Ίμια | Τι συμβαίνει στην περιοχή των Ιμίων | Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:49 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ίμια | Τι συμβαίνει στην περιοχή των Ιμίων |  Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν, λόγω και της πλήρους απουσίας επίσημης ενημέρωσης, το τι πραγματικά συνέβη χθες το πρωί στην περιοχή των Ιμίων, όταν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησαν να απομακρύνουν ελληνικά αλιευτικά.

Υπήρξε επέμβαση της ΕΛ. ΑΚΤ-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, με ελληνικά σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσουν τα αλιευτικά και να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Οι πληροφορίες, από διάφορες πηγές , δεν δίνουν ξεκάθαρη εικόνα, εκτός ίσως του γεγονότος ότι υπήρξε μια τουλάχιστον σύγκρουση, στη διάρκεια ελιγμών, ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και σκάφος της ΕΛ. ΑΚΤ-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Μέχρι και νωρίς σήμερα το πρωί δεν υπήρχε καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς, ενώ αντίθετα υπήρξαν από τουρκικής πλευράς, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι… «απέτρεψαν ελληνικές προκλήσεις στην περιοχή των νησίδων Καρντάκ», όπως κατά πάγια τακτική αμφισβήτησης αποκαλούν τα Ίμια.

Αναλυτικά τα όσα έγιναν:

Σύμφωνα με το militaire.gr, τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής βρέθηκαν αντιμέτωπα στην περιοχή των Ιμίων με δύο ελληνικά σκάφη του Λιμενικού, που έσπευσαν για να υπερασπιστούν τα ελληνικα αλιευτικά.

Τα τουρκικά σκάφη επιχείρησαν να απομακρύνουν τα σκάφη του Λιμενικού από την περιοχή.

Τα τουρκικά σκάφη προέβησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση του ενός με δύο ελληνικά σκάφη, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει τα εξής:

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές.

Πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη ψάρευαν κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, όταν τουρκική ακτοφυλακίδα, με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι τα προσέγγισε κι άρχισε να τα παρενοχλεί. Σύντομα στη θαλάσσια περιοχή έφτασε άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα καΐκια.

Οι Έλληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, ένα ταχύπλοο τύπου Rafnar. Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, με δεύτερο σκάφος του λιμενικού να καταφτάνει από την Κάλυμνο. Τότε, η μία ακταιωρός χτύπησε το ελληνικό περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε και η μηχανή υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελιγμών, χτυπήθηκε και το δεύτερο σκάφος του Λιμενικού, με μικρότερης έκτασης ζημιές. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *