ΗΠΑ | 1 εκατομμύριο δολάρια στην Αλβανία για στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση

ΗΠΑ | 1 εκατομμύριο δολάρια στην Αλβανία για στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισχυρής και διευρυνόμενης αμυντικής σχέσης» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αλβανία.

Μόνο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακαίνιση δύο σηράγγων αποθήκευσης πυρομαχικών, καθώς και για εξοπλισμό και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας.

«Εξαιρετικό παράδειγμα»

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής, Ντέμιαν Σμιθ, και ο αρχηγός του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας LTC, Ερολ Μούνιρ, παρευρέθηκαν σε τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

albania usa1
Στιγμιότυπο από την τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας (φωτογραφία ATA)

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισχυρής και διευρυνόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Σμιθ στη διάρκεια της τελετής, επαινώντας την αμυντική συνεργασία των ΗΠΑ με την Αλβανία.

«Ενα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της σχέσης μας ήταν η εξαιρετική συνεργασία στον τομέα της άμυνας. Ποιος θα φανταζόταν πριν τριάντα χρόνια ότι σήμερα θα ήμασταν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και οι στρατοί μας θα έκαναν τόσα πολλά μαζί, εδώ και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αλβaνίας, υποστράτηγος Μπαιράμ Μπεγκάι, ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στον αλβανικό στρατό και αποκάλυψε την πλάκα που μνημονεύει το εξαιρετικό έργο και τη συνεργασία, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATA.

albania usa

Πηγή: ATA, echedoros-a.gr

One thought on “ΗΠΑ | 1 εκατομμύριο δολάρια στην Αλβανία για στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.