Ρωσικά μαχητικά MiG-29 κατέστρεψαν συστήματα αεράμυνας της Τουρκίας κοντά στη Σίρτη

Ρωσικά μαχητικά MiG-29 κατέστρεψαν συστήματα αεράμυνας της Τουρκίας κοντά στη Σίρτη

Δύο ρωσικά μαχητικά MiG-29 επιτέθηκαν στα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία στη Σίρτη, αποκάλυψε χθεσινό ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Aviapro. Τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίθεση στη Σίρτη, αλλά η ιδέα μετατράπηκε σε φιάσκο, αναφέρει ο Πέτρος Κράνιας στο capital.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τα μαχητικά που εμφανίστηκαν κατέστρεψαν τα συστήματα αεράμυνας σχεδιασμένα για να προστατεύουν τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και των φιλοτούρκων τζιχαντιστών και λοιπών μαχητών.

Τα ραντάρ δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την προσέγγιση των αεροσκαφών και δεν δέχτηκαν πυρά. Πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που καταστράφηκαν. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις πηγές είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με μια πληροφορία, τα μαχητικά κατάφεραν να καταστρέψουν τρία συστήματα αεράμυνας.

Μία δεύτερη πηγή επιβεβαιώνει ότι τα αεροπλάνα χτύπησαν αποκλειστικά αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις. Η δημοσίευση σημειώνει ότι με την εμφάνιση στο πλευρό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ρωσικών μαχητών MiG-29 που ανήκουν στη Συριακή Πολεμική Αεροπορία, η επιθετική επιχείρηση στη Συρίας, εναντίον των αντικαθεστωτικών, των τζιχαντιστών και των φιλοτουρκικών δυνάμεων, έχει διακοπεί για τρίτη φορά. Ο χρόνος που κερδήθηκε από την επίθεση επιτρέπει στον LNA να προετοιμάσει και να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

MiG-29

Το Mikoyan MiG-29 (ρώσικα: МиГ-29) είναι μαχητικό αεροσκάφος σχεδιασμένο στη Σοβιετική Ένωση για το ρόλο αεροπορικής υπεροχής. Αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 από το σχεδιαστικό γραφείο Μικογιάν και μπήκε σε υπηρεσία το 1983.

Παραμένει σε υπηρεσία στη Ρώσικη πολεμική αεροπορία και σε πολλά άλλα κράτη. Από την είσοδό του σε υπηρεσία (1977) μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλές εκδόσεις με βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά, τους κινητήρες, το απόθεμα καυσίμου, τον οπλισμό κ.α. To MiG-29 με διαφορετική δομή, πτέρυγα και κινητήρες αποτέλεσε το MiG-29M (μετέπειτα γνωστό σαν MiG-33) το οποίο ήταν μια προσπάθεια για δημιουργία του πρώτου πραγματικά πολλαπλών ρόλων MiG-29 με επαρκή αυτονομία εγκαταλείποντας το δόγμα του μαχητικού άμυνας σημείου.

Οι εκδόσεις που προσφέρονται τώρα είναι το MiG-29SMT,MiG-29K/KUB κ MiG-35 (στην ουσία ένα MiG-29K ξηράς με κατευθυνόμενη ώση και ραντάρ AESA).

Το αεροσκάφος αυτό κατασκευάστηκε για να ανταγωνιστεί μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. όπως το F-16 Fighting Falcon, F-15E Strike Eagle, F/A-18 Hornet και F-14 Tomcat.

Το 1969 Η Σοβιετική Ένωση έμαθε για το πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., F-Χ, το οποίο οδήγησε στο F-15 Eagle . Η σοβιετική ηγεσία σύντομα συνειδητοποίησε ότι το νέο αμερικανικό μαχητικό θα αντιπροσώπευε ένα σοβαρό τεχνολογικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπάρχοντα σοβιετικά μαχητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *