Naftomar | Η ιστορία της Naftomar | Σε ποιους ανήκει η ναυτιλιακή της Βούλας

Last updated on 23 Φεβρουαρίου, 2024 at 02:10 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

H πλειοψηφία των Αθηναίων γνωρίζει τη Naftomar από το γνωστό κτήριο στην Παραλιακή στη Βούλα λίγο πριν τη Βουλιαγμένη.

Ωστόσο η εταιρεία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο το Νοέμβριο του 2023 ύστερα από την αυτοχειρία του εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν ο οποίος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στο σπίτι του στη Βούλα. Ο 63χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείες «Naftomar» έστειλε μάλιστα και sms στην πρώην σύζυγό του Λούλου πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Θυμίζουμε πως οι αστυνομικοί είχαν εντόπισαν σημείωμα από το οποίο προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία. Σε αυτό, ο 63χρονος έγραφε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ, απευθυνόμενος στην σύζυγό του του, σημείωσε: «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα, συγχώρεσέ με γι’ αυτό που θα κάνω».

Ο Ιμάντ Ζέιν μαζί με την τέως σύζυγό του Λούλου και ο αδελφός του, Ριάντ Ζέιν με τη δική του σύζυγο Ράνα, είχαν από κοινού τη ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar. Όλη η οικογένεια έχει βάση την Ελλάδα.

αστυνομία μηχανή

Αυτό ήταν το σημαντικό βήμα που άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της εταιρείας αποκλειστικά στη μεταφορά υγραερίου. Σταδιακά, προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε τη χωρητικότητα του στόλου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου.

Μάλιστα, ο στόλος της εταιρείας έφτασε να αριθμεί 19 πλοία μεταφοράς LPG.

Ο Ιμάντ Ζέιν μετά από ένα μεγάλο διάστημα έγγαμου βίου, χώρισε από τη Λούλου Ζέιν και ερωτεύτηκε μία 30χρονη Ελληνίδα, την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν πολύ πρόσφατα δίδυμα παιδιά.

Και μπορεί να χώρισαν στην προσωπική τους ζωή, όμως η Λούλου Ζέιν στάθηκε ιδιαίτερα στον Ιμάντ Ζέιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό, μεταφέρθηκε το 1991 στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στη Βούλα και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό «παίχτη» στην αγορά του LPG.

Η πρώτη συναλλαγή της εταιρείας έγινε το 1976 ενώ σύντομα έγινε αντιληπτό πως ο Πειραιάς είναι το κέντρο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση επιχειρήσεων της εταιρείας. Ήταν επομένως λογικό να ανοίξει η Naftomar γραφεία στον Πειραιά.

Παράλληλα ανοίχτηκε και αντιπροσωπεία στο Παρίσι υπό την επωνυμία CHEMIGAZ S.A.R.L.

Το 1991 όπως αναφέραμε έγινε η μεταφορά στο νέο (τότε) κτήριο στη Βούλα το οποίο αποτελεί στολίδι για την περιοχή με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του.

Στη διετία 2010-11 η Naftomar ενίσχυσε το στόλο της με δέκα νεότευκτα πλοία, εδραιώνοντας τη θέση της στον τομέα μεταφοράς LPG. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ότι ο στόλος της αποτελείται από 19 πλοία μεταφοράς LPG.

ο Σάμι Ζέιν
naftomar
Οι γονείς του Σάμι Ζέιν, Ριάντ και Ράνα Ζέιν της NAFTOMAR

Η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Ζέιν.

Τι είναι το Υγραέριο LPG (Liquefied Petroleum Gas)

Το Υγραέριο LPG, από τα αρχικά της διεθνούς ονομασίας Liquefied Petroleum Gas ή LPG, είναι επίσης γνωστό ως Autogas. Αποτελείται κυρίως από προπάνιο, προπυλένιο, βουτάνιο, και βουτυλένιο σε διάφορα μίγματα. Παράγεται ως ένα παραπροϊόν της επεξεργασίας του φυσικού αερίου και της διύλισης του πετρελαίου. Τα συστατικά του υγραερίου είναι αέρια σε κανονικές θερμοκρασίες και πιέσεις.

Σε κανονικές θερμοκρασίες και πιέσεις, το υγραέριο εξατμίζεται. Εξαιτίας αυτού, το υγραέριο αποθηκεύεται σε φιάλες υπό πίεση. Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα. Έχει επίσης ένα πρόσθετο με βάση το θείο προστίθεται κανονικά στο LPG για να διευκολυνθεί η ανίχνευση διαρροών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *