Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του

Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του
Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του

Σε δικογραφία για τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, που διατηρούσε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019, αλλά και με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε εμπλακεί το όνομα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργου Καραϊβάζ. 

Η απάντηση του ίδιου είχε έρθει μέσα από την ιστοσελίδα του, το bloko.gr:

«Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα «σέρνεται» τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης.

Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωση του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και το λόγο την κλήσης μας στην εισαγγελέα πταισμοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση. Και πάνω σε αυτή τοποθετούμαστε, αφού προηγουμένως σας θυμίσουμε το ακόλουθο απόσπασμα σε ρεπορτάζ μας για τη δολοφονία του Μάλαμα με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2019 (ΕΔΩ).

Γράφαμε σε μορφή υστερόγραφων:

ΥΓ: Όποιον κι αν ρωτήσεις και τοποθετείται στο γεωμετρικό σχήμα που προαναφέραμε, θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματος του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά τα οποία αγνοούσαμε ως συμβαίνοντα και συμβεβηκότα και με ασύγνωστη επιπολαιότητα -δημοσιογραφική και κοινωνική- αντιπαρερχόμασταν. Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρήσαμε στην χωρία των φίλων.

ΥΓ 2: Στο πλαίσιο αυτό, ας μας επιτραπεί ο συναισθηματισμός και η προσωπική αναφορά. Δημήτρη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.»

Στο δια ταύτα θα μπούμε όταν θα έρθει η ώρα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα. Όταν όλοι ανασήκωναν τους ώμους με απορία ακόμη και για την ύπαρξη του Δημήτρη, εμείς αποδώσαμε στη μνήμη του αυτό που η ηθική μας επέβαλε.

Στην έρευνα ωστόσο, επισπεύδουσα εμφανίζεται η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου. Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που θα διαβάσετε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο ώστε να μας κάνει τη τιμή να μας συγκαταλέξει στο πάνθεον της αστυνομικής διαφθοράς. Ευπρόσδεκτη η πρόσκληση-πρόκληση και όλα θα απαντηθούν, καθώς είναι μία καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Επαναλαμβάνουμε πως η στάση μας, ηθικής και αξιοπρέπειας, δεν επηρέασε την κρίση της κ. Δημητρίου, σε κλήση μας στις εσωτερικές υποθέσεις για ένα διαβαθμισμένο έγγραφο και συνακόλουθα την απάντηση μας στις 29 Ιανουαρίου του 2019.

Η απάντησή μας σε αρχηγό ΕΛΑΣ και εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις συνδικαλιστικές διώξεις, τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και εν γένει της σπέκουλας

Χθες, κληθήκαμε για ανωμοτί εξέταση μετά από εντολή της εισαγγελέα Ξένης Δημητρίου, αναφορικά με ρεπορτάζ του bloko.gr με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2018 και με
τίτλο: «Ο Άρης κάνει πόλεμο… Ποιοι κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καλούνται να… μετανοήσουν!»

Πρόκειται για ρεπορτάζ αναφορικά με τις συνδικαλιστικές διώξεις που ακολούθησαν τα δραματικά για το κύρος της αστυνομίας γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν σχετικά με την εντολή για μη συλλήψεις, απότοκο προϊόν της οποίας υπήρξαν οι δηλώσεις κορυφαίων συνδικαλιστών οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία, με διαταγή ενός αρχηγού που υπήρξε συνδικαλιστής και με παρελθόν σε δηλώσεις για συνδικαλιστικές διώξεις. Αλλάζουν όμως οι καιροί. Κι επειδή αλλάζουν, ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί πως καιροί ου μενετοί.

Το bloko.gr παραθέτει το περιεχόμενο της εξέτασης και της απάντησής μας μέσω δύο εντεταλμένων προς τούτο απάντηση μας τόσο στον κ. αρχηγό, όσο και και κυρίως στην κ. Δημητρίου, αφού προηγουμένως επισημάνουμε πως η κ. εισαγγελέας, ουδόλως ενοχλήθηκε από τις διώξεις, για τις μη συλλήψεις, ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό που πλήγωσε επαναλαμβάνουμε το κύρος της ΕΛΑΣ.

Στόχος υπήρξε η συνταγματικά κατοχυρωμένη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και του κ. αρχηγού, για μία ακόμη φορά ο εκφοβισμός μας, με απώτερο στόχο την παύση της κριτικής. Στην κριτική όμως απαντάς με επιχειρήματα κ. Ανδρικόπουλε. Δεν απαντάς με διώξεις, ούτε με εκφοβισμούς, καθώς αυτό συνιστά το αυτονόητο. Ένδεια επιχειρημάτων, παραδοχή της κριτικής, αλλά μη ανοχής της. Κάτι που αναμφίβολα δεν συμβαδίζει με αρχέγονες αρχές και αναπαλλοτρίωτες αξίες περί Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, που αποτελεί τον οργανικό θεμέλιο λίθο της.

Παραθέτουμε το περιεχόμενο της ανωμοτί εξέτασής μας.

Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του
Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του

Παραθέτουμε επίσης το έγγραφο της ΓΑΔΑ με τη διαβάθμιση Εμπιστευτικό, η δημοσίευση του οποίου ενόχλησε εν αγαστή σύμπνοια αρχηγό και εισαγγελέα.

Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του

Παραθέτουμε, τέλος, το ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί με τίτλο: «Παροξυσμός στην ηγεσία της ΕΛΑΣ- ΕΔΕ σε συνδικαλιστές που είπαν τα αυτονόητα- Φίμωση, ανελευθερία και λογοκρισία»».

Δείτε ακόμη:

Γιώργος Καραϊβάζ: Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία & η απάντησή του

Πελώνη: Οι αρχές διερευνούν ήδη τη δολοφονία Καραϊβάζ προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν

ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία Καραϊβάζ: Να διαλευκανθεί άμεσα την υπόθεση

Σοκαρισμένη η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ

Αυτό ήταν το τελευταίο ρεπορτάζ Γιώργου Καραϊβάζ πριν δολοφονηθεί

Aυτόπτης μάρτυρας για Καραϊβάζ – «Του έριξαν και χαριστική βολή»

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του

Στέφανος Χίος: Αυτοί κρύβονται πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ (βίντεο)

Τι «αποκάλυψε» ο Πάνος Σόμπολος για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Χαϊδάρι: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που «γαζώθηκε» σε ενέδρα, o Δημήτρης Μάλαμας

Υπέκυψε στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που δέχθηκε επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στις 11 το πρωί της Τρίτης, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του
Γιώργος Καραϊβάζ | Η εμπλοκή σε δικογραφία για δολοφονία επιχειρηματία | Η απάντησή του

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Σημειώνεται ότι στο σημείο εντοπίστηκαν κάλυκες από καλάσνικοφ και πιστόλι εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος ακολουθούσε άλλο όχημα με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα ενεπλάκησαν στο περιστατικό πυροβολώντας τέσσερις φορές κατά των εκτελεστών.

Οι ίδιοι αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως ο Δημήτρης Μάλαμας, αύξησε την προσωπική του φρουρά μετά την εκτέλεση ενός πρώην αστυνομικού έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Μάλιστα, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν οι δύο αστυνομικοί που ακολουθούσαν τον Δημήτρη Μάλαμα ανήκαν στην προσωπική του φρουρά ή όχι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του γενικότερα, προκειμένου να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μάρκας TDM πυροβόλησαν στις 11.00 το πρωί τον επιχειρηματία τη στιγμή που έβγαινε από το όχημά του, μάρκας BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, όταν παρελήφθη από το ασθενοφόρο, ήταν εν ζωή. Οι άγνωστοι δράστες φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα.

Ο Δημήτρης Μάλαμας ήταν ιδιοκτήτης καφετέριας στην οποία το 2016 είχε τοποθετηθεί βόμβα και εταιρείας διανομής καφέ με την επωνυμία Gima Caffe Hellas. Τότε οι αστυνομικές αρχές είχαν αποδώσει τη βομβιστική επίθεση σε κυκλώματα της νύχτας που παρέχουν προστασία.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση προμηθεύει με ποσότητες καφέ δεκάδες καταστήματα του Μπουρναζίου και της Δυτικής Αττικής. Ανήκει σε δύο επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και στον χώρο του τζόγου διατηρώντας χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι-καζίνο.

Το 2016, μετά τη βομβιστική επίθεση, οι ιδιοκτήτες υποστήριξαν ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές, ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν κάποιον λόγο για τον οποίο ήταν «στόχος».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται από αστυνομικές πηγές πως ο Δημήτρης Μάλαμας είχε εμπλακεί σε κυκλώματα χαρτοπαικτικών λεσχών και ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Το θύμα είχε εμπλακεί και στην Παναχαϊκή

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2015, ο Δημήτρης Μάλαμας ενεπλάκη και στα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάτρας Παναχαϊκή. Η τοπική εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» έγραφε σχετικά:

«Ο επιχειρηματίας με την αλυσίδα καταστημάτων εστίασης που πρόκειται να μπει στην ομάδα της Παναχαϊκής είναι ο Δημήτρης Μάλαμας. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας gima caffe hellas που έχει μπει δυναμικά στον χώρο της εστίασης, κυρίως στην περιοχή της Αττικής.

»Είναι μία εταιρεία που παρά τους λίγους μήνες της εμφάνισής της έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα έχει μία φιλοσοφία που συμβαδίζει με τον αθλητισμό, αποτελώντας τον χορηγό σε ομάδες και αθλητικές εκδηλώσεις.

»Ο Δημήτρης Μάλαμας αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, καθώς η συμφωνία έχει »κλείσει» και θεωρείται ότι έχει την οικονομική επιφάνεια που του δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσει την Παναχαϊκή».

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Παναχαϊκής Νίκου Παπαδάκη, ο Δημήτρης Μάλαμας συνέδραμε αρχικά με 300.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *