Γιαννακόπουλοι | Φάρμακα, Μπανάνες, Μπάσκετ, DPG, και Μαφία

Γιαννακόπ

Γιαννακόπουλοι | Φάρμακα, Μπανάνες, Μπάσκετ, DPG, και Μαφία

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το βίντεο του Pc Steps που διηγείται την ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου, με πρόσωπα που λόγω του οπαδικού έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Επί πολλές δεκαετίες ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με τα αδέρφια του Θανάση και Κώστα ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες οικογένειες επιχειρηματιών.

Έχτισαν τον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ και μια αληθινή αυτοκρατορία στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, συνέδεσε το όνομα της και με τη δημιουργία μιας άλλης αυτοκρατορίας. Αυτή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επί των ημερών τους σάρωσε τα πάντα, με αποκορύφωμα τα έξι τρόπαια Ευρωλίγκας.

Και μετά ήρθε ο DPG, το “αντιαρματικό ρουκετοβόλο” της οικογενείας. Η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας ξεκίνησε το 1924.

Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανοίγει το πρώτο φαρμακείο του στην οδό Πειραιώς. Στις επόμενες δεκαετίες είχε δίπλα του τα παιδιά του, τον Παύλο, τον Θανάση, και τον Κώστα.

Τα τρία αδέρφια, έμαθαν τη δουλειά από τον πατέρα τους, με τον Παύλο να ξεχωρίζει και να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο. Ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ακμάζουσας και ελληνοκεντρικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ.

Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έγιναν περισσότερο γνωστοί από τη σχέση τους με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ερωτική, παθιασμένη, σχεδόν σαρωτική. Όμως η αυτοκρατορία του Παύλου και των αδερφών, δεν θεμελιώθηκε μόνο στο εμπόριο φαρμάκων.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, όπως ο ίδιος είχε εκμυστηρευθεί, απογειώθηκε και από το εμπόριο μπανάνας. Τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, η εισαγωγή μπανάνας δεν ήταν απόλυτα ελεύθερη.

Όποιος αποφάσιζε να ασχοληθεί με το εμπόριο της, ρίσκαρε τα πάντα. Η κίνηση αυτή, παρά το μεγάλο ρίσκο που εμπεριείχε, τον δικαίωσε απόλυτα αφού αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *