Κασσελάκης | Οριστικό διαζύγιο από την παρακαταθήκη Τσίπρα

Κασσελάκης | Οριστικό διαζύγιο από την παρακαταθήκη Τσίπρα

Αποφασισμένος να φτιάξει ένα «κόμμα Κασσελάκη»

Κασσελάκης | Οριστικό διαζύγιο από την παρακαταθήκη Τσίπρα

Αποφασισμένος να φτιάξει ένα «κόμμα Κασσελάκη»

Αποφασισμένος να φτιάξει ένα «κόμμα Κασσελάκη», που θα κινείται ανεξάρτητα από την Κουμουνδούρου, μοιάζει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από όσα δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις και κινήσεις του από την επομένη κιόλας του συνεδρίου του κόμματος.

Σε αυτή την στρατηγική έχει στο πλάι του έναν στενό πυρήνα στελεχών και συνεργατών, ενώ πλέον η στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είναι σαφώς και δημόσια εχθρική.

Επίθεση στον Τσίπρα

Στην χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό, ψέγοντάς τον για το ότι δεν παρέστη στο συνέδριο. Είχε προηγηθεί η Δώρα Αυγέρη, η οποία δήλωσε (Mega) ότι ένιωσε για τον Αλέξη Τσίπρα «μεγάλη πικρία και απογοήτευση με έναν άνθρωπο που ήταν ο παράγοντας της ενότητας». Είναι σαφές ότι το περιβάλλον Κασσελάκη θέλει να διακόψει κάθε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ του αποδίδει πλέον χαρακτηριστικά ενός παράγοντα εσωστρέφειας και διάσπασης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τακτική να απαξιωθεί ο Αλέξης Τσίπρας εντάσσεται άλλωστε και η έντονη αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη ότι παρέλαβε ένα κόμμα με 17%, ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό. Παράλληλα σημείωσε επανειλημμένα ότι έχει λάβει εντολή να ανοίξει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκείνος της περιόδου ’15-’19 έχει κλείσει.

Αδιαφορεί για τα στελέχη

Την ίδια ώρα όμως ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να αδιαφορεί και για τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εκείνα που συντάχθηκαν με την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη είτε αυτά που ακολουθούν την ετερογενή ομάδα των τριών που κατέθεσαν την πρόταση για αναβολή εκλογών (Φάμελλος, Παππάς, Γ. Τσίπρας). 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε διαρκώς την θεώρησή του πως έλαβε ουσιαστικά λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές από το συνέδριο που φώναζε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη», δείχνοντας ότι δεν προτίθεται τώρα να υπακούσει στις αποφάσεις του συνεδρίου που επιτάσσουν τη δημιουργία Εκτελεστικού Γραφείου που θα τον πλαισιώσει. Ενδεικτική της αντίληψής του ήταν και η επισήμανσή του πως δεν τον απασχολεί εάν αμφισβητηθεί ξανά, λέγοντας ότι «αν χρειαστεί, θα ξανακερδίσω».

Η στενή ομάδα του Κασσελάκη

Στον Στέφανο Κασσελάκη μετά το συνέδριο πλαισιώνει μια κλειστή ομάδα στελεχών, που δεν θα διστάσει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε εσωκομματικό αντίπαλο εμφανιστεί στο διάβα της. Αυτή αποτελείται από την γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη, τον διευθυντή του Γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη και τον λογογράφο του και πρώην βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς.

Αρκετοί βουλευτές δείχνουν αυτή τη στιγμή διάθεση να μείνουν κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη. Στον πυρήνα της ομάδας αυτής βρίσκονται η Νίνα Κασιμάτη, ο Πέτρος Παππάς, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και η Έλενα Κουντουρά. Δεν αποκλείεται, άλλωστε την επόμενη περίοδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε αλλαγές στα στελέχη της ΚΟ.

Παράλληλα και μακριά από αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιμένει να μιλά για την βάση που του έδωσε εμπιστοσύνη, επαναφέροντας διαρκώς το επιχείρημα πως μόνο λίγα στελέχη δεν τον χειροκρότησαν στο συνέδριο. Έτσι θα διατηρεί και το προνόμιο να «απειλεί» όσα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις του, πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα στρέψει εναντίον τους. Ή να τα χρησιμοποιήσει για άλλους πολιτικούς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *