Ναυτιλία | Απεβίωσε ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

Ναυτιλία | Απεβίωσε ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

Είχε σπουδάσει ναυτική αρχιτεκτονική και ναυτική μηχανική στο Durham University και κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομία και Διοίκηση από το MIT

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο οίκος Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο εκλιπών υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd’s Register.

Είχε σπουδάσει ναυτiκή αρχιτεκτονική και ναυτική μηχανική στο Durham University και κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομία και Διοίκηση από το MIT.

«Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στο κύκλωμα ναυτιλιακών συνεδρίων προσφέροντας μεγάλη εικόνα για την τεχνική και εμπορική αξία των πλοίων, σκεπτόμενος πάντα τις συνέπειες του τι θα φέρει στην αγορά ο επόμενος κανονισμός» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ήταν γνώστης της λειτουργίας της Διώρυγας του Παναμά, τόσο πολύ που έγραψε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2006 «Το κανάλι του Παναμά και η επέκτασή του».

Λόγω της πανδημίας covid-19, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021στη ρωμαιοκαθολική ενορία του Αγίου Παύλου, σε στενό κύκλο.

Επιθυμία της οικογένειας του ήταν να γίνουν Δωρεές στο ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ.

(Αρ. Λογ: 313 4800 1251 IBAN:GR5101103130000031348001251 ETHNGRAA)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *