Lamda: Έως το τέλος του 2020 ολοκληρώνεται το deal για το Ελληνικό

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:06 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Lamda: Έως το τέλος του 2020 ολοκληρώνεται το deal για το Ελληνικό

Έως το τέλος του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή της έκτασης και η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development. Προϋπόθεση όμως, είναι, όπως αναφέρει στην παρουσίαση της στο road show του Χρηματιστηρίου Αθηνών η εισηγμένη, το Δημόσιο να τακτοποιήσει έγκαιρα σειρά εκκρεμοτήτων, αλλά και να εκδοθούν ορισμένες αποφάσεις επί προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλει η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η Hardrock για τον αποκλεισμό της από το διαγωνισμό. Σήμερα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου θα συγκληθεί, εξετάζοντας τις προτάσεις των δύο πλευρών, με την απόφαση να εκτιμάται ότι θα μπορούσε να εκδοθεί, ενδεχομένως, πριν εκπνεύσει ο Σεπτέμβριος. Όπως ανέφερε πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενδεχομένως, οι βαρέως τύπου εργασίες στην έκταση να ξεκινήσουν το 2021.

Παρέχοντας το περίγραμμα του σχεδίου αξιοποίησης της έκτασης, η Lamda Development αναφέρει ότι η υποδομή και το Μητροπολιτικό πάρκο θα αναπτυχθεί, κατά βάση, από την ίδια την εταιρεία. Τα τρία σχεδιαζόμενα εμπορικά κέντρα (Vouliagmenis mall, ένα στην μαρίνα του Αγ. Κοσμά και το mall hotel tower), συνολικής επιφάνειας 100 χιλ. τ.μ., θα αναπτυχθούν από την Lamda που θα εφαρμόσει την τεχνογνωσία της στη διαχείριση και λειτουργία malls, ενώ για τις κατοικίες, τα ξενοδοχεία, τα κτήρια γραφείων, την μαρίνα και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις θα αναζητηθούν συμπράξεις με άλλες εταιρείες. Πρόκειται για την εθνική συμμαχία για την οποία έχει μιλήσει ο Οδυσσέας Αθανασίου στο παρελθόν.

Η πρώτη φάση του έργου θα είναι προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση τοποθετείται σε 8 δισ. ευρώ, με τα ποσά των αντίστοιχων κεφαλαιουχικών δαπανών να τοποθετούνται σε 1,5 και 7 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό αναμένεται να “απογειώσει” την καθαρά παρούσα αξία (NAV) της εισηγμένης. Διαμορφώνεται σήμερα σε 6,53 ευρώ ανά μετοχή ή 1,1 δισ. ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνει το έργο της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Τα υπόλοιπα έργα

Έως το τέλος της χρονιάς, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων που θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall. Θα έχει επιφάνεια 3,2 χιλ τ.μ., και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτηρίου και του συγκροτήματος του Ο.Α.Κ.Α. Εντός των εγκαταστάσεων του μουσείου θα λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του μουσείου.

Όσον αφορά την επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων, όπως αναφέρει η εισηγμένη, ανέκαμψε μετά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, με τον ετήσιο αριθμό των επισκεπτών να ανέρχεται σε 23 εκατ.

One thought on “Lamda: Έως το τέλος του 2020 ολοκληρώνεται το deal για το Ελληνικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *