PacWest Bank | Ακόμα μία περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ κατέρρευσε | Θα συγχωνευτεί με ανταγωνίστρια της

PacWest Bank | Ακόμα μίια περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ κατέρρευσε | Θα συγχωνευτεί με ανταγωνίστρια της

Η PacWest Bancorp είναι σε διαδικασίες συγχώνευσης με την Banc of California μετά από μια συμφωνία μετοχών 400 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι τράπεζες το απόγευμα της Τρίτης, εν όψει των αποτελεσμάτων κερδών τους δεύτερου τριμήνου. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, και οι δύο τράπεζες με έδρα την Καλιφόρνια θα συγχωνευθούν σε μία τράπεζα που θα ονομάζεται Pacific Western Bank.

Από την Elisabeth Buchwald/CNN Business

Η κίνηση στοχεύει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τομέα μετά την κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών νωρίτερα φέτος.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Η νέα εταιρεία θα έχει τη δύναμη και τη θέση στην αγορά προκειμένου να υποστηρίξει τις τραπεζικές ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Καλιφόρνια και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε ο Jared Wolff, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Banc of California, σε δήλωση του. Ο Wolff θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συγχωνευμένης τράπεζας.

Η PacWest ανέφερε απώλεια καθαρών κερδών 197,4 εκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο τρίμηνο. Η τράπεζα με έδρα το Μπέβερλι Χιλς ανέφερε επίσης ότι οι συνολικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 290 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο τρίμηνο στα 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, η Banc of California ανέφερε πολύ μικρότερη μείωση των καθαρών εσόδων κατά 2,4 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο. Οι συνολικές καταθέσεις για την τράπεζα με έδρα τη Σάντα Άννα μειώθηκαν ελαφρά από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο τρίμηνο.

Η PacWest δέχτηκε σημαντική πίεση μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, η οποία προκάλεσε σοκ σε περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες περιφερειακές τράπεζες μπόρεσαν να ανακτήσουν τη θέση τους στο τελευταίο τρίμηνο πληρώνοντας υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων σε βάρος των κερδών τους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους καταθέτες από το να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε άλλες τράπεζες.

Πριν καταρρεύσει τον Μάρτιο, η SVB ήταν η 16η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής. Αλλά κατέρρευσε ξαφνικά, μετά από μια πανικόβλητη, τροφοδοτούμενη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόσυρση καταθέσεων.

Όπως πολλές άλλες τράπεζες, η SVB είχε δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας εποχής σχεδόν μηδενικών επιτοκίων. Αυτό που φαινόταν τότε ως ένα ασφαλές στοίχημα γρήγορα εξαφανίστηκε, καθώς η Federal Reserve αύξανε επιθετικά τα επιτόκια προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, διαβρώνοντας την αξία του χαρτοφυλακίου ομολόγων της SVB.

Η Centerbridge Partners και η Warburg Pincus χρηματοδοτούν τη συναλλαγή συγχώνευσης όλων των μετοχών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η μετοχή της PacWest έκλεισε με πτώση 27% την Τρίτη μετά τις πρώτες αναφορές της Wall Street Journal για τη συμφωνία. Ωστόσο, αυξήθηκε κατά 30% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου. Μόλις κλείσει η συμφωνία, οι μέτοχοι της PacWest πρόκειται να λάβουν 0,66 μετοχής της Banc of California για κάθε μετοχή που κατέχουν.

Εν τω μεταξύ, η Banc of California έκλεισε 11% υψηλότερα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο περίπου 10% στις συναλλαγές μετά τις ώρες λειτουργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *