Mitsis Hotels | Μετά το λιμάνι, “πατάει πόδι” στην Πανεπιστημίου | To σύμπλεγμα των 4 κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν

Mitsis Hotels | Μετά το λιμάνι, "πατάει πόδι" στην Πανεπιστημίου | To σύμπλεγμα των 4 κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν
Mitsis Hotels | Μετά το λιμάνι, “πατάει πόδι” στην Πανεπιστημίου | To σύμπλεγμα των 4 κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν

Χρονιά πολλών επενδυτικών κινήσεων και μέγκα deals ήταν η φετινή για τον ξενοδοχειακό όμιλο Mitsis Hotels, που επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό του και ισχυροποιεί την παρουσία του. Η τελευταία συμφωνία αφορά στη μετατροπή σε ξενοδοχειακή μονάδα του ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας, επί των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, δίπλα στο Ρεξ.

Το διατηρητέο ακίνητο που ανήκει στον ΕΦΚΑ, κατοχυρώθηκε μετά από διαγωνισμό στον όμιλο Mitsis Hotels έναντι μηνιαίου μισθώματος 70.000 ευρώ, με διάρκεια σύμβασης τα 35 χρόνια και δυνατότητα παράτασης επιπλέον 10 ετών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εντυπωσιακό ακίνητο – το οποίο οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1880 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην Πανεπιστημίου- θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.  Το κόστος της επένδυσης για τη μετατροπή του ακινήτου υπολογίζεται, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, υπολογίζεται σε πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο, ημιόροφο και τέσσερις ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα (καφέ αναψυκτήριο, κατάστημα ξηρών καρπών, κατάστημα πώλησης – επισκευής ρολογιών, βιβλιοπωλείο, αρωματοπωλείο, κατάστημα ειδών δώρων και πώλησης μουσικών οργάνων), όπως και ο κινηματογράφος Ιντεάλ, η χρήση του οποίου είναι διατηρητέα.

Πρόκειται για μια επένδυση που εκτιμάται πως θα αλλάξει άρδην την εικόνα του κέντρου και ειδικά την περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας, που τα τελευταία χρόνια, παρά την ξενοδοχειακή αναβάθμιση, δεν έχει την εικόνα που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Στο πλάνο του ομίλου Mitsis Hotels είναι η επέκταση σε νέα κατηγορία ξενοδοχείων πόλεως τεσσάρων αστέρων για την εξυπηρέτηση business. Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο  ξενοδοχείο 150 κλινών δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά. Η μονάδα  θα δημιουργηθεί από τη μετατροπή κτηρίου γραφείων και καταστημάτων, που βρίσκεται στην οδό Αριστείδου, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σταθμό του ΗΣΑΠ και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει νέο τουριστικό ρεύμα επισκεπτών στην περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Mitsis Hotels | Μετά το λιμάνι, “πατάει πόδι” στην Πανεπιστημίου | To σύμπλεγμα των 4 κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν

Το επενδυτικό πλάνο

Ο όμιλος ακολουθεί ένα επιπλέον επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση των ξενοδοχείων και resorts του oμίλου όπου δραστηριοποιείται ανά την Ελλάδα, όπως ανέφερε στον ετήσιο κοινωνικό απολογισμό του. Την περίοδο 2017-2021, ο όμιλος, με 17 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο και Καμένα Βούρλα, υλοποίησε πρόγραμμα ανακαινίσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος έχει αναλάβει και το “project Afandou” (Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο) με χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός γκολφ με πολύ υψηλά και διεθνώς αναγνωρισμένα standards, τη δημιουργία μαρίνας – καταφύγιο για σκάφη άνω των 30 μέτρων μαζί με εμπορικό κέντρο, την ανέγερση τριών πολυτελών ξενοδοχείων και τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού.

Επίσης στις τελευταίες κινήσεις της αλυσίδας εντάσσεται και το μεγάλο deal στην Κρήτη, με την εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar στη Χερσόνησο, του Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village.

Πρόσφατα επίσης ο όμιλος προχώρησε σε 20-ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε., με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025. Θα περιλαμβάνει πεντάστερη boutique μονάδα, δυναμικότητας 52 δωματίων, που θα διαθέτει μια εξωτερική και μια εσωτερική πισίνα, μικρές ιδιωτικές πισίνες και sharing pools, ένα συνεδριακό κέντρο 150 ατόμων καθώς και wellness & spa κέντρο με γυμναστήριο.

Τέλος έχει λάβει το πράσινο φως από τη  Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την ανέγερση και ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος στη Μύκονο, με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης, στην περιοχή Ελιά. Η επένδυση προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *