Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Λοβέρδος ζητούν να βγουν οι κουκούλες της Novartis | Οι εξελίξεις με απλά λόγια

Να βγουν οι κουκούλες

Αρχίζει μπαράζ αιτήσεων για να βγουν οι «κουκούλες» από τους δυο προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ»  στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, επί κυβέρνησης Τσίπρα, των οποίων όλοι οι φάκελλοι τελικά αρχειοθετήθηκαν.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Νέα διάσταση έδωσε η κόντρα του Κυριάκου Βελόπουλου με τον βουλευτή Παύλο Σαράκη ο οποίος διεγράφη από την Ελληνική Λύση. Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο δικηγόρος εισέπραξε 30 εκατομμύρια για τους πελάτες του που ήταν προστατευόμενοι μάρτυρες, για τα όσα κατέθεσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη ώστε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να αναγκαστεί η εταιρεία να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Στουρνάρας, Άδωνις, Βενιζέλος

Ανάλογη αίτηση κατέθεσε ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρας με τον δικηγόρο του καθηγητή Χρήστο Μυλωνόπουλο όπως ενημέρωσε την στήλη. Το ίδιο δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σήμερα καταθέτει αίτηση στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την αποκάλυψη της ταυτότητας «των μαρτύρων δήθεν «δημοσίου συμφέροντος» και ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο X. Σκοπεύει να την κοινοποιήσει στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρίες Κλάπα και Αδειλίνη.

Μέχρι τέλους!

«Θα σας πάω μέχρι τέλους» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο αναφερόμενος στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες όπως τους αποκαλεί. Μετά τον νόμο 5090 του Γιώργου Φλωρίδη, που δίνει την δυνατότητα να αρθεί η προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων εάν δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους μπήκαν σε αυτό το καθεστώς, στις 27 Ιουνίου, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να αφαιρεθεί η προστασία. Υπέβαλε και συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, «γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους» δήλωσε. «Καθίσταται έτσι  προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου  εξ υπαρχής» όπως τόνισε.

Να βγουν από το αρχείο!

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ανασυρθεί η έγκληση που είχε κατατεθεί εναντίον  των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η  αίτηση αυτή εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό εδώ και χρόνια. Όπως και των άλλων εννέα πολιτικών προσώπων που η κυβέρνηση Τσίπρα επιχείρησε να συνδέσει με το σκάνδαλο Novartis. Ανάμεσα τους ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που κι εκείνος τώρα περιμένει τις εξελίξεις.

«Επικροτεί» η κυβέρνηση

Ζητήθηκε ένα σχόλιο από την κυβέρνηση για την κίνηση Σαμαρά. «Επικροτούμε» απάντησε πηγή του Μαξίμου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι πελάτες του Παύλου Σαράκη είναι τρεις.  Για τις μαρτυρίες τους εισέπραξαν γύρω στα 31 εκατομ. δολάρια, αυτές τις ημέρες πληρώνονται οι φόροι στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και μέσα σε αυτό το ποσόν είναι και οι αμοιβές των δικηγόρων Ελλήνων και Αμερικανών, σε μια δικαστική διαδικασία που κράτησε εννέα χρόνια. Το βασικό νομικό επιχείρημα είναι των Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και άλλων είναι ότι αφού είχαν οικονομικό όφελος δεν έπρεπε να βρίσκονται σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

4ος προστατευόμενος μάρτυρας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τέταρτος Έλληνας προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε στις ΗΠΑ για την Novartis (δεν έχει δικηγόρο τον Σαράκη). Πήρε και εκείνος ένα σημαντικό ποσόν.

Τραγέλαφος

Η ουσία είναι ότι ενώ η Ελλάδα ήταν χώρα – κλειδί για την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, αποζημιώθηκαν οι Έλληνες «προστατευόμενοι» μάρτυρες, και ήδη αποζημιώθηκαν άλλες χώρες όπως η Νότια Κορέα ή το Βιετνάμ, το ελληνικό δημόσιο δεν πήρε ούτε ένα δολλάριο. Για την ιστορία τον Ιούνιο του 2022 ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis «για ποσό 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών». Το που βρίσκεται σήμερα αυτή η αγωγή, αγνοείται. Στην Ελλάδα, που «γέννησε» το σκάνδαλο, κατά ένα μαγικό τρόπο θέμα Novartis δεν υφίσταται. Η μεν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βγάλει στη σέντρα 10 πολιτικά πρόσωπα που ήταν πολιτικοί της αντίπαλοι. Η δε κυβέρνηση της ΝΔ να αποδείξει ότι επρόκειτο για πολιτική σκευωρία.

Πληροφορίες από newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *