Μετρό στη Γλυφάδα | Όλη η αλήθεια

Μετρό στη Γλυφάδα | Όλη η αλήθεια

Μετρό στη Γλυφάδα | Όλη η αλήθεια

Tα έργα αναβάθμισης του μετρό συνεχίζονται και στο πλαίσιο αυτό η Κόκκινη Γραμμή αναμένεται να εξυπηρετήσει σε λίγα χρόνια και τα Νότια Προάστια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Μετρό Αθήνας

Η Κόκκινη Γραμμή, ωστόσο, σε λίγα χρόνια δεν θα απλωθεί μέχρι τη Δυτική Αττική, αλλά θα φτάσει και μέχρι τη Γλυφάδα με τη δημιουργία 3 νέων σταθμών.

Πρόκειται, βέβαια, για μια επέκταση που μολονότι βρίσκεται στα έργα προς υλοποίηση, απαιτεί μελετητική ωρίμανση και ως εκ τούτου δύσκολα θα δούμε εργοτάξια μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μετρό Αθήνας

Τον Απρίλιο του 2021 είχε ολοκληρωθεί συγκοινωνιακή μελέτη που κατέδειξε ότι η βέλτιστη χάραξη θα έχει μήκος 4,5 χλμ., με τρεις σταθμούς. Ο πρώτος θα βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας, ο δεύτερος στη συμβολή της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη και ο τρίτος και τελευταίος στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επέκταση έχει παραμείνει για πολλά χρόνια στον «πάγο», αλλά πλέον δείχνει να μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας λόγω και της υλοποίησης του The Ellinikon, μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η Γραμμή 2 είχε βρεθεί στο προσκήνιο και το 2013 όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, είχε προαναγγείλει την εκκίνηση των μελετών, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν.

Επίσης ήδη από το 2008 διαβάζαμε στον τύπο άρθρα για το πόσο έτοιμο είναι το σχέδιο.

εικόνα 2

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Γλυφάδας χαρούμενοι με την μελλοντική υλοποίηση των σταθμών.

Κάτοικοι πέριξ των 3 σημείων προβληματίζονται για το πρόβλημα του πάρκινγκ (που ήδη είναι μεγάλο) αλλά και για το θέμα της καθαριότητας που θα προκύπτει.

Με πληροφορίες από carandmotor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *