Elon Musk | Το μυστικό “Project 42” στο Austin του Texas

WSJ wall street journal

Ήταν γνωστό ως «Project 42» και τα σχέδια το περιέγραφαν σαν ένα εντυπωσιακό κτίριο με γυάλινους τοίχους υψωμένο κοντά στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας έξω από την πρωτεύουσα του Τέξας, το Όστιν. Εσωτερικά στην εταιρεία, το μυστικό πρότζεκτ αναφέρονταν ως ένα σπίτι για τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk.

Από τις Rebecca Elliott και Kirsten Grind/Wall Street Journal

Μία από τις ιδέες απεικόνιζε μία δομή σε σχήμα στριφτού εξαγώνου σε παραθαλάσσια γη, με το εργοστάσιο της Tesla στο βάθος, σύμφωνα με ένα έγγραφο που ήρθε στην κατοχή της Wall Street Journal. Άλλες ιδέες έδειχναν ένα κτίριο σαν ένα μεγάλο γυάλινο κουτί, που θύμιζε το κατάστημα της Apple στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν και το οποίο φαίνονταν να περιλαμβάνει υπνοδωμάτια, μπάνια και κουζίνα, είπαν στην εφημερίδα άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τα σχέδια για το έργο, πάνω στο οποίο οι εργαζόμενοι της Tesla εργάζονταν διακριτικά πέρυσι, άλλαζαν με την πάροδο του χρόνου, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι.

Ορισμένες εικόνες του σχεδίου έδειχναν επίσης ένα εντυπωσιακό καταρράκτη ως μέρος του εξωτερικού χώρου γύρω από το κτίριο όπως και ένα φορτηγό με φουτουριστική εμφάνιση, που μοιάζει με το επερχόμενο Cybertruck της Tesla, το οποίο φαίνονταν να πλησιάζει από απόσταση, είπε μία από τις πηγές. Κάποια στιγμή, υπήρχε η εικασία μεταξύ των εργαζομένων ότι το έργο θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ένα μουσείο.

Ωστόσο, μία παραγγελία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε εξειδικευμένο γυαλί -το είδος των πάνελ μεγάλου μεγέθους που χρησιμοποιούνται στις προσόψεις των κτιρίων- πυροδότησε την ανησυχία ορισμένων εργαζομένων για το σε τι θα χρησιμοποιούνταν το συγκεκριμένο υλίκό, είπαν κάποιοι από τους ανθρώπους.

Το εργοστάσιο της Tesla στην περιοχή του Όστιν, το οποίο η εταιρεία ονομάζει Giga Texas, είναι ένα βασικό κομμάτι της επεκτεινόμενης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Musk στην συγκεκριμένη πολιτεία.

Giga

Ο Musk και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του το έχουν περιγράψει ως ένα «όραμα για μια ουτοπία» κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο, με σχέδια για την ενσωμάτωση σε αυτό μιας ολόκληρης πόλης στην κομητεία Μπάστροπ, περίπου 35 μίλια από το Όστιν, ανέφερε η Wall Street Journal νωρίτερα φέτος.

Καθώς οι υπάλληλοι της Tesla εργάζονταν στα σχέδια του «Project 42», η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσπαθούσε παράλληλα να θέσει σε λειτουργία το νέο της σχέδιο στο Τέξας, μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων που θεωρείται κρίσιμη για τις φιλοδοξίες ανάπτυξης της.

Η Tesla κατασκευάζει ήδη το crossover Model Y στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα το 2022.

Οι συνεργάτες του Musk έψαχναν επίσης για ένα ακίνητο στην περιοχή του Όστιν για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ανέφερε η εφημερίδα. To 52χρονο στέλεχος για μεγάλο μέρος της καριέρας του διατηρούσε έναν μάλλον νομαδικό τρόπο ζωής, υποβαθμίζοντας την ανάγκη να έχει ένα σπίτι ή πολλά προσωπικά αντικείμενα.

MUSK1200x 1

Ο Musk, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Twitter και διευθύνει την εταιρεία πυραύλων SpaceX, ταξιδεύει συχνά μεταξύ των διαφόρων τοποθεσιών των εταιρειών του στο Τέξας και την Καλιφόρνια.

Αποκαλώντας ο ίδιος τον εαυτό του ως σέρφερ του καναπέ, έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι κοιμόταν στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων εργασίας. Από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο Musk έχει πει ότι κοιμόταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Musk είχε υποστηρίξει δημοσίως το 2020 ότι «δεν είχε κανένα σπίτι» και ότι είχε προχωρήσει στην πώληση επτά ακινήτων στην Καλιφόρνια.

Το 2021, ο ίδιος είχε πει ότι μετέφερε την «κύρια» κατοικία του σε ένα εξοχικό σπίτι στο Νότιο Τέξας αξίας περίπου 50.000 δολαρίων που νοίκιασε από τη SpaceX, στην οποία είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος. Είχε επίσης προσλάβει μια σειρά από κτηματομεσίτες για να του υποδείξουν ακίνητα στην περιοχή του Όστιν και περιηγήθηκε προσωπικά σε ορισμένα σπίτια, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι προσωπικοί του οικονομικοί σύμβουλοι ανέφεραν στους μεσίτες ότι υπήρχαν ορισμένες απαιτήσεις για την κατοικία, συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας για μια μεγάλη έκταση γης κάτι που ωστόσο που δεν ήταν εφικτό όσον αφορά τα ακίνητα που ήταν διαθέσιμα στην αγορά εκείνη την εποχή.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος αμφισβητούσε δημοσίως την ιδέα ότι έψαχνε να αγοράσει σπίτι, αλλά αναγνώριζε ότι θα μπορούσε να είναι καιρός να βρει ένα πιο κανονικό μέρος για να μείνει. «Μάλλον θα πρέπει να ζήσω κάπου», έγραφε στο Twitter τον Δεκέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που συνδέονται με τις επιχειρήσεις ή τα στελέχη του Musk αγόραζαν γη στην περιοχή του Όστιν, σύμφωνα με τα αρχεία γης και πράξεων της περιοχής. Για παράδειγμα, η LLC που διαχειρίζεται ο Jared Birchall, ένας από τους επικεφαλής συμβούλους του Musk, αγόρασε περισσότερα από 2.000 στρέμματα, πέρα ​​από τον ποταμό Κολοράντο, από το εργοστάσιο της Tesla στην περιοχή του Όστιν το 2021, δείχνουν τα αρχεία.

Οι πολιτικές της εταιρείας σχετικά με το τι συνιστά προσωπική ή επαγγελματική δαπάνη όσον αφορά τα στελέχη της διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες και ίσως να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ελευθερίας, λένε ειδικοί στην εταιρική διακυβέρνηση. Στους μισθούς μπορεί να περιλαμβάνονται πρόσβαση σε εταιρικό τζετ, βοήθεια από οικονομικό σύμβουλο ή να είναι κάποιος μέλος σε διάφορες ιδιωτικές λέσχες.

Ωστόσο, είναι πιο σπάνιο για τα διοικητικά συμβούλια να αποφασίζουν τη χρήση εταιρικών κεφαλαίων για προσωπικά ακίνητα, λένε οι ειδικοί της εταιρικής διακυβέρνησης, αν και μπορεί να σχετίζεται με τμήματα σπιτιών που χρησιμοποιούνται για εργασιακούς σκοπούς, όπως αίθουσες συσκέψεων για στελέχη ή συγκεντρώσεις διοικητικών συμβουλίων.

Η Tesla έχει αναφέρει στα επίσημα έγγραφα της ότι η επιτροπή ελέγχου του διοικητικού συμβουλίου της πρέπει να εξετάζει και να εγκρίνει συναλλαγές άνω των 120.000 δολαρίων στις οποίες ένα συνδεδεμένο πρόσωπο με αυτήν, όπως ένα εκτελεστικό στέλεχος, έχει ουσιαστικό συμφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *