Κίνα | Γεμίζει τα θησαυροφυλάκιά της με χρυσό

Κίνα | Γεμίζει τα θησαυροφυλάκιά της με χρυσό

Για έβδομο συνεχόμενο μήνα, η Κίνα συνεχίζει με φρενήρεις ρυθμούς την αγορά χρυσού, ενισχύοντας τα αποθέματά της στο πολύτιμο μέταλλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, τα αποθέματα χρυσού της χώρας παρουσίασαν αύξηση περίπου 16 τόνων τον Μάιο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αυτή η αύξηση ανεβάζει το συνολικό απόθεμα σε περίπου 2.092 τόνους, μετά από προσθήκη 144 τόνων από τον Νοέμβριο έως τον προηγούμενο μήνα.

Στον απόηχο της κλιμάκωσης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του επίμονου παγκόσμιου πληθωρισμού, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως σημείωσαν ρεκόρ στις αγορές χρυσού πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή κατέγραψε μια σημαντική πτώση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι οι αγορές θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά.

ot gold

Ο ρόλος του δολαρίου

Μια πρόσφατη έρευνα του συμβουλίου χρυσού αποκάλυψε ότι περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών σχεδιάζει να ενισχύσει τις συμμετοχές τους το επόμενο έτος. Αυτό έρχεται εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ.

Η Ruth Crowell, η διευθύνουσα σύμβουλος του London Bullion Market Association, σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV, προέβλεψε ότι αυτή η ισχυρή ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες πρόκειται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι συλλογικές αγορές των κεντρικών τραπεζών αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας ζήτησης χρυσού πέρυσι.

Αυτή η συνεχιζόμενη προμήθεια αναμένεται να προσφέρει στήριξη στις τιμές του χρυσού, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών τον Μάιο. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, μόνο η Σιγκαπούρη ξεπέρασε την Κίνα όσον αφορά τις αγορές χρυσού.

Screenshot 2020 04 02 190604180006 goldbar jpg JPEG εικόνα 1280 × 720 εικονοστοιχεία Σε κλίμακα 87

Η εντατική απόκτηση χρυσού από την Κίνα, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο, είναι η πρώτη μετά από ένα ράλι 10 μηνών που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Η προηγούμενη σημαντική εισροή έληξε στα τέλη του 2016 (αν και πολλοί αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι τα αποθέματα χρυσού της Κίνας είναι σημαντικά μεγαλύτερα).

Στο μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανέφερε μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας στα τέλη Μαΐου, τα οποία μειώθηκαν από 3,20 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 3,18 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *