Κυριάκος Μητσοτάκης | «Σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα για να φρενάρει διαρροές

Κυριάκος Μητσοτάκης | «Σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα για να φρενάρει διαρροές

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης που θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, για τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ραντεβού με τον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδηαλλά και η πρώτη συνάντηση με τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

Λίγο πριν από την τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να «σαρώνει» την Ελλάδα, εστιάζοντας σε περιοχές, όπου η δική του παρουσία θεωρείται κρίσιμη για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Εξ ου και σήμερα, ο πρωθυπουργός αφιερώνει τη μέρα του στη Θεσσαλονίκη, μια περιοχή που είναι «προβληματική» για τη ΝΔ, υπό την έννοια ότι και στις εθνικές εκλογές του 2023 το κυβερνών κόμμα πήρε ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο εθνικό του ποσοστό. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται μια σειρά παρεμβάσεων για την καθημερινότητα που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

H επιμονή του κ. Μητσοτάκης σε νομούς της Βορείου Ελλάδος έχει ως στόχο το «φρένο» σε διαρροές προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, περιοχές, όπου έχουν δυνατούς πυρήνες τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η ΝΙΚΗ. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Θεσσαλονίκη. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, τα δύο αυτά κόμματα μαζί με τους Σπαρτιάτες άθροισαν πάνω από 18%, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 35%, έξι μονάδες κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης που θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, για τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ραντεβού με τον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος έχει αναπτύξει καλό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, αλλά και η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, έναν μετριοπαθή ιεράρχη, σε άλλο τόνο από τον προκάτοχο του Μητροπολίτη Άνθιμο.

«Οι λαϊκιστές επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και οι “πατριώτες του καναπέ” συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Ενώ αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μάς απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing. Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί», ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «Μακεδονία της Κυριακής» για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, ενώ «κάρφωσε» τον Κυριάκο Βελόπουλο ως…συναγονιζομένο τον Στέφανο Κασσελάκη για το ύψος του λεφτόδεντρου. «Να θυμίσω μόνο ότι ο συγκεκριμένος έταξε συντάξεις 4.000 ευρώ. Είναι να απορεί κανείς όχι με αυτά που λέει. Αλλά πώς και δεν γελάει και ο ίδιος με όσα λέει», είπε ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Έργα καθημερινότητας

Το μενού της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει μια σειρά θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και έχουν φέρει αναβρασμό. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι το νέο μετρό θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο, ενώ λίγους μήνες μετά θα ακολουθήσει και η επέκταση προς την Καλαμαριά. Στην κυβερνητική φαρέτρα εντάσσονται και τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που παρέλαβε ο ΟΑΣΘ και εντάχθηκαν στον μεταφορικό του στόλο, ενώ ως προς το FlyOver που πέρασε τη «βάσανο» του ΣτΕ, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή. Αλλά το έργο μόνιμο».

Στη Δυτική Μακεδονία


Σημειωτέον, με την ίδια στρατηγική, με «καρφιά» στα δεξιά του και ανάδειξη των παρεμβάσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, θα βρεθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός σε τρεις ακόμα «δύσκολους» νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά. Υπενθυμίζεται ότι στις περιφερειακές εκλογές εξελέγη περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο «αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος όμως πλέον έχει επιστρέψει στις τάξεις του κόμματος και θα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Η πολιτική δεν είναι telemarketing – Βολές για τους «πατριώτες του καναπέ» και τα χριστιανόμετρα

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσο και στο εξωτερικό -και δη, στις γειτονικές χώρες Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με αποδέκτες τους πολιτικούς ηγέτες τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αποτιμά θετικά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «νεά κανονικότητα» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, δίχως ωστόσο να παραλείψει να επισημάνει ότι οι βασικές διαφορές μας παραμένουν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι ο δρόμος των Σκοπίων και της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και την τήρηση των συμφωνηθέντων, ψέγοντας τις δύο γείτονες για την στάση τους στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Φρέντη Μπελέρη, αντίστοιχα.

Εξαπολύοντας «βέλη» προς τα κόμματα… δεξιότερα της ΝΔ και «φωτογραφίζοντας» τις ηγεσίες της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, ο κ. Μητσοτάκης παρατηρεί σε άλλο σημείο: «… οι “πατριώτες του καναπέ” συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Ενώ αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μας απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing. Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί. Δεν σκόπευα να αναφερθώ σε κάποιον πολιτικό αρχηγό. Αλλά, αφού τον επικαλείστε, να θυμίσω μόνο ότι ο συγκεκριμένος (σ.σ. ο Κυριάκος Βελόπουλος) έταξε συντάξεις 4.000 ευρώ. Είναι να απορεί κανείς όχι με αυτά που λέει. Αλλά πώς και δεν γελάει και ο ίδιος με όσα λέει, καθώς συναγωνίζεται με τον κ. Κασσελάκη στη συγκομιδή των καρπών ενός ανύπαρκτου λεφτόδεντρου».

Κλείσιμο Ερωτηθείς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται επικριτικός, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «αν μπορεί να τον φανταστεί κανείς να συζητά με ξένους ηγέτες». Και προσθέτει: «Δεν θα σταθώ ούτε στα παιδαριώδη λάθη του, ούτε στα διαρκή ολισθήματά του που αναδεικνύουν πλήρη άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας. Θα επισημάνω, απλώς, την εντυπωσιακή επιμονή του σε συνταγές που απέτυχαν παταγωδώς. Μιλώ για την τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τα fake news που επιστρατεύει καθημερινά για να πλήξει την κυβέρνηση. Απαντήσεις, όμως, δεν θα δώσω εγώ, αλλά η κάλπη».

Όσο για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση σε έξι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *