Στενά του Ορμούζ | Τρία δεξαμενόπλοια με αργό πετρέλαιο πέρασαν με απενεργοποιημένους πομπούς εντοπισμού

Oil tankers crossing the Strait of Hormuz, the world's most critical energy chokepoint

Τρία δεξαμενόπλοια που μετέφεραν αργό πετρέλαιο πέρασαν την περασμένη εβδομάδα και την Κυριακή από τα Στενά του Ορμούζ με απενεργοποιημένα τα συστήματα εντοπισμού τους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον κίνδυνο πιθανών ιρανικών επιθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία των Kpler και LSEG που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, δύο υπερδεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, τα Agios Fanourios I και Kiara M, τα οποία μετέφεραν από 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού το καθένα, διέσχισαν τα Στενά την Κυριακή.

Το Agios Fanourios I έχει προορισμό το Βιετνάμ, όπου αναμένεται να εκφορτώσει το φορτίο του στις 26 Μαΐου στις εγκαταστάσεις διύλισης και πετροχημικών Nghi Son. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, το δεξαμενόπλοιο είχε επιχειρήσει τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν να περάσει από τα Στενά, χωρίς επιτυχία, μετά τη φόρτωση αργού τύπου Basrah Medium στις 17 Απριλίου.

Η Eastern Mediterranean Maritime, η οποία διαχειρίζεται το Agios Fanourios I, καθώς και οι εγκαταστάσεις Nghi Son Refinery and Petrochemical, δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχόλιο.

Την ίδια ώρα, και το Kiara M εξήλθε από τον Κόλπο την Κυριακή με απενεργοποιημένο τον πομποδέκτη του, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler που επικαλείται το Reuters.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού θα εκφορτώσει το φορτίο των 2 εκατομμυρίων βαρελιών αργού Basrah το δεξαμενόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Αγίου Μαρίνου. Το πλοίο διαχειρίζεται εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη και ανήκει σε οντότητα εγγεγραμμένη στα Νησιά Μάρσαλ. Η επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες εταιρείες δεν κατέστη άμεσα δυνατή, καθώς τα στοιχεία επικοινωνίας τους δεν είναι δημοσίως διαθέσιμα.

Νωρίτερα, το υπερδεξαμενόπλοιο Basrah Energy είχε φορτώσει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού Upper Zakum από τον τερματικό σταθμό Zirku της ADNOC στο Άμπου Ντάμπι την 1η Μαΐου και πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler.

Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία Παναμά, εκφόρτωσε το φορτίο του στις εγκαταστάσεις Fujairah Oil Tanker Terminals στις 8 Μαΐου, όπως προκύπτει από τα ίδια δεδομένα.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποια εταιρεία είχε ναυλώσει το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται η νοτιοκορεατική ναυτιλιακή Sinokor. Η εταιρεία δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Η ADNOC και οι αγοραστές της έχουν το τελευταίο διάστημα στείλει αρκετά δεξαμενόπλοια φορτωμένα με αργό πετρέλαιο μέσω των Στενών του Ορμούζ, επιχειρώντας να απομακρύνουν φορτία που είχαν εγκλωβιστεί στον Κόλπο λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.