Σύγκρουση Λάτση – Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει

Σύγκρουση Λάτση - Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει
Σύγκρουση Λάτση – Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει

Περίπου ως εντολοδόχο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων παρουσιάζει τον πρωθυπουργό η στήλη BlackBox του φιλικού προς την κυβέρνηση liberal.gr, σε άρθρο του όπου αναλύει τον ανασχηματισμό που εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Το ενδιαφέρον σημείο του άρθρου όμως, δεν είναι οι αναφορές στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά οι λεπτομέρειες που φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την επαναϋπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα, η στήλη ρητά αποκαλύπτει ότι υπήρξε επιχειρηματική κόντρα για το πρόσωπο που θα στελεχώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πλευρά Βαρδινογάννη, φέρεται να υποστήριζε την υπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκουενώ η πλευρά Λάτση, επιθυμούσε την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Βαρδινογιάννη να βγαίνει κερδισμένος.

Μάλιστα, ο «Μινώταυρος» που υπογράφει τη στήλη κάνει ευθέως λόγο για προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από συγκεκριμένα ΜΜΕ και γι’ αυτό τον λόγο να προτίμησε να ικανοποιήσει τον Βαρδή Βαρδινογιάννη μέσω… Θεοδωρικάκου.

kyvernisi mitsotakis
Σύγκρουση Λάτση – Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εκδοχή που θέλει τον Μητσοτάκη να προσπαθεί να ενισχύσει τον μιντιακό όμιλο του Βαρδινογιάννη (STAR – ALPHA), έναντι του… Βαγγέλη Μαρινάκη (MEGA, ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr + Παραπολιτικά) του οποίου τη στήριξη προφανώς και θέλει, αλλά θέλει να αποφύγει την απόλυτη εξάρτηση.

Το απόσπασμα από το άρθρο του liberal έχει ως εξής:

«Ο Μινώταυρος, πάντως, σας είχε ενημερώσει έγκαιρα για τον κύριο Τάκη και για τη μάχη Βαρδινογιάννη – Λάτση. Ο Β.Β ήθελε στο Προστασίας του Πολίτη τον Τάκη Θεοδωρικάκο και ο Σ.Λ την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κέρδισε, τελικώς ο Β.Β. 

Η ουσία, φιλελεύθεροι και φιλελεύθερες μου είναι ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, παρά το φιάσκο με τα μπρος πίσω του Ευάγγελου Αποστολάκη, κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο να κάνει μια τέτοια συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκδοχή πρώτη: Θέλησε να αποκτήσει τη στήριξη ενός μεγάλο μηντιακού ομίλου. Δύο τηλεοπτικά κανάλια έχει ο Όμιλος!

Εκδοχή δεύτερη: Θέλησε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος απέναντι στον Όμιλο Μαρινάκη, καθώς ο Κ.Μ δεν νιώθει άνετα με τις «αποκλειστικότητες».

Εκδοχή τρίτη: Θέλησε να «λήξει» την υπόθεση διολίσθησης του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό ο ΒΒ έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους της σημερινής προέδρου του Κινήματος.

Κατά τα λοιπά, αναβλήθηκε και πάλι η είσοδος του Θοδωρή Ρουσόπουλου στην κυβέρνηση. Κρίμα κι άδικο για έναν άνθρωπο που μπορούσε να προσφέρει. Θα μου πείτε ότι θα κτυπούσε άσχημα ένας ακόμη άνθρωπος του ΒΒ. Σωστό κι αυτό…»

Προς επίρρωση όλων αυτών των ιδιαίτερων «συμμαχιών» και το άρθρο της ιστοσελίδας parapolitika.gr, τα οποία απηχούν την οπτική του Βαγγέλη Μαρινάκη, και η οποία, λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό είχε δημοσιεύσει άρθρο που έδειχνε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να γίνεται δεκτός από την ΚΟ της ΝΔ με τιμές… «αρχηγού»

screenshot 2021 09 01 154620
Σύγκρουση Λάτση – Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει

2 thoughts on “Σύγκρουση Λάτση – Βαρδινογιάννη | Στη μέση ο Μητσοτάκης | Ποιος κερδίζει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.