Πώς η ΝΔ «έπνιξε» το debate | Όλο το παρασκήνιο

mitsotakis tsipras androulakis

Ήταν μια πρόφαση και για ποιον η πολύνεκρη τραγωδία στην Πύλο ώστε να ματαιωθεί το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου; Μετά την αναγκαστική αναβολή πάντως η διακομματική επιτροπή δεν βρήκε κοινή ημερομηνία, με το παρασκήνιο γιατί συνέβη αυτό να είναι πλούσιο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ΝΔ δεν δέχθηκε την αντιπρόταση που κατατέθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση για διεξαγωγή της τηλεμαχίας μεθαύριο Κυριακή. Η επίσημη δικαιολογία που προβλήθηκε από την πλευρά της Πειραιώς είναι ότι για εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού προς τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν τη ΝΔ και δεν θα ήταν δυνατόν να συμπέσουν οι δύο συνεντεύξεις.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
  • Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο παρασκήνιο, ωστόσο, ακόμα και κορυφαία στελέχη του κόμματος παραδέχονται ότι ούτως η άλλως, η Πειραιώς δεν έβλεπε εξ αρχής καμία χρησιμότητα διεξαγωγής του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, για τον απλούστατο λόγο, ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής, δεν είχε απολύτως τίποτα να κερδίσει, αντιθέτως, μία τέτοια διαδικασία, πάντα μπορεί να κρύβει τον κίνδυνο ενός ανθρώπινου λάθος.

Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι μοιραία, στην ατζέντα των ερωτήσεων αλλά και των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών θα έμπαινε και μάλιστα εμφατικά το ζήτημα του προσφυγικού, με φόντο την πρωτοφανή τραγωδία στα ανοικτά της Πύλου.

νδ

Η ΝΔ, ωστόσο, έχει αρκετούς λόγους για να μην θέλει να μπει στη συζήτηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Πρώτα απ όλα γιατί από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα έμπαιναν μία σειρά από ερωτήματα επί των οποίων θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης, όπως πχ για τα αιτήματα της Ε.Ε. προς τις ελληνικές αρχές γύρω από τις επαναπροωθήσεις κα.

  • Αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Διότι, η ΝΔ, η οποία στην αντίστροφη μέτρηση προς τις κάλπες, μεγιστοποιεί την προσπάθεια να κόψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά και τους διάφορους εκπροσώπους της, για ευνόητους λόγους, δεν θέλει να μπει δυναμικά στο κάδρο της συζήτησης για το προσφυγικό, ένα θέμα το οποίο κατεξοχήν «ερεθίζει» αρνητικά τα ακροδεξιά ανακλαστικά.

Αντιθέτως, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με διαφορετικές στοχεύσεις το καθένα, πόνταραν στην τηλεμαχία των αρχηγών, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στα κοινά που απευθύνονται. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει σκληρό αγώνα για να μειώσει την τεράστια διαφορά του από τη ΝΔ.

m m082801683756211

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *