Ερντογάν | Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων του καθώς κι εκείνος έχει εκλογές το 2023

Ερντογάν | Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων του καθώς κι εκείνος έχει εκλογές το 2023

Αν σας αρέσει το θέαμα που προσφέρει ο εγκληματίας πολέμου Πούτιν στην Ουκρανία θα λατρέψετε και το σίκουελ που έρχεται με τον Ερντογάν. Ο τούρκος τύραννος σκοπεύει να πάει μέχρι το τέλος τις φαντασιώσεις του που δεν είναι άλλες από την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν υπακούουν στην παβλοφική λογική των τυράννων των οποίων η ύβρις οδηγεί τα βήματα τους και κολακεύουν τα χαμηλότερα ένστικτα του λαού τους για να τους κάνουν να ξεχάσουν τις οικονομικές τους αποτυχίες.

Η χώρα καταρρέει, οι άνθρωποι εξοργίζονται, μόνο μια λύση υπάρχει, επίθεση. Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων τους.
Μετά την εποχή του ανοίγματος και της επανεκκίνησης της τουρκικής οικονομίας ισλαμοποιώντας ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς την χώρα ο τούρκος πρόεδρος τα έχει βρει τώρα σκούρα.

Μανιακός της ανάπτυξης πάση θυσία και με όποιο κόστος δημιούργησε αβυσσαλέα ελλείμματα και έφερε τον πληθωρισμό στο 78,6% σε ετήσια βάση, επίσημο νούμερο που αμφισβητείται από τον ανεξάρτητο φορέα Enag, που τον υπολογίζει στο 175,5% !

erdogan
Ερντογάν | Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων του καθώς κι εκείνος έχει εκλογές το 2023


Τι μπορεί να κάνει ενώπιον ενός τέτοιου φιάσκου ; Πόλεμο φυσικά ! Ο Ερντογάν δεν γνωρίζει ακόμα πού αλλά πριν από τις εκλογές του 2023 – που δεν φαίνονται καλές για αυτόν αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις – διερευνά διάφορα σενάρια. Καταρχήν , να τελειώσει το έργο των προκατόχων του που τον 20ό αιώνα έσφαξαν με γενοκτονίες τις αρμενικές και ελληνικές μειονότητες της Τουρκίας. Τους καταδιώκει με τέτοια μανία που κυνηγάει αυτούς τους λαούς ακόμα και στις χώρες τους προσπαθώντας να τις διαμελίσει ή να τις ακρωτηριάσει.


Στη συνέχεια, θέλει να συντρίψει τους Κούρδους (24% του τουρκικού πληθυσμού), των οποίων το εμβρυϊκό κράτος στην Συρία είναι για αυτόν ό,τι μισεί και απεχθάνεται : μια δημοκρατική, φεμινιστική, αντιτζιχαντιστική, πολυεθνική και πολυθρησκευτική βιτρίνα.


Ο Ερντογάν δεν έχει όρια. Μαζί του πάντα πρέπει κανείς να φοβάται τα χειρότερα, αφού αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιο μακιαβελικός από τον Πούτιν. Πολύ περισσότερο που εμείς οι Δυτικοί τον ενθαρρύνουμε στα ντελίρια του υποτασσόμενοι κάθε φορά που συνοφρυώνεται. Είναι το σκουλήκι που μας κατατρώει, ο εχθρός στο εσωτερικό των χωρών μας. Κινεί τα νήματα στο ΝΑΤΟ και έχει πλέξει τον ιστό της μουσουλμανικής αράχνης στην Ευρώπη, ειδικά εδώ στη Γαλλία, όπου ελέγχει πολλά ισλαμικά δίκτυα.


«Θεέ μου, φύλαξε από τους φίλους μου», έλεγε ο Βολταίρος «για τους εχθρούς μου θα φροντίσω μόνος μου». Ως απόδειξη, ο εκβιασμός του δήθεν συμμάχου μας Ερντογάν, στον οποίο το ΝΑΤΟ ενέδωσε για να γίνει ομόφωνα αποδεκτή η αίτηση της ένταξης στον στρατιωτικό οργανισμό δύο «ουδέτερων» χωρών, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, φοβούμενες τον πόλεμο του Πούτιν. Θα έπρεπε να περάσει αυτό από την έγκριση του Σουλτάνου και να άρει το βέτο του, υπό τον όρο ότι θα τον βοηθήσουν στο κυνήγι των Κούρδων. Εάν αλλάξουν γνώμη, απειλούσε ότι θα εμποδίσει τη διαδικασία.

erdogan turkey1 1024x635 1
Ερντογάν | Οι εδαφικές κατακτήσεις θα ηρεμήσουν το θυμό των υπηκόων του καθώς κι εκείνος έχει εκλογές το 2023


Όλα έχουν μία τιμή με τον σουλτάνο. Του έδωσαν οι Δυτικοί, ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία του, το πράσινο φως για να τσακίσει τους κούρδους στη Συρία και να εξαφανίσει από την επιφάνεια της γης την Ροζάβα, αυτό το μικρό κουρδικό κράτος των 6 εκατομμυρίων κατοίκων ; Αυτό είναι ένα φρικτό ερώτημα που δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας. Ήδη, ο στρατός του πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας, αποκεφαλίζοντας, κόβοντας χέρια, αυτιά, μύτες και ακρωτηριάζοντας πτώματα.

“Ο Ερντογάν θέλει να εποικίσει τη χώρα μας με τους τζιχαντιστές του”, μας λέει ο Berivan Firat, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συμβουλίου των Κούρδων στη Γαλλία.


Ο Ερντογάν έχει και μια άλλη ψύχωση : τους Αρμένιους, αυτούς τους χριστιανούς επιζώντες της Μεγάλης Γενοκτονίας του 1915, εγκαταλελειμμένοι και αυτοί από την διεθνή κοινότητα. Τους άσκησε πίεση να συμφωνήσουν να του δώσουν έναν διάδρομο μέσω της Αρμενίας, που θα συνέδεε, με αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρόμους, την Τουρκία με τον στρατιωτικό της σύμμαχο Αζερμπαϊτζάν, μια ισλαμιστική δικτατορία που επιδίδεται σε διωγμούς και επιθέσεις κατά των Αρμενίων. Σε αυτόν τον κτηνώδη κόσμο, αν εξακολουθούν να υπάρχουν κανόνες, αυτούς τους θέτει ο σουλτάνος.

Ενισχύοντας τις αεροπορικές και θαλάσσιες παραβιάσεις κατά της Ελλάδας, διεκδικεί και τα ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων. Όπως το πάει θα τον δούμε να διεκδικεί και άλλα εδάφη.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία στο απόγειό της εκτεινόταν μέχρι τις πύλες της Βιέννης και ο σουλτάνος φορούσε στρατιωτική στολή όταν ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι θα ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2023. Η συνέχεια μας υπόσχεται πολύ θέαμα.


Franz-Olivier Giesbert
Le Point

Απόδοση>Babis Georges Petrakis
6/7/22

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *