Kαταγγελία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή | Τα Γενικά επιτελεία είναι ελβετικό τυρί από τις διαρροές απορρήτων

panagiotopoulos
φωτογραφία αρχείου

Σε μια τουλάχιστον άστοχη παρέμβασή του που δημιουργεί μείζον ζήτημα, τόσο για τον εαυτό του ως πολιτικό προϊστάμενο όσο και για τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρνοντας το σλυνολο σχεδόν των επιτελικών στελεχών σε κατάσταση… βρασμού.

Ο υπουργός, ουσιαστικά κατήγγειλε ότι μέσα στο στράτευμα λειτουργεί πέμπτη φάλαγγα που αποκαλύπτει απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες αποκαλώντας τα Επιτελεία «ελβετικό τυρί» και συμπληρώνοντας ότι με αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αντικατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Πρόκειται για μια τρομακτικής βαρύτητας δήλωση όταν γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό ο οποίος οφείλει αντί να κάνει τον σχολιαστή να ασκεί τα καθήκοντά του.

220510230609 25675319
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR | Kαταγγελία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή | Τα Γενικά επιτελεία είναι ελβετικό τυρί από τις διαρροές απορρήτων

Αφού λοιπόν, όπως φαίνεται είναι διαπίστωσή του δεδομένη, όφειλε αντί να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού στη Βουλή, να συγκαλέσει όλα τα αρμόδια όργανα και επιτελεία να ζητήσει ευθύνες και ακόμη να ασκήσει τα δικαιώματά του για αποτάξεις και ενδεχόμενες παραπομπές στη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Κάθε άλλος χειρισμός δημιουργεί απορίες τόσο για την ικανότητα του υπουργού να διοικήσει αποτελεσματικό το στράτευμα, όσο και να αποτελεί τον τοποτηρητή της Πολιτείας σε αυτό.

Και όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση τότε να κάνει όσες ανακοινώσεις κριθεί αναγκαίο και να εξηγήσει από ποιους και για ποιο λόγο διαρρέονταν αυτές οι πληροφορίες.

Τώρα, αυτό που πέτυχε είναι να δημιουργήσει απέναντί του ένα μπλοκ καχυποψίας, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στο ίδιο του το υπουργείο συνασπίζοντας εναντίον του τα στελέχη όλων των κλάδων και των σωμάτων.

Ορισμένοι μάλιστα έλεγαν ότι αν ο υπουργός έχει προβλήματα με κάποιον ή κάποιους από την ηγεσία να τα λύσει μαζί τους και να μην μας εμπλέκει όλους.

Για την ιστορία στη Βουλή αφού τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση οι αρχηγοί των Επιτελείων το λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνού ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και αναφέρθηκε στη διάταξη των δυνάμεων στο νησί..

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε:

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες “ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο”».

Kαταγγελία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή | Τα Γενικά επιτελεία είναι ελβετικό τυρί από τις διαρροές απορρήτων
Τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σ’ ένα διαρκές “alert” . Η πλειονότητα των τμημάτων αυτών, με πανέτοιμο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχουν είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να μεταβούν σε οποιοδήποτε σημείο του Αν. Αιγαίου για να το υπερασπιστούν. Πηγή εικόνας: Hellasjournal | Kαταγγελία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή | Τα Γενικά επιτελεία είναι ελβετικό τυρί από τις διαρροές απορρήτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *