Hilton | Με 28 ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και κανένα στην Αθήνα

Hilton | Με 28 ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και κανένα στην Αθήνα

Τίτλοι τέλους σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, για το ιστορικό και εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton στην καρδιά της Αθήνας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

κείμενο Κωστής Χριστοδούλου

Το κτίριο που για σχεδόν έξι δεκαετίες -εγκαινιάστηκε το 1961- υπήρξε το σημείο συνάντησης της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοσμικής και γαστρονομικής Αθήνας κλείνει σήμερα τις πόρτες του για να ανοίξει με σημαντικές αλλαγές το 2024 ως Conrad που αποτελεί επίσης σήμα του ομίλου Hiltοn (σ.σ. Conrad Hiltοn είναι το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή της ξενοδοχειακής αλυσίδας).

Μέχρι να ανοίξει τις πόρτες του το Conrad ή να βρεθεί ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα που θα καλύπτει το κενό, ο όμιλος θα παραμένει χωρίς παρουσία στην ελληνική πρωτεύουσα κάτι που την καθιστά μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη χωρίς Hilton. Ε

ίναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλες οι πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Μολδαβία, Βοσνία, Σλοβενία και το νεοσύστατο Κόσοβο) έχουν Hiltοn ή κάποιο σήμα του αμερικανικού ομίλου. Πρωταθλήτρια στην περιοχή μας είναι η Κωνσταντινούπολη η οποία διαθέτει 28 ξενοδοχεία Hiltοn όπου έχει αναπτύξει σχεδόν όλη την παλέτα των σημάτων της.

Η μακρόχρονη σχέση της Hilton με την Τουρκία

Εάν κοιτάξει κάποιος τα κομβικά σημεία στην ιστορία της Hilton η Τουρκία βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Το 1955 το πρώτο ξενοδοχείο της που άνοιξε εκτός Αμερικής ήταν στην Κωνσταντινούπολη, το εμβληματικό Hilton Istanbul Bosphorus. Ο ίδιος ο Conrad Hilton ήρθε σε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση το 1951 για να δημιουργήσει κοντά στις ακτές του Βοσπόρου το πρώτο μοντέρνο μεταπολεμικό ξενοδοχείο στην Ευρώπη. Ήταν μία επένδυση ύψους 5 εκατ. δολαρίων και αφορούσε τότε ένα χώρο φιλοξενίας με 300 δωμάτια που σήμερα με τις επεκτάσεις έχουν φτάσει τα 499 δωμάτια με επιπλέον 13 σουίτες.O Conrad Hilton με την μακέτα του Hiltοn Istanbul Bosphorus

Το Hilton Istanbul Bosphorus ήταν μόνο η αρχή, καθώς όπως προαναφέρθηκε μόνο στην Κωνσταντινούπολη ο αμερικανικός όμιλος διαθέτει 28 ξενοδοχεία, ενώ σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, από τα παράλια στο Αιγαίο έως τα βάθη της Μικράς Ασίας, ο αριθμός ανεβαίνει σε 73 κατατάσσοντας την γειτονική χώρα στις πρώτες θέσεις σε αριθμό ξενοδοχείων Hilton στον κόσμο. Από το χαρτοφυλάκιο της έχουν αναπτυχθεί σήματα, όπως το DoubleTree, Hampton, Hiltοn Garden Inn, Conrad, Hiltοn και το LXR καλύπτοντας έτσι από τις ελάχιστες απαιτήσεις έως πολυτελή resorts.

12 νέα Hilton στην Τουρκία το 2022

Λίγο πριν το τέλος του περασμένου χρόνου, στις 27 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Hiltοn στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι για την φετινή χρονιά είναι προγραμματισμένη η ανάπτυξη 12 επιπλέον ξενοδοχείων που θα φέρουν σήματα του ομίλου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε 85. Συγκεκριμένα ο Armin Zerunyan, Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας για ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας, δήλωσε ότι υπό τις κατηγορίες DoubleTree by Hiltοn, Hiltοn Garden Inn και Hampton by Hiltοn θα εγκαινιαστούν ξενοδοχεία στις πόλεις Sanliurfa (Νοτιοανατολική Ανατολία), Bodrum, Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία, στις περιοχές των οποίων διασφαλίζεται ότι θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *