Πακιστάν – Τουρκία | Επεκτείνεται η στρατιωτική συνεργασία

Πακιστάν – Τουρκία | Επεκτείνεται η στρατιωτική συνεργασία

Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και Πακιστάν επεκτείνεται καθώς χθες (05/01/2021) σε επίσημη τελετή στα ναυπηγεία του Καράτσι, ξεκίνησε η κατασκευή ακόμη μίας τουρκικής κορβέτας τύπου MILGEM για το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από Γιάννης Χαραμίδης

Πρόκειται για την υλοποίηση του διμερούς συμφώνου που οι δύο χώρες είχαν υπογράψει το 2018 και περιελάμβανε την αγορά από το Πακιστάν τεσσάρων πλοίων τα δύο από τα οποία θα κατασκευάζονταν στην χώρα με την συνδρομή της Τουρκικής πλευράς.

Ήδη δύο από τα πλοία έχουν παραδοθεί στο Πακιστάν

Ήδη τα δύο σκάφη που έπρεπε να κατασκευαστούν στην Τουρκία έχουν ήδη παραδοθεί στο Πακιστάν, ενώ από σήμερα ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία κατασκευής ακόμη δύο.

Οι κορβέτες τύπου MILGEM είναι πλοία 100 μέτρων τα οποία έχουν την δυνατότητα να φέρουν πυραύλους τόσο κατά ξηράς όσο και κατά στόχων στον αέρα, ενώ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σημειώνει πως διαθέτουν συστήματα που τα καθιστούν αόρατα από τα ραντάρ.

Το 2019 η συνεργασία ανάμεσα σε Ισλαμαμπάντ και Άγκυρα είχε επισφραγιστεί σε επίσημη τελετή παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Ναύαρχου Ζαφάρ Μαχμούντ Αμπάσι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαχίντ Χακάν Αμπάσι σε παλιότερη συνάντηση της ομάδας D-8 το 2017. EPA/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *