Υπό παρακολούθηση Κύρτσος και Τέλλογλου από μυστικές υπηρεσίες

Υπό παρακολούθηση Κύρτσος και Τέλλογλου από μυστικές υπηρεσίες

Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου φέρονται να έπεσαν και αυτοί θύματα παρακολούθησης, όπως μεταδίδει το Euractiv, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η ΑΔΑΕ, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην Αρχή οι Κύρτσος και Τέλογλου, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν εάν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
63a2c3ff fdab 4f93 950f cdeffb28857b
Γιώργος Κύρτσος – Τάσος Τέλλογλου / Euokinissi

«Εμπόδια στους ελέγχους»

Η EURACTIV έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Εν τω μεταξύ, η Ανεξάρτητη Αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος», σύμφωνα με τη EURACTIV.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο.

kyrtsos
Sources close to the matter told EURACTIV that a team of the Hellenic Authority for Communication Security and Privacy (ADAE) visited on Thursday (15 December) telecommunication’s company Cosmote. [European Parliament]

Επιπλέον, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν τότε ότι η διαδικασία είναι παράνομη. Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμοδότηση από τον εισαγγελέα, την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να δοθεί τέλος στον έλεγχο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαιοσύνη, και συνέχισαν να διενεργούν τον ελεγκτικό έλεγχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *