Ένοπλες Δυνάμεις | H Ελλάδα έχει ήδη κλειδώσει τους στόχους υποδομών στην Τουρκία

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:37 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ένοπλες Δυνάμεις | H Ελλάδα έχει ήδη κλειδώσει τους στόχους υποδομών στην Τουρκία
Tir METEOR d’un rafale marine sur la base de cazaux | Ένοπλες Δυνάμεις | H Ελλάδα έχει ήδη κλειδώσει τους στόχους υποδομών στην Τουρκία

H Eλλάδα έχει ήδη κλειδώσει τους στόχους βαθειά στην τουρκική επικράτεια, αν επιχειρήσει επιθετική ενέργεια η Τουρκία.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιμένουν τους Τούρκους, έχουν ήδη κλειδώσει τους στόχους που αφορούν σε υποδομές στην Τουρκία.

Οι συντεταγμένες από τις γέφυρες του Βοσπόρου, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και τουρκικά αεροδρόμια έχουν ήδη «περάσει» στα ελληνικά όπλα, που περιμένουν το ΟΚ για να εξαπολύσουν την μεγάλη ελληνική επίθεση, αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν επιθετική ενέργεια στο Αιγαίο.

Το είχε πει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, πως η απάντηση της Ελλάδας θα είναι ευρεία, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι αρνήθηκαν στον Ερντογάν στην αρχή της κρίσης το θερμό επεισόδιο που αναζητούσε, όταν ζητούμε επιτακτικά να βύθιση ενός ελληνικού πλοίου ή ενός ελληνικού μαχητικού.

Παρά τα όσα… υποστηρίζουν οι Τούρκοι πως θα μπουν σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος αναλυτής, Χακάν Μπαϊρακτσί, στο CNNTURK, οι δυνατότητες του ελληνικού στρατού δεν είναι εφικτό να ξεπεράσουν τα 6χλμ σε προέλαση, ενώ όπως τόνισε μετά οι Έλληνες «θα εξαφανιστούν» από τους Τούρκους.

«Αν μας εκνευρίζουν οι Έλληνες θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω», σημείωσε, αναφέρουν τα tourkikanea.gr.

Βέβαια ο Τούρκος αναλυτής μίλησε για στρατό.

Για την ελληνική αεροπορία ξέρει πως μπορεί, εκμεταλλευόμενη το ανάγλυφο της Τουρκίας, να φτάσει βαθιά μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι εφιστούν την προσοχή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Ελλάδα ιπτάμενα τάνκερ, αφού όπως λένε μία τέτοια εξέλιξη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Ελλάδα δεν είχε έως σήμερα την ανάγκη ιπτάμενων τάνκερ, όμως η απόφαση για παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η παρουσία των ελληνικών μαχητικών σε ασκήσεις π.χ. στα ΗΑΕ, κάνουν επιτακτική την συγκεκριμένη ανάγκη.

Οι αναγκες της Ελλάδας θα μπορούσαν να καλυφθούν με δύο έως τέσσερα ιπτάμενα τάνκερ, απαραίτητη προσθήκη για την απρόσκοπτη παρουσία των ελληνικών μαχητικών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι μικρές αποστάσεις του Αιγαίου καθιστούσαν, έως σήμερα, μη ουσιαστική την αγορά ιπτάμενων τάνκερ για την Αθήνα, όμως στην Ανατολική Μεσόγειο είναι διαφορετικά τα δεδομένα.

Εκτός από την αγορά ιπτάμενων τάνκερ η Ελλάδα εξετάζει και την μετατροπή υφιστάμενων αεροσκαφών σε τάνκερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *