Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος | Οι δύο «γραμμές» στην ΝΔ για την ταφή του | Ποιοι θα είναι στην κηδεία

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος | Οι δύο «γραμμές» στην ΝΔ για την ταφή του | Ποιοι θα είναι στην κηδεία

Δύο γραμμές «συγκρούονται» στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας για την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από τη μία, η επίσημη γραμμή του Μαξίμου που στηρίζει σθεναρά την απόφαση να ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης και από την πλευρά, αυτή μερίδας «γαλάζιων» στελεχών της ΝΔ, που μιλούν για φοβική και αμήχανη αντίδραση.

Οικονόμου: Δεν είναι καιρός για εσωστρέφεια

«Δεν είναι καιρός να αναζητήσουμε ή να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν» διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και καταγράφει η Ευαγγελία Τσικρίκα. «Η Κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός προσωπικά έχει συλλυπηθεί ήδη τα παιδιά του τέως Βασιλιά και τη σύζυγό του.

Τις τελευταίες ημέρες τα τηλέφωνα στα πολιτικά γραφεία αρκετών «γαλάζιων» βουλευτών, ακόμη και μετριοπαθών, έχουν πάρει «φωτιά». Γίνονται δέκτες έντονων αντιδράσεων από ψηφοφόρους του κόμματος, κάτι που προκαλεί ανησυχία για το αποτύπωμα της κυβερνητικής απόφασης στο εκλογικό κοινό, σε μια προεκλογική περίοδο.

gioiteos5
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος | Οι δύο «γραμμές» στην ΝΔ για την ταφή του | Ποιοι θα είναι στην κηδεία

Σαμαράς: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η δημόσια τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες. Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων.

Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική απόφαση.

vasiliasKonstantinos300
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος | Οι δύο «γραμμές» στην ΝΔ για την ταφή του | Ποιοι θα είναι στην κηδεία

Ποιοι θα δώσουν το παρών

Τώρα η ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αν, πόσοι και ποιοι θα επιλέξουν να παραβρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Επίσημη «γραμμή» δεν έχει δοθεί στους βουλευτές να μην παραστούν στην κηδεία, ωστόσο σίγουρα έχει σημασία ο αριθμός αυτών που τελικά θα επιλέξουν να πάνε. Και κυρίως θα έχει ενδιαφέρον το κατά πόσο θα υπάρξουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Μητρόπολη (και αν ναι ποια θα είναι αυτά). Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα, καθώς φαίνεται πως κάποιοι γαλάζιοι …ζυγίζουν τα δεδομένα και αναμένουν να δουν τι θα πράξουν άλλοι υπουργοί και βουλευτές πριν τελικά αποφασίσουν.

Βέβαιο θεωρείται ότι το παρών θα δώσει η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ σχεδόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ερωτηματικό υπάρχει για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι με αναρτήσεις τους για τον θάνατο του τέως Βασιλιά «‘έκλειναν το μάτι» στους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους. Για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θεωρείται απίθανο να παραστεί, ενώ οι υπουργοί Ανάπτυξης ΄Αδωνις Γεωργιάδης και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρίσκονται στο εξωτερικό. Άγνωστο είναι ακόμη τι θα πράξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *