Η Microsoft συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις | Τώρα και στην Azure | Κανείς πλέον δεν κοιμάται ήσυχος στη Silicon Valley

Η Microsoft συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις | Τώρα και στην Azure | Κανείς πλέον δεν κοιμάται ήσυχος στη Silicon Valley

Η Microsoft αποκόπτει εκατοντάδες υπαλλήλους από την επιχείρησή της cloud Azure, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από την Ashley Stewart/Business Insider

Οι απολύσεις επηρέασαν ολόκληρα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των Azure for Operators και Mission Engineering, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι. Ένας από τους αυτούς υπολόγισε ότι οι απολύσεις στο τμήμα Azure for Operators αφορούν έως και 1.500 περικοπές θέσεων εργασίας. Αυτές οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν προκειμένου να έχουν την ελευθερία να μιλήσουν.

Οι ομάδες Azure for Operators και Mission Engineering αποτελούν μέρος ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τα Moonshots της Microsoft. Αυτός ο ευρύτερος οργανισμός δημιουργήθηκε το 2021 και ονομάζεται Strategic Missions and Technologies (SMT). Καθοδηγείται από το πρώην αφεντικό της Azure, Jason Zander και συγκεντρώνει πρωτοβουλίες αιχμής, όπως ο κβαντικός υπολογισμός και το διάστημα, παράλληλα με τις διοικητικές του δραστηριότητες στο cloud.

Αλλά αυτό ήταν πριν αρχίσει πραγματικά να αποδίδει καρπούς η συνεργασία της Microsoft με το OpenAI, καθιστώντας την ηγέτη στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Η Microsoft συνήθως κάνει μικρές περικοπές εργατικού δυναμικού περίπου αυτή την εποχή του χρόνου καθώς μεταβαίνει σε ένα νέο οικονομικό έτος μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά οι απολύσεις έχουν γίνει πιο συνηθισμένες στην εταιρεία και στον κλάδο της τεχνολογίας ευρύτερα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι σχέδια για περικοπές 10.000 υπαλλήλων εντός των πρώτων μηνών του 2023. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει επιπλέον γύρους απολύσεων.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει 3,2 δισ.δολάρια για να επεκτείνει την υποδομή cloud και Τεχνητής Νοημοσύνης της στη Σουηδία σε διάστημα δύο ετών. Η αυξανόμενη δημοτικότητα της δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης έχει αυξήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, ωθώντας εταιρείες όπως η Microsoft και η Amazon Web Services να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη.

Η Microsoft επένδυσε σε κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο και στη Γερμανία και την Ισπανία τον Φεβρουάριο. «Θα δείτε και άλλες ανακοινώσεις, πιθανόν περισσότερες το φθινόπωρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith σε συνέντευξή του.

Η Microsoft σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών, οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς των υπολογιστών, στις σουηδικές εγκαταστάσεις των κέντρων δεδομένων της στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τους ταχύτερους επεξεργαστές της Nvidia και ενδέχεται να στραφεί σε ημιαγωγούς της AMD και τελικά σε κάποια δικά της τσιπ, δήλωσε ο Σμιθ. Η κούρσα για την ανάπτυξη προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για προηγμένα τσιπ που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις πολύπλοκες εφαρμογές.

Η Microsoft δήλωσε ότι δεσμεύεται να ενισχύσει την υιοθέτηση της ΤΝ σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή, η οποία εκτός από τη Σουηδία περιλαμβάνει τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 250.000 Σουηδούς με δεξιότητες ΤΝ σε οργανισμούς, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιο τομέα και την κοινωνία γενικότερα σε διάστημα τριών ετών.

Επενδύει επίσης στις ΑΠΕ και έχει προμηθευτεί σχεδόν 1.000 MW ανανεώσιμης ενέργειας στη Σουηδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *