Λιβύη: Η Τουρκία έστειλε πάνω από 16.000 μισθοφόρους για τη μάχη της Σύρτης

Η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες μισθοφόρους -που μόλις στρατολόγησε- στην Σύρτη στη Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ανέφερε το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η Τουρκία έστειλε 400 μισθοφόρους στη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα, ενώ περίπου 250 άλλοι επέστρεψαν στη Συρία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη σε 16.500, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε από 3.500 ως και 3.800 Σύρους μισθοφόρους για να υποστηρίξει το GNA τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους μισθοφόρους που έστειλε η Τουρκία μετά τα τέλη Μαρτίου, παρόλο που η Άγκυρα έχει εντείνει την παρέμβασή της στη Λιβύη από τότε.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφέρει μέλη τζιχαντιστικών ομάδων και μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) διαφορετικών ξένων εθνικοτήτων, από τη Συρία στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες», ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο.

Πηγή: ahvalnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *