | Πασχαλινή «μάχη» στις περιφέρειες για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ

Ρητή “εντολή” να έρθουν κοντά στους πολίτες με ουσιαστικό και προσηνή τρόπο και να επικοινωνήσουν την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης και τα διλήμματα των εκλογών έχουν λάβει οι βουλευτές της ΝΔ για τις περιφέρειες τους.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύσσωμη η ΝΔ ρίχνει όλο το βάρος στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου.

Το μήνυμα στους πολίτες είναι… ισχυρή ψήφος στη ΝΔ ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες στις δεύτερες κάλπες της 2ας Ιουλίου για αυτοδυναμία.

Τα στελέχη της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο βάζουν το θέμα της αυτοδυναμίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση θα σημάνει σταθερότητα στη χώρα ενώ οι κυβερνήσεις συνεργασίας συνεπάγονται… “παραλυσία”, είναι το βασικό επιχείρημα. Προς ενίσχυση του επιχειρήματος τους το παράδειγμα της Βουλγαρίας, η οποία μέσα σε 2 χρόνια προσήλθε 5 φορές στις κάλπες.

«Επιλέγετε και υποψήφιο Πρωθυπουργό»

Παράλληλα, με αφορμή τον όρο Ανδρουλάκη για να μπει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ο Πρωθυπουργός να είναι τρίτο πρόσωπο και όχι οι αρχηγοί των δύο πρώτων κομμάτων (Μητσοτάκης ή Τσίπρας), τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλα τα στελέχη της ΝΔ, αναδεικνύουν ότι η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ “δεν είναι ρεαλιστική”.

“Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Και γι αυτό και δημιούργησε μια σύγχυση όλη αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο «άγνωστο Χ», για το τρίτο πρόσωπο που μπορεί να προταθεί ως Πρωθυπουργός” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA.

«Συγκρίνετε»

Το τρίτο σημείο στο οποίο εστιάζει η ΝΔ είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της ΝΔ με αυτής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σημεία αιχμής την μείωση των φόρων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας, τις επενδύσεις, τη στήριξη της πολιτείας στους πολίτες στις πολλαπλές κρίσεις (πανδημία, ενεργειακή ακρίβεια) κ.α..

Το «αγκάθι» της ακρίβειας

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη γνωρίζουν ότι η επαφή με τους πολίτες δεν θα είναι… ανέφελη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι η ακρίβεια, όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του στο Mega.

“Είναι το πρώτο πράγμα το οποίο σκέφτονται σήμερα οι Έλληνες και τους απασχολεί και δικό μου χρέος, χρέος της κυβέρνησης, όσο είμαστε στα πράγματα, και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες.

Και αυτό το μήνυμα θα επικοινωνήσουν με έμφαση και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στους ψηφοφόρους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μάλιστα, το κλίμα αγωνίας επιτείνεται, καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει για μία ακόμα φορά τον ανήφορο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, το κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν για να μετακινηθούν οι εκδρομείς του Πάσχα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτή είναι η πρώτη μόνο συνέπεια, διότι όσο αυξάνουν οι τιμές των καυσίμων, τόσο θα εντείνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.

Το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθούν εναγωνίως από περασμένη την Τρίτη, οπότε ξεκίνησε το «πασχαλινό καλάθι» να αναδείξουν τη σημασία της πρωτοβουλίας, ιδιαίτερα για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας και την αύξηση των μισθών.

Ναρκοπέδιο τα κόκκινα δάνεια για την κυβέρνηση

Σπεύδουν να αποδομήσουν το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, το οποίο άρχισε να ξεδιπλώνει ο κ. Α. Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος του για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση χρεών, με βασικό επιχείρημα ότι πρόκειται για «κούφια λόγια και μεγάλα» τα οποία έχουν ξαναειπωθεί και στο παρελθόν.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη, αναγνωρίζουν ότι στο συγκεκριμένο, «εύφλεκτο» πεδίο των «κόκκινων δανείων» και των οικονομικά στριμωγμένων στη γωνία δανειοληπτών λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στα επιτόκια δανεισμού, το κυβερνητικό αφήγημα είναι «ευάλωτο» για δύο λόγους :

  • Πρώτον, διότι ακόμα και μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων παραμένουν εξαιρετικά λίγες σε σχέση με τον όγκο των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά και διότι
  • η συνεχής υπενθύμιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του σκανδάλου το οποίο οδήγησε στη διαγραφή από τη ΝΔ του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, διεγείρει αρνητικά τα ανακλαστικά των πολιτών σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *