Εμφύλιοι στη «δεξιά πολυκατοικία» | Τι συμβαίνει με Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες

Εμφύλιοι στη «δεξιά πολυκατοικία» | Τι συμβαίνει με Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες

Εμφύλιοι στη «δεξιά πολυκατοικία» | Τι συμβαίνει με Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες

Μια… «πολυκατοικία» με τις φιλοδοξίες των προέδρων τους να είναι είναι μεγαλύτερες από τα ποσοστά – διαμερίσματα που έχουν . Με ψηφοφόρους συντηρητικούς της ΝΔ που ψάχνουν εναλλακτικές. Με λυκοφιλίες μεταξύ των ορόφων για την πρωτοκαθεδρία και κυρίως για το ποιος θα είναι ο «διαχειριστής». Η σύντομη περιγραφή για τον χώρο στα δεξιά και δεξιότερα της ΝΔ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τρία κόμματα της συντηρητικής πτέρυγας της Βουλής, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες, ανταγωνίζονται για τα σκήπτρα, για το ποιος θα καταγγείλει πρώτος… το Netflix για το τηλεοπτικό φιλί του Μέγα Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα και για το ποιος θα μπει μπροστά να προκαλέσει την ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι μέρες στη Βουλή, την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, είναι ενδεικτικές για τις σχέσεις της υπερπατριωτικής, και με έντονη την επιρροή της εκκλησίας (όχι της επίσημης). Στόχος να καταφέρουν να φέρουν κοντά τους όσο περισσότερο κόσμο μπορούν να τραβήξουν από το συντηρητικό κοινό της «γαλάζιας» παράταξης, ειδικά τώρα που ο Μητσοτάκης έχει στρέψει τη ΝΔ στο κέντρο.

Αυτός ο… «εμφύλιος» αγώνας, πάντως, για την πρωτοκαθεδρία κρύβει εκπλήξεις. Ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν διαθέτει κανείς τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις έτσι ώστε να κρατάει το παιχνίδι, αποκλειστικά, στα δικά του χέρια. Και εξαιτίας αυτού, αναγκαστικά, μπαίνουν μπροστά οι τακτικές.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο πιο έμπειρος μεταξύ των ανταγωνιστών του στα δεξιότερα της ΝΔ στα κοινοβουλευτικά κόζια, βρέθηκε απομονωμένος την στιγμή που αυτός πρώτος εκδήλωσε την πρόθεση να κυνηγήσει το ζήτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αρχική διάθεση για σύμπλευση μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης στο ζήτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας έδειχνε, όπως έλεγαν στους διαδρόμους της Βουλής οι επιτελείς του Βελόπουλου, πως τελικά βρέθηκαν οι 15 βουλευτές που απαιτούνται (η Ελληνική Λύση έχει 12) με βάση τα δέοντα του Κανονισμού της Βουλής.

Η ομιλία στη Βουλή του Δημήτρη Νατσιού της Νίκης, ωστόσο, εκτιμήθηκε από τα στελέχη της Ελληνική Λύσης πως κινήθηκε στην ανάληψη της πατρότητας της πρωτοβουλίας από την στιγμή που ο Κυριάκος Βελόπουλος πρώτος είχε εκδηλώσει την πρόθεση για κατάθεση του σχετικού αιτήματος. Ο καυγάς δεν άργησε να έρθει μεταξύ των δυο κομμάτων και εν μέσω της σφοδρής σύγκρουσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όλα έδειχναν πως η κίνηση για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ναυαγεί.

Μετά από αυτά οι Σπαρτιάτες δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση του Δημήτρη Νατσιού για ονομαστική ψηφοφορία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος καθώς τα δυο κόμματα, Σπαρτιάτες και Νίκη, αθροίζουν 20 βουλευτές. Μια πρωτοβουλία, πάντως, που μένει να επιβεβαιωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Βελόπουλος και Νατσιός έστησαν το Netflix στο… απόσπασμα

Σε ένα παράλληλο δρόμο σκληρού διαγκωνισμού η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με προφανή στόχευση για το κοινό και τους ψηφοφόρους που στοχεύουν, έβαλαν στο στόχαστρο το Netflix με αφορμή την σειρά της τηλεοπτικής πλατφόρμας για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε προσφυγή στο ΕΣΡ κατά του… Netflix. «Η Ελληνική Λύση κατέθεσε προσφυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας NETFLIX. Με άρτια τεκμηριωμένη νομική επιχειρηματολογία, απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες του ΕΣΡ, ώστε η εταιρεία να λογοδοτήσει για το ιστορικό ανοσιούργημα που διέπραξε στην τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού”» σημειώνουν χαρακτηριστικά από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Λίνα Μενδώνη καλώντας την υπουργό Πολιτισμού «να προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να προβεί στις δέουσες ενέργειες κατά των ιδιοκτητών της εταιρίας NETFLIX για την σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ο πρόεδρος της Νίκης σημειώνει πως «στη σειρά-ντοκιμαντέρ “Αλέξανδρος, η δημιουργία ενός θεού” (Alexander, The Making of a God) η οποία άρχισε να προβάλλεται από τη συνδρομητική υπηρεσία NETFLIX, από το πρώτο επεισόδιο παρουσιάζεται ο Μέγας Αλέξανδρος σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις με τον επιστήθιο φίλο του Ηφαιστίωνα. Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία ιστορική βάση, αφού στην αρχαιότητα οι αρσενοκοίτες (ομοφυλόφιλοι) στερούνταν ακόμη και τα πολιτικά τους δικαιώματα, λόγω της ατιμωτικής τους συμπεριφοράς. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν ένας Βασιλιάς-Στρατηγός που τον θαύμαζαν και οι στρατιώτες του και οι αντίπαλοί του, να ήταν ομοφυλόφιλος».

Δημοσκόπηση Alco

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Οι διαρροές της ΝΔ στο δεξιό της κομμάτι οδηγούν κάποιους ψηφοφόρους σε εναλλακτικές , πιο δεξιές τάσεις. Αυτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα τρία προαναφερθέντα κόμματα.

Ας δούμε την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση αυτή της Alco.

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών επί των εγκύρων, η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ -που εδραιώνει τη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ- είναι στις 16 μονάδες.

ΝΔ: 28,2%
ΠΑΣΟΚ: 12,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,2%
ΚΚΕ: 9,1%
Ελληνική Λύση: 6,1%
Σπαρτιάτες: 2,3%
ΝΙΚΗ: 3,2%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *