Μαξίμου | Σύγκριση Γεωργούλη με την υπόθεση Λιγνάδη και πολιτικό στόχο… τον Τσίπρα

megaromaximou

Μπορεί η επίσημη θέση της ΝΔ για το θέμα Γεωργούλη είναι πως δεν πρόκειται να πολιτικοποιήσει  ένα ζήτημα για να προσκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτό  «όπως έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά η αίσθηση που υπάρχει στην κυβερνώσα παράταξη είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση  επηρεάζει καταλυτικά τις μετεκλογικές συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί τη ΝΔ.

Στελέχη απο την Πειραιώς εκτιμούν πως οι καταγγελίες εις βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό το σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων» απο την πρώτη Κυριακή των εκλογών. 

Στον έναν μήνα που απομένει μέχρι την πρώτη κάλπη η ΝΔ έχει αποφασίσει να κινηθεί «προς τα εμπρός».

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Προσπαθεί να χτίσει ένα θετικό αφήγημα για την επόμενη τετραετία κι όχι να εμπλακεί σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση. 

  • Την ίδια στιγμή όμως επιχειρεί να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ζήτημα των καταγγελιών κατά του Α. Γεωργούλη στέλνοντας το μήνυμα προς τους πολίτες πως «δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε ίδιοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» απο την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε την παράταξη και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη ο οποίος δεν ήταν κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τότε η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζοντας πως ο πρωθυπουργός και η αρμόδια Υπουργός όφειλαν να γνωρίζουν για τον Δ. Λιγνάδη, «ο κ. Τσίπρας δεν όφειλε να γνωρίζει για μια καταγγελία που είχε γίνει εδώ και 3 χρόνια;» διερωτώνται.

Προσθέτουν δε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε την ίδια ημέρα που έγινε και η επώνυμη καταγγελία εις βάρος του ενώ αντιθέτως ο Α. Γεωργούλης παραιτήθηκε μετά απο 3 ολόκληρα χρόνια. Ταυτόχρονα τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδώς υποστήριζε τότε πως ο Δ. Λιγνάδης αποτελούσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και διερωτώνται «ο κ. Γεωργούλης δεν ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα;». 

  • Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επεσήμανε πως «είναι μια υπόθεση με σοβαρές καταγγελίες. Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της. Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του». 

Συμπερασματικά, από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως τελικά η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Λιγνάδη και να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό γύρισε μπούμεραγκ.

Μαξίμου | Σύγκριση Γεωργούλη με την υπόθεση Λιγνάδη και πολιτικό στόχο… τον Τσίπρα

Γεωργούλης | Τα επόμενα βήματα για την άρση ασυλίας | Πληροφορίες για άλλες δύο καταγγελίες εις βάρος του

Η καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη έγινε πριν από τρία χρόνια με τις βελγικές αρχές να κινούνται με καθυστέρηση και να ζητούν μόλις τώρα την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Την καθυστέρηση δικαιολόγησαν πηγές των βελγικών αρχών, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας σε συνδυασμό και με την πανδημία του κοροναϊού, καθώς δεν δούλευαν με τους ίδιους ρυθμούς.

Την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα πρέπει να εγκρίνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου όπου και θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή.

  • Εάν αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές αρχές. Αν κριθεί ύποπτος φυγής ή εκτέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, ή ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις έρευνες, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι πιθανό να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη.

Σε κάθε περίπτωση δεν χάνει τη θέση του ευρωβουλευτή. Ακόμη και στην περίπτωση που καταδικαστεί τη θέση του δεν θα τη χάσει. Ωστόσο από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επιστροφής της έδρας.

georgoulis europarliament

Πληροφορίες για νέες καταγγελίες

Η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου έγινε στις αρχές του 2020, όπου φέρεται να την είχε χτυπήσει ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης. Η δικηγόρος είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία όπου την εξέτασε ιατροδικαστής.

Όπως προέκυψε, καταγράφηκε η κακοποίησή της ενώ διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέσω ανάρτησης στο facebook, σημείωσε ότι «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».

  • Ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητα του, δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με τη βελγική Δικαιοσύνη, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του.

Σε ανακοίνωσή τους, οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, δύο Βέλγοι και μια Ελληνίδα, αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έλαβε γνώση της καταγγελίας τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και ευρωβουλευτής, δηλώνει ακόμα μέσω των δικηγόρων του πως είναι αθώος αλλά και πως έχει εμπιστοσύνη στη βελγική Δικαιοσύνη που θεωρεί πως «θα διαλευκάνει την υπόθεση».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.
Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Me Cédric Vergauwen
Me Olivia Venet
Σταματίνα Μαλλά»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ακόμη μία γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει. Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του, όταν κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το συμβάν φέρεται να σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά. Προς τον παρόν, δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χρονοπούλου φέρεται να σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και τρίτη υπόθεση που εμπλέκει τον Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *