Ουκρανία | Καταποντίζεται το ρούβλι μετά τις κυρώσεις | Οι κυρώσεις της Ε.Ε

Ουκρανία | Καταποντίζεται το ρούβλι μετά τις κυρώσεις | Οι κυρώσεις της Ε.Ε

Σε ελεύθερη πτώση είναι σήμερα το ρωσικό ρούβλι μετά τις κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς χάνει σχεδόν το 30% της συναλλαγματικής του αξίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το ρούβλι έπεφτε σχεδόν 27%, σε ισοτιμία 114,33:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στις πρώτες συναλλαγές στις διεθνείς χρηματαγορές, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπίστωσε σήμερα την «πτώχευση ή πιθανή πτώχευση» της ευρωπαϊκής θυγατρικής της ρωσικής τράπεζας Sberbank, μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας, εξαιτίας των «μεγάλων» αναλήψεων αποταμιεύσεων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων.

Η Sberbank Europe AG, με έδρα την Αυστρία, καθώς και οι θυγατρικές της στην Κροατία και στη Σλοβενία βρέθηκαν αντιμέτωπες με «μεγάλες αναλήψεις λόγω του αντίκτυπου των γεωπολιτικών εντάσεων στη φήμη τους», εξηγεί ο εποπτικός φορέας της ΕΚΤ σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι «στο εγγύς μέλλον, η τράπεζα κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να αποπληρώνει τα χρέη της ή άλλες δεσμεύσεις της εντός των καθορισμένων προθεσμιών».

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα μπαίνουν σε ισχύ και οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ισχύ από σήμερα οι κυρώσεις της Ε.Ε κατά της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, τέθηκαν σε ισχύ αφού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση κάθε συναλλαγής Ευρωπαίων με τον κεντρικό χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που ανακοίνωσε τις κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι οι πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία θα παγώσουν ώστε να εμποδιστεί η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *