«Μαϊάμι τέλος» για τον Μεγάλο Περίπατο | Γιατί ξηλώνονται οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου

«Μαϊάμι τέλος» για τον Μεγάλο Περίπατο | Γιατί ξηλώνονται οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου

Τα εξωτικά δέντρα, που κόστισαν 42.500 ευρώ, δεν είχαν αγοραστεί για να παραμείνουν επί της Πανεπιστημίου – Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, να φυτευτούν πλατάνια.

Επιχείρηση απομάκρυνσης για τους 22 φοίνικες που είχαν τοποθετηθεί εν μέσω πανδημίας στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου με κόστος 1.700 ευρώ ο ένας, έχει ξεκινήσει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (10/04) ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης των δέντρων που είχαν φυτευτεί μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες στο ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον Μεγάλο Περίπατο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 25 φοίνικες που αγοράστηκαν κοστίζουν 42.500 ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ο ένας, ενώ με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ.

Γιατί ξηλώνονται οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου

Φοίνικες στην Οδό Πανεπιστημίου την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Φοίνικες στην Οδό Πανεπιστημίου την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)  EUROKINISSI

Με μεγάλη προσοχή και με τη μέριμνα γεωπόνων αφαιρούνται τα δέντρα, μπαίνει λινάτσα στη ρίζα τους, και, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, θα πάνε για μεταφύτευση χωρίς κανένα πρόβλημα, με τις εργασίες αφαίρεσης να διαρκέσουν περίπου 3-4 μέρες.

Στο σημείο που βρίσκονται οι φοίνικες είχε χαραχθεί το δοκιμαστικό κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα εξωτικά δέντρα, δεν είχαν αγοραστεί για να παραμείνουν επί της Πανεπιστημίου, αλλά για να φυτευτούν σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια, να φυτευτούν πλατάνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *