Ν.Δ | Η “Νίκη” στο στόχαστρο με “ειδικούς απεσταλμένους” στη Βόρεια Ελλάδα | Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος | Η αυτοδυναμία και τα σενάρια που ανησυχούν την Πειραιώς

Η Ν.Δ εστιάζει την στρατηγική της ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου -η οποία, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά με “άδειες κάλπες”- στην διατήρηση ή και αύξηση του πολύ υψηλού ποσοστού (40,7%) που έλαβε την περασμένη Κυριακή, ώστε να αποκτήσει μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της εξασφαλίσει θητεία τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε τα απαραίτητα μηνύματα προς εκλεγμένους βουλευτές και υποψήφιους, βάζοντας στο μικροσκόπιο εκείνους που θα απέχουν από το προσκλητήριο επειδή έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στη Βουλή, με σκοπό να αποφύγει φαινόμενα χαλαρότητας και αλλαζονείας, όπως η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για συνταγματικές αλλαγές εφόσον η Ν.Δ εξασφαλίσει 180 βουλευτές. Γι’ αυτό και τον “άδειασε” (είχε προηγηθεί ο Νίκος Δένδιας), αναγκάζοντας τον, μάλιστα, σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στάσης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το 7,5% των πολύ μικρών κομμάτων

Στο επιτελείο της Πειραιώς εστιάζουν το ενδιαφέρον τους, τώρα, στην αρχιτεκτονική της επόμενης Βουλής ως προς το πόσα και ποιά κόμματα μπορεί να περάσουν το κατώφλι του 3%. Με την ακροδεξιών θέσεων “Νίκη” του Δημήτρη Νατσιού και την “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου να βρίσκονται μια ανάσα από το όριο εισόδου στη Βουλή, και την Μερα25 του Γιάνη Βαρουφάκη να χρειάζεται λίγες δεκάδες χιλιάδες ψήφους, το τοπίο μπορεί να μεταβληθεί απρόσμενα.

Ιδιαίτερα εάν ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων της Ν.Δ αισθανθούν ότι “το παιχνίδι έχει τελειώσει” και προτιμήσουν τις παραλίες, ή -υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο- ψηφοφόροι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και προτίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίξουν στις 25 Ιουνίου την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να φτάσει ή και να ξεπεράσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατακτήσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι: από το περίπου 16% που ήταν το άθροισμα των κομμάτων εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές, το 7,5% έλαβαν πολλά μικρά κόμματα που συγκέντρωσαν κάτω από το 1%, και κάτι πάνω 8% έλαβαν τα τρία παραπάνω κόμματα που βρίσκονται κοντά στο όριο (3%) εκπροσώπησης στη Βουλή. Αυτό το 7,5% είναι πιθανό να αναδιανεμηθεί επειδή αρκετά από αυτά τα μικρά κόμματα, είτε δεν θα κατέλθουν ξανά στις εκλογές, είτε οι ψηφοφόροι τους θα μετακινηθούν προς άλλες επιλογές.

Θεωρείται, δε, πιθανό να προτιμήσουν τελικά κάποιο άλλο μικρότερο κόμμα, όπως τα τρία που έχουν πιθανότητες να περάσουν το 3%. Δεν είναι απίθανο κάποιοι να προτιμήσουν κάποιο από τα μεγαλύτερα κόμματα (π.χ οι ψηφοφόροι (0,8%) των Τζήμερου -Κρανιδιώτη τη Ν.Δ), επειδή όμως είναι “αντισυστημικοί” θεωρείται πιθανότερο το πρώτο σενάριο.

Σενάρια ανησυχίας

Για τη Νέα Δημοκρατία το αρνητικότερο σενάριο είναι συνδυαστικό: πρώτον, να υπάρξει αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της μετά το «καθαρό αποτέλεσμα» των πρώτων εκλογών και να πέσει από το 40,7% που έλαβε στις 21 Μαΐου σε ποσοστό χαμηλότερο.

Ωστόσο, κάποιοι θεωρούν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι στις εκλογές που έγιναν η Ν.Δ. έπιασε «ταβάνι» και δεν μπορεί να πάει παραπάνω, αλλά μόνο να μείνει στα ίδια ποσοστά ή να πέσει. Στην περίπτωση που η Ν.Δ. χάσει κάποιο ποσοστό, η αυτοδυναμία θα εξαρτηθεί από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Επιθυμία της Ν.Δ. είναι η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική και να μείνουν εκτός Βουλής και πάλι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα Νίκη που έφθασαν στο κατώφλι της εισόδου στη Βουλή.

Εάν συμβεί αυτό, όπως αναφέρει και η “Καθημερινή”, τότε ο πήχυς της αυτοδυναμίας θα είναι περίπου στο 37,5%, ποσοστό που ακόμη και με πτώση η Ν.Δ. θεωρείται βέβαιο πως θα το φθάσει.

Εάν όμως μικρότερα κόμματα καταφέρουν να μπουν στην επόμενη Βουλή, τότε ανεβαίνει ο πήχυς και μαζί μπορεί να υπάρξουν οριακές καταστάσεις.

Για κάθε μονάδα κόμματος που μπαίνει στη Βουλή, ο πήχυς της αυτοδυναμίας ανεβαίνει περίπου 0,3%.

Αυτό σημαίνει πως εάν μπουν δύο κόμματα επιπλέον και η Βουλή είναι επτακομματική, τότε ο πήχυς θα ανέβει στο 39,3% και με οκτώ κόμματα –κάτι που πάντως δεν φαίνεται πιθανό– τότε θα προσεγγίσει το 40%.

Στις δύο μάλλον απίθανες (που όμως εξετάζει η Πειραιώς) αυτές περιπτώσεις σημαίνει πως για τη Ν.Δ. υπάρχει ο κίνδυνος η αυτοδυναμία να χαθεί και να μην καταφέρει να πιάσει το όριο των 151 βουλευτών.

“Επιχείρηση Νίκη”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να κρατήσει τη “Νίκη” κάτω από το 3%. Η χρησιμότητά της στις τελευταίες εκλογές αφορούσε στο να περιορίσει την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα όπου συγκέντρωνε τα μεγαλύτερα ποσοστά της. Ο στόχος δεν επετεύχθη αφού η “Ελληνική Λύση”, παρότι οι δημοσκοπήσεις την εμφάνιζαν σε τροχιά εξόδου από τη Βουλή, αύξησε το ποσοστό της και -εκτός απροόπτου- δεν κινδυνεύει και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Με εξαίρεση την “Πλεύση Ελευθερίας” που δεν ενοχλεί τη Ν.Δ αφού παίρνει (και) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πειραιώς θεωρούν πως θα ήταν καλύτερο να μείνει το κόμμα του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού εκτός Βουλής. Ο τελευταίος φέρεται να έχει μεγάλη υποστήριξη από μοναστήρια του Αγίου Όρους και συγκεκριμένους μητροπολίτες και θρησκευτικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ, όπως έχει καταγγείλει ο Κυριάκος Βελόπουλος, υπάρχουν στοιχεία ακόμα και για sms από παράγοντες της Εκκλησίας για υπερψήφιση της “Νίκης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, η Ν.Δ έχει “επιστρατεύσει” δύο παράγοντες με ισχυρή επιρροή στο Άγιο Όρος και σε μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας ώστε να αποκλιμακωθεί έως μηδενιστεί η υποστήριξη στο κόμμα του κ. Νατσιού. Πρόκειται για τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο (πατέρα της βουλεύτριας της Ν.Δ στην προηγούμενη Βουλή Γεωργίας Μαρτίνου που δεν κατήλθε υποψήφια), και τον επιχειρηματία (Αλευρόμυλοι) Κωνσταντίνο Λούλη.

Αμφότεροι είχαν τοποθετηθεί διοικητές στη μοναστική πολιτεία και διατηρούν στενές σχέσεις με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην “επιχείρηση Νίκη” ανέλαβαν ρόλο και βουλευτές με επιρροή σε μητροπολίτες, όπως οι Πιερίας, Σιατίστης, αλλά και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προκειμένου να διαμηνυθεί να μην στηρίξουν το συγκεκριμένο κόμμα.

Η καλά ενημερωμένη στήλη της “Καθημερινή”, Θεωρείο, που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, αναφέρει,μάλιστα, πως σχεδιάζεται επίσκεψη -αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος. Και μπορεί καθένας να υποθέσει πως δεν σπεύδει (μόνο) για τις …ευλογίες των ηγουμένων.

O κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην μοναστική πολιτεία τις επόμενες ημέρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιούνται μητροπολίτες στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ώστε να ανακοπεί το κίνημα υπέρ του κόμματος του Δημήτρη Νατσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ήδη εκπονηθεί έως τις 25 Ιουνίου περιλαμβάνει σχεδόν… όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, όπου ειδικά στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. έλαβε 40%, ποσοστό τριών μονάδων κάτω από το 2019. Θα ακολουθήσουν έως τις εκλογές η Καβάλα, η Δράμα, όπου έπεσε κάτω από το 40 (39,4%), η Ημαθία, τα Γρεβενά, ο Εβρος, η Πέλλα (41,05%) και η Πιερία, όπου είχε πτώση σε σχέση με το 2019 6,4%, καθώς έλαβε 41,1% από 47,5%.

Εκλογές 2023 – Ν.Δ.: Προτεραιότητα η Βόρεια Ελλάδα-2

Τέλος, έως τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ανέβασε τα ποσοστά της και πλαγιοκόπησε το δεξιό κοινό. Επίσκεψη θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης φυσικά και στη Ροδόπη, τον μοναδικό νομό που βάφτηκε ροζ με τις ψήφους της μειονότητας.

Το πλάνο που έχει καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει και επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγιον Ορος. Ο στόχος του είναι σε αυτές τις περιοχές να μιλήσει ακόμη πιο καθαρά για όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία αυτά τα τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση για την πατρίδα και την ενίσχυση της ασφάλειάς της.

Οι αριθμοί

40% στη Β΄ Θεσσαλονίκης έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 43%.   

39,4% στη Δράμα. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 43,9%.  

 41,1% στην Πιερία. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 47,4%.  

 41,05% στην Πέλλα. Το 2019 το ποσοστό της ήταν 42,3%.

Βελόπουλος VS Νίκη | Άγιον Όρος – Ορθοδοξία – Μακεδονία | Πώς εξηγείται ο ακροδεξιός “εμφύλιος”

Ήταν η “έκπληξη” των εκλογών, ή μάλλον μία από τις εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας, μαζί με τη διαφορά των 20 μονάδων ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα κόμματα.

Το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα “Νίκη” ήρθε για να διεκδικήσει και εκείνο τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής, τους “μακεδονομάχους” και τους αντιεμβολιαστές, ενώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο ιδρύθηκε για να “ψαλιδίσει” το δικό του κόμμα που έχει αντίστοιχες θέσεις.

Η “Νίκη” έφτασε μάλιστα στο 4,58% στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο 5,63% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Αντιστοίχως η Ελληνική Λύση έφτασε στο 8,35% στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και 7,93% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική ο Κ. Βελόπουλος είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στο 6,79%, ενώ η Νίκη έφτασε στο 5,39%. Στη δε Πιερία είχαμε “ντέρμπι”, με την Ελ. Λύση να βρίσκεται στο 7,56% και τη Νίκη στο 7,46%. Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Πέλλα, το Κιλκίς και τη Δράμα. Το 7,46% της Πιερίας, είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που έπιασε η Νίκη την 21η Μαίου.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Λύση αύξησε το συνολικό ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% σε αυτές τις εκλογές, παρότι “είδε” ένα 11% των ψηφοφόρων της να “φεύγουν” προς τη ΝΔ. Αντιστοίχως η Νίκη έπιασε ακριβώς το ίδιο ποσοστό που είχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, όταν και έμεινε εκτός Βουλής.

Το 2019 η Χ.Α. είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Χαλκιδική και Κιλκίς, νομούς όπου και η Νίκη τα πήγε πολύ καλά. Στους ίδιους νομούς ανέβηκε και η Ελληνική Λύση, όπως επίσης και στις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης όπως και στην Ημαθία. Είναι λοιπόν σαφές πως τα δύο αυτά κόμματα έλκουν τους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. με κοινή επιχειρηματολογία, κάτι που εξηγεί και τη μεταξύ τους κόντρα που έχει αναδυθεί τις τελευταίες ώρες. Θυμίζουμε πως το 2012 η Χ.Α. είχε φτάσει στο 7,02% και στις δεύτερες του 2015, 6,99%.

Στις 21 Μαίου, Ελληνική Λύση και Νίκη έφτασαν μαζί στο 7,4%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll, η ΝΔ πήρε από τη Χ.Α. ένα 18% των ψηφοφόρων της, ενώ μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Βελόπουλος με 24,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας πήρε ένα 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8% και τέλος το ΠΑΣΟΚ 4,5%.

νίκη

Τι είναι το κόμμα Νίκη

Τα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος “Νίκη” είναι εμφανή από το όνομά του, καθώς παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το ίδιο όνομα εμφανίζεται και το τουρκικό κόμμα Zafer, ή αλλιώς Victory Party του Ümit Özdağ. Σε σχέση με την πρότερη Χρυσή Αυγή, τους ψηφοφόρους της οποίας και φιλοδοξεί να “γοητεύσει”, η Νίκη εμφανίζεται με πιο έντονο το δήθεν χριστιανικό πρόσημο στις θέσεις της.

Δείτε την εύστοχη αντιπαραβολή μέχρι και των εμβλημάτων, όπως την έθεσε χρήστης του Twitter:

#εκλογες
Στην Γερμανία το Νεό-Ναζιστικό κόμμα θα κατέβαινε με το όνομα SIEG (Γερμανικά = Νίκη) .
Στην Τουρκία το αντίστοιχο κόμμα είναι το ZAFER (Τούρκικα = Νίκη). Με σύμβολο αναμμένο πυρσό.
Στην Ελλάδα εμφανίσθηκε το ΝΙΚΗ. Το σύμβολο του περιστραμένο θυμίζει πυρσό.
Τυχαίο;;; pic.twitter.com/4bSsK362no

— Spartalis SL (@Spartalis_SL) May 23, 2023

Μετά το 2,94% που “έπιασε” στις 21 Μαίου, ο πρόεδρός της (θεολόγος) Δημήτρης Νατσιός, ξεκίνησε μάλιστά τη “πανηγυρική” του δήλωση, ως εξής: “Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από την σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι”.

Ξενοφοβία με δήθεν αντισυστημικότητα και θρησκευτικές θέσεις στη φαρέτρα. Η καταληκτική φράση του κ. Νάτσιου, ήταν η εξής: “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”.

Δείτε πώς ξεκινάει μια… προεκλογική “σύναξις” του κόμματος στο παρακάτω βίντεο, που έγινε viral στο TikTok.

Το περίεργο με το κόμμα “Νίκη” είναι πως δεν υπήρχε πουθενά στον “χάρτη”, εμφανίστηκε ξαφνικά και τον τελευταίο μήνα είχε έντονη παρουσία στα social media, πραγματοποιώντας ένα τρελό “ράλι”. Η καταγραφή της δυναμικής του έγινε αμέσως μετά τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, ο οποίος βέβαια επιδιώκει να κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος. Ευνοήθηκε επίσης από τον αποκλεισμό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου – Λατινοπούλου.

Στο site του κόμματος φιλοξενούνται δε άρθρα και αρθρογραφία “φίλων”, όπως αναφέρεται. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει κανείς αντιμεταναστευτικά πονήματα, άρθρα εναντίον του εμβολιασμού και των αμβλώσεων, εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, φιλορωσικές δημοσιεύσεις και άλλα κείμενα που συντάσσονται πλήρως με την “παραδοσιακή” ακροδεξιά ατζέντα, με μπόλικες δόσεις ψευδοχριστιανικής απήχησης (που προσβάλλουν και την ίδια την Εκκλησία).

Για τα σχολεία μάλιστα προτείνει τον θεσμό του “Συνηγόρου του Μαθητή”, αναφέροντας στο καταστατικό: “Τέλος, στο πάρτι για τους ιδεολήπτες ινστρούχτορες και τον πνευματικό εκφοβισμό που ασκούν ανενόχλητοι μέσα στις σχολικές τάξεις. Για κάθε περιστατικό εντός σχολικού περιβάλλοντος που θίγει το έννομο συμφέρον μαθητή και γονέα, με άσεμνα θεάματα, εθνομηδενιστική προπαγάνδα ή αντιχριστιανικά κηρύγματα, θα παρέχονται δωρεάν πρακτικές ή και νομικές συμβουλές από ειδικούς της ΝΙΚΗΣ”.

Στα αντιεπιστημονικά επιχειρήματα του κόμματος εντάσσεται δε και η “θεραπευτική δράση” της Θρησκείας, καθώς αναφέρεται σχετικά στις θέσεις:

“Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους.

Περαιτέρω, θα μας ήταν αδιανόητο ως Κυβέρνηση να στοχεύουμε στον ψυχαναγκασμό των συμπολιτών και των παιδιών μας σε ιατρικές πράξεις, στερώντας τους από τον βιοπορισμό ή την πρόσβαση σε πνευματικά ή υλικά αγαθά, με πρόσχημα το «καλό των άλλων» – παρανοϊκή ιδεοληψία απέναντι σε νόμιμους, φορολογούμενους, υγιείς πολίτες”.

Ιδεολογικά Ελληνική Λύση και Νίκη σχεδόν ταυτίζονται, ενώ αντίστοιχες θέσεις με τη Νίκη περί εμβολιασμού, είχε διατυπώσει ο Βελόπουλος στη Βουλή, την ώρα που ο ίδιος πουλούσε ματζούνια και “θεραπευτικές κρέμες” που θα μας προστάτευαν από τον Covid-19:

Βέβαια στην αρχή ήταν υπέρ των σκληρότερων μέτρων lockdown (το 2020) – Χαρακτηριστικά ζητούσε να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τις 18:00 . Αυτό 21-03-2020 στο 06,30 το χαρακτηριστικό απόσπασμα Εδώ στο 09,50

Τα ίδια βέβαια έλεγε κι ο κος Νατσιός

image 11

Στα “θρησκευτικά επιχειρήματα” τα δύο κόμματα ταυτίζονται αν και στο παρελθόν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει το συλλεκτικό πλέον βιβλίο, Ιησούς και Δίας, που είχε θεωρηθεί μέχρι και… αντιχριστιανικό εξαιτίας της απόπειρας του συγγραφέα του να καταδείξει τις ομοιότητες μεταξύ χριστιανικών τελετουργιών και αρχαίων λατρευτικών πρακτικών.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2003, επανακυκλοφόρησε με “διορθώσεις” στις οποίος ο συγγραφέας επιχειρεί να αποδείξει την… πίστη του στην “Ορθοδοξία” αλλά και στην “Πατρίδα”, ενώ διαρκώς ο Βελόπουλος προσπαθούσε και προσπαθεί να προσεταιριστεί το υπερορθόδοξο κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά του πάνελ.

image 3

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου μάλιστα, ο Νίκος Ευαγγελάτος φιλοξένησε τον κο Νατσιό στην εκπομπή του Live News. “Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης” είπε ο ίδιος για το κόμμα του που εμφανίζει στα ψηφοδέλτιά του και την… ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, φυσικά για λόγους ψηφοθηρίας.

Η διασύνδεση άλλωστε εθνικισμού και αντιεμβολιασμού με τον Χριστιανισμό και τις “διδαχές”, μόνο ως αίολη μπορεί να θεωρηθεί.

Η “σφαγή” με το συγγενικό κόμμα του Βελόπουλου

Τις τελευταίες ώρες το κόμμα Νίκη εξέδωσε και ανακοίνωση εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία -μεταξύ άλλων- επιτίθεται στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις “επιστολές του Ιησού”.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που αποτελεί αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων και δη των QAnon οπαδών του Τραμπ, στις ΗΠΑ. Τοποθετούνται ακόμη για το ζήτημα της Βορείου Μακεδονίας, καθώς εμφανίζονται ως προασπιστές του “Μακεδονικού”, ενώ ισχυρίζεται πως η Ελληνική Λύση είναι αυτή που έχει σχέσεις με τη ΝΔ και όχι το αντίστροφο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση της Νίκης, αναλυτικά:

“Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου σήμερα 23/5, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ την οποία αποκάλεσε «υποκομματίδιο», φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση και μάλιστα επικαλέστηκε ότι «έχει και στοιχεία».

Κάκιστη η επιλογή του κ. Βελόπουλου να υποβαθμίσει την δημοκρατική γνώμη 172.000 Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις μας, ότι η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί της. Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος.

Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα «στοιχεία» του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό «Φραγκούλης», με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος.

ujaa

Ας αναρωτηθεί το εκλογικό σώμα, πώς γίνεται ο κ. Βελόπουλος να μας κατηγορεί ως «δεκανίκι της ΝΔ» και ταυτόχρονα να προσπαθεί για πεντακομματική Βουλή, δηλαδή αυτά ακριβώς που επιδιώκει και η ΝΔ ώστε να αλλάξει ανενόχλητη το Σύνταγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος τη δική του θητεία στη Νέα Δημοκρατία όταν διαλύθηκε το ΛΑΟΣ με το οποίο ψήφισε και ο ίδιος το πρώτο μνημόνιο.

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος ότι δεν θεωρεί προδοσία την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Άραγε οι ψηφοφόροι του γνωρίζουν ότι η ιστοσελίδα «pro news» που συστηματικά στηρίζει την Ελληνική Λύση πετώντας λάσπη και συκοφαντίες για τη ΝΙΚΗ, ανήκει επίσημα στην DNM Group, της οποίας ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ο κ. Αναστάσιος Γκουριώτης, συνεργασθείς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Κυβερνήσεων ΝΔ; Γνωρίζουν ότι ο όμιλος που μας αποκαλεί «μαξιλάρι» της ΝΔ, είναι εκείνος που δίνει έντυπά του για διανομή στον Ελεύθερο Τύπο;

Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. «Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου»; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του «Ιησούς και Δίας», μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται «ορθόδοξος».

Προτείνουμε στον κ.Βελόπουλο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών του θέσεων, αφήνοντας κατά μέρος την υπηρεσία του στα εκλογικά συμφέροντα της ΝΔ, που είναι να φιμώσει και να διαστρεβλώσει τη φωνή της Νίκης. Πόσο δύσκολο του είναι να κάνει έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα;

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει ο Λαός μας. Στις 25 Ιουνίου ο χρόνος αυτός τελειώνει. Στις 25 Ιουνίου έρχεται η Νίκη του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή και οι αλήθειες θα ακούγονται πεντακάθαρα”.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος είχε δηλώσει για τη Νίκη, μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM:

“Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ, γιατί την βόλευε. Ένα υποκομματίδιο. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά του (του προέδρου του κόμματος) για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμμα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία. Φάκελο ολόκληρο έχω ετοιμάσει με sms, μηνύματα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που είναι στο κόμμα ΝΙΚΗ, είπε: “Εγώ τον έχω συναντήσει τον Παϊσιο στο Άγιο Όρος. θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αφήστε το καλύτερα. Η ουσία είναι πώς το έφτιαξαν το μαγαζί αυτό. Είναι παράρτημα. Τα ξέρω. Και ονόματα Μητροπολιτών έχω που λειτούργησαν ως δεξιά δεκανίκια και sms έχω και όλα τα έχω”.

“Δεν μπορείς να προμοτάρεις κάποιον από το πουθενά τόσο πολύ. Η προβολή που έχουμε, είναι υποδεέστερη αυτών. Προσπάθησαν να βγάλουν εμάς από τη μέση μήπως βάλουν τους δικούς τους”.

Βελόπουλος για Νίκη: Δεν θέλω να αναφέρομαι σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά από αναφορά του Δημήτρη Καμπουράκη στο κόμμα Νίκη (συνέντευξη που δόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open στις 25/05/2023) , τόνισε πως δε θέλει να αναφέρεται σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως πηγαίνει στο Άγιο Όρος 25 χρόνια. Μάλιστα, τόνισε πως το Άγιο Όρος δεν το έχει ως μηχανισμό εργαλειοποίησης.

Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές καθώς στο παρελθόν ο κος Βελόπουλος έχει προκρίνει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Άγιον Όρος. Μία σχέση προσωπική μεν , δημοσιοποιείται δε. Η σχέση του κάθε προσώπου με το Θείο, τη θρησκεία γενικότερα είναι μία προσωπική επιλογή. Σίγουρα όμως θα παρατηρήσετε ομοίοτητες ανάμεσα στον χειρισμό της σχέσης αυτής ανάμεσα στη Νίκη και την Ελληνική Λύση.

Τα παραδείγματα πολλά:

image 7

Kαι η τότε ανακοίνωση του κόμματος της Ελληνικής Λύσης :

image 10

Το ορθόδοξο ταξίδι του κλιμακίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Άγιο Όρος ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 το κλιμάκιο και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος θα αναχωρήσουν από το Άγιο Όρος.

Σήμερα το κλιμάκιο και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ιβήρων η οποία αποτελεί και την τελευταία Μονή που θα επισκεφθούν. Τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο συνοδεύουν οι Ευάγγελος Φανίδης Γενικός Διευθυντής, Βασίλειος Γραμμένος Διευθυντής ΚΟ και Αντώνης Μυλωνάκης Βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής .

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκε τις Καρυές. την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

735948 0d3f3cf64c 9158e2117d0213de
Από αριστερά προς δεξιά οι πολιτικοί που βλέπετε είναι οι εξής : Βασίλειος Γραμμένος (βουλευτής Α Αθηνών στις εκλογές του Μαίου του 2023, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Αντώνης Μυλωνάκης διαγραφείς βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τότε εν ενεργεία βουλευτής κι ο Βαγγέλης Φανίδης υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στη Β Αθηνών Δυτικό Τομέα και διευθυντής του κόμματος Ελληνική Λύση.
735948 43995c5624 814c1c9fc7ca1adf
735948 84f4f2c4bd 92b6d211e0e9ca48

Επίσης το 2021

image 8

Το 2016

image 9

Το 2019

Στο βίντεο αναφέρει πως συγγενής του Αγίου Πορφυρίου θα είναι (το βίντεο είναι πριν τις εκλογές του 2019) υποψήφιος με την Ελληνική Λύση

Πληροφορίες έχουν αντληθεί από το άρθρο του Χρήστου Δεμέτη για το news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *