Στο ψηλότερο σημείο της Γλυφάδας βρίσκεται η γνήσια ταβέρνα που λατρεύουν όλοι οι νότιοι κρεατοφάγοι. Δεν είναι άλλη από το «Μαντρί», που λόγω τοποθεσίας, σε κάνει να ξεφεύγεις από τον θόρυβο της πόλης, να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις τη θέα όλης της Γλυφάδας και του Σαρωνικού. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που κρύβει πίσω της μια ιστορία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, και χρόνια τώρα μας προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε σε ένα τέτοιο μέρος. Ποιοτικό και γνήσιο κρέας, ψημένο στα κάρβουνα, αλλά και σπιτικά μαγειρευτά.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Εδώ και καιρό, το Μαντρί μας περιμένει πλήρως ανανεωμένο, ξεφεύγοντας λίγο από το στυλ της κλασικής ψησταριάς, διατηρώντας ωστόσο τη γνησιότητά του. Με πιο μοντέρνα αισθητική, αλλά με ευδιάκριτες τις παραδοσιακές πινελιές, και πάντα με σύμμαχό του τη μοναδική θέα, το Μαντρί παρουσιάζει ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό που γνωρίζαμε μενού, με βασικό πυλώνα πάντα το κρέας το οποίο έχει αναλάβει ο Executive Chef Θανάσης Καραΐνδρος.
ΜΑΝΤΡΙ: Από τους πρόποδες του Υμηττού…στην Κορυφή της Ευρώπης
Ο Θανάσης Καραΐνδρος είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης αυτού του καταπληκτικού εστιατορίου που λειτουργεί από το 1977. Ο Θανάσης Καραΐνδρος κρατώντας μια από σπεσιαλιτέ. Ας διαβάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε το 2022 στο site lykavitos.gr .
Είναι η 3η γενιά που συνεχίζει την παράδοση αλλά και την εξέλιξη. Όπως αποκαλύπτει στο Lykavitos.gr μεγάλωσε σε αυτό το χώρο και από μικρός είχε αποφασίσει ότι ήταν ταγμένος σε αυτόν. Το στοίχημα το κέρδισε με πολύ κόπο και προσήλωση και πλέον το εστιατόριο που άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1977 στην Άνω Γλυφάδα και έφτιαχνε γίδα βραστή πλέον σερβίρει και πιάτα που σαγηνεύουν ουρανίσκους, φαντασία με γνώμονα την παράδοση.
Ποια είναι η ιστορία πίσω από το ΜΑΝΤΡΙ;
«Ο παππούς μου είχε εδώ μαντρί από το 1930 περίπου και το 1977 αποφασίσαμε να κάνουμε το μαγαζί. Ήταν μια απόφαση γενναία για την εποχή. Όσο για το όνομα θα σας πω ότι όλη αυτή η περιοχή ήταν γεμάτη μαντριά και με αυτή τη λογική προέκυψε και το όνομα του εστιατορίου». Η θέα από το εστιατόριο ΜΑΝΤΡΙ είναι εντυπωσιακή
Ο κόσμος τι τρώει συνήθως;
«Ο κόσμος έρχεται εδώ και απολαμβάνει κρέας. Όταν πρωτο- άνοιξε το μαγαζί το 1977 η σπεσιαλιτέ ήταν γίδα βραστή και αρνί στην σχάρα. Με τα χρόνια εξελίχθηκε και το μενού και το μαγαζί, έχουν γίνει πολλές αλλαγές.
Τώρα έχουμε πιο πειραγμένες παραδοσιακές συνταγές. Πχ Κοκκινιστή προβατίνα με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι κλέφτικο με ελληνικά τυριά όπως κεφαλοφραβιέρα αμφιλοχίας ποπ κα άλλα πικάντικα τυριά».
Το μενού εσύ το φτιάχνεις;
Εγώ το φτιάχνω το μενού. Επιμελούμαι όλα τα πιάτα και τις γεύσεις. Τα πάντα έχουν μια λογική και μια προσωπικότητα. Ο Θανάσης Καραΐνδρος μέσα στο εστιατόριο
Είσαι εδώ από παιδί, αυτό ήθελες να κάνεις;
«Μια ζωή είμαι εδώ, από μικρό παιδί το είχα πάρει απόφαση ότι το ΜΑΝΤΡΙ θα ήταν ένας χώρος που θα έβαζα τις πινελιές μου με σκοπό να κάνω τον κόσμο που μας επισκέπτεται. Το έχω καταφέρει σε ένα σημείο, αλλά θα πάμε ακόμη πιο μακριά».
Γιατί να έρθει κάποιος στο ΜΑΝΤΡΙ;
«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά θεωρώ πως η υψηλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, από την εξυπηρέτηση, τον χώρο και κυρίως την εξέλιξη της γεύσης σε παραδοσιακά πιάτα αποτελούν πόλο έλξης».
Βραβείο στην Βερόνα της Ιταλίας βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης…
«Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO, (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) στην Βερόνα της Ιταλίας το ΜΑΝΤΡΙ βραβεύθηκε ως το Καλύτερο Εστιατόριο της Ευρώπης στην κατηγορία European Restaurant 2021. Όταν οι προσπάθειες τόσων ανθρώπων και γενεών ανταμείβονται τότε έχουμε την δύναμη και την πεποίθηση να σταθούμε στο ύψος μας και να εξελιχθούμε και να φθάσουμε ακόμη πιο ψηλά». Στιγμιότυπο κατά την βράβευση του εστιατορίου ΜΑΝΤΡΙ ως το κορυφαίο στην Ευρώπη για το 2021